Članki

Snežič: Denar v vrečki? To je laž!

Davčna uprava razkriva nove podrobnosti iz davčnega spisa Roka Snežiča. Snežič: "To je laž! 600 tisočakov je bilo izposojenih in ni nikoli prečkalo državne meje"
28.10.2011 13:02
Dopolnjeno: 28.10.2011 14:59
Čas branja: 2 min

id-F81DO_snezic_rok_us.1303930024
"Teh 600 tisoč evrov mi je posodila znanka iz BiH. Sklenjena je bila tudi posojilna pogodba, ki jo je gospa prijavila davčni upravi Republike Srpske," odgovarja Rok Snežič

V Davčni upravi (Durs), ki jih je davčni strokovnjak z doktoratom iz davčnih utaj Rok Snežič, včeraj obtožil napada nanj in nepoznavanja davčne zakonodaje (več v članku Snežič pravi, da je žrtev Dursa, ker pomaga ljudem), so postregli z nekaterimi novimi detajli iz davčnega spisa. Vztrajajo, da izvor milijona evrov, ki jih je Snežič potrošil, ostaja nepojasnjena.

"Zakaj mu ni uspelo dokazati, od kje denar, priča recimo podrobnost iz davčnega spisa - pojasnilo, da bi mu naj 600 tisoč evrov v vrečki prineslo 25-letno dekle iz Bosne in Hercegovine pač ne more biti dokaz. Zelo redki bi sprejeli tak izgovor, vsekakor pa ne kot dokaz. In med temi vsekakor ni davčne uprave. In je seveda tudi ne sme biti," so sporočili iz Dursa.

Snežič: Durs laž! Ta denar je bil izposojen

"Durs laže! Tega nisem nikoli rekel," nam je v odzivu povedal Snežič, ki davčno upravo poziva, da njegov spis javno objavi in se bo "pokazalo, kdo laže in kdo".

"Teh 600 tisoč evrov mi je posodila znanka iz BiH. Sklenjena je bila tudi posojilna pogodba, ki jo je gospa prijavila davčni upravi Republike Srpske. Ta denar nikoli ni šel prek državne meje, saj poznam zakon, da je potrebno več kot 10 tisoč evrov gotovine pri prehodu meje prijaviti. Denar sem ves čas imel shranjenega v sefu v BiH, kjer sem ga trošil po potrebi," je dodal.

Pod posojilno pogodbo je, kot pravi, podpisana tudi priča, v njej piše, da je dolžan hraniti denar v BiH, pojasnjuje. V Dursu pravijo, da bodo na Snežičevo željo, davčni spis posredovali po praznikih.

Diskreditacija, ker izvora premoženja ni dokazal

Na Dursu menijo, da se jih je Snežič odločil diskreditirati, ker mu ni uspelo s pritožbami glede plačila 350 tisoč evrov dodatne dohodnine - druga stopnja v upravnem postopku je njegovo pritožbo v celoti zavrnila kot neutemeljeno. Pravijo tudi, da je odvečen komentar njegovega stališča do razlik med ekonomskimi in pravnimi znanostmi.

"Ne želimo zveneti pokroviteljsko, vendar si vseeno dovoljujemo zapisati predlog, da doktor Rok Snežič uporabi predpisane pravne postopke, da zavaruje svoj interes," predlagajo na Dursu in dodajajo, da javno diskreditiranje davčnega organa ne more spremeniti odločbe o naloženih dodatnih davčnih obveznosti v višini okoli 350 tisoč evrov.

"Ne gre za to, da na davkariji ne bi znali seštevati"

Kot smo že pisali, je Durs med davčnim pregledom Snežiča ugotovil, da je ta razpolagal s skoraj enim milijonom evrov, pri čemer je prijavil dohodke, ki so v povprečju znašali dobrih tisoč evrov na mesec.

"Ne gre torej za izsiljevanje, niti ni inšpekcijski nadzor sprožen, ker pomaga ljudem na legalen način zaobiti davke, še manj v tem, da bi na davčni upravi ne znali seštevati. V inšpekcijskem postopku je imel vse možnosti, da pojasni razliko med prijavljenimi in porabljenimi sredstvi. In ker mu to nikakor ni uspelo, smo preprosto sešteli neplačane davke," pojasnjujejo na Dursu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

Preberite tudi:

09.01.2012
13.11.2013
05.12.2013
FINANCE
Capital, BiH: Kako je Banjaluka postala davčna oaza Slovencev in kaj doktor davčnih utaj Rok Snežič pravi o prijatelju Janši
Finance
Tanja Smrekar Capital, BiH: Kako je Banjaluka postala davčna oaza Slovencev in kaj doktor davčnih utaj Rok Snežič pravi o prijatelju Janši 9

Snežič za spletni portal pravi: Malo svetujem Janševi vladi, ki bo po koroni malo znižala davke

FINANCE
NPU nad Snežiča in družino Mirana Vuka
Finance
Aleš Perčič NPU nad Snežiča in družino Mirana Vuka 19

Osumljenih je 19 fizičnih oseb, preiskave so potekale tudi v Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem

FINANCE
Dražbe
Žena Roka Snežiča na dražbi kupila orožje
Dražbe
DražbeAleš Perčič Žena Roka Snežiča na dražbi kupila orožje 3

»To je že od nekdaj moje orožje, mi ga samo vrtimo. Ne more biti država bolj pametna od nas,« pravi Rok Snežič

FINANCE
(E-knjižica) Kako zavarovati naše nepremičnine in avtomobile?
PRO
Finance
Finance PRO (E-knjižica) Kako zavarovati naše nepremičnine in avtomobile? (PRO)

Razkrivamo nekaj največjih pasti pri zavarovanju nepremičnin in avtomobilov.

Moje finance
Zaslužek
Osebni davčni pregled. Doleti lahko tudi vas!
Moje finance
ZaslužekMaja Virant Osebni davčni pregled. Doleti lahko tudi vas!

Naša bralka Metka ima z možem 30 bitcoinov, ki bi jih zdaj rada prodala. Ta hip bi zanje lahko dobila okoli 255 tisoč evrov. Skrbi pa jo, da bo zaradi večjega priliva deležna osebnega davčnega pregleda. Je njen strah upravičen? Kdaj vas lahko pregleda davkarija?

FINANCE
Kako znižate davek na dobiček?
Finance
Tanja Smrekar Kako znižate davek na dobiček?

Podjetja in espeji, ali znate uveljaviti vse olajšave, davčno izkoristiti vse stroške? Tu je nekaj predlogov.

FINANCE
Podjetnik
Kako z običajnega presedlati na normiran espe?
FINANCE
(Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji
PRO
Finance
Redakcija Prevozi (Revija Prevozi) Slovenska bitka s kitajskimi zmaji (PRO)

Vabimo vas k brezplačnemu prenosu revije Prevozi.