Članki

Snežič pravi, da je žrtev Dursa, ker pomaga ljudem

Tarča Dursa sem, ker pomagam ljudem na legalen način zaobiti davke, se pred očitki o nepojasnjenem izvoru premoženja brani Rok Snežič
27.10.2011 14:40
Čas branja: 1 min

rok snežič

"Gre za izsiljevanje davčne uprave. Tarča Dursa sem, ker pomagam ljudem na legalen način zaobiti davke, tako da jim ni treba plačati nečesa, kar ni potrebno," nam je v odzivu na včerajšnji članek Doktor davčnih utaj Rok Snežič zapravil milijon, ki ga ni zaslužil povedal Rok Snežič, davčni strokovnjak z doktoratom iz davčnih utaj, ki se je znašel tudi pol lupo NPU.

Snežič nam je po telefonu povedal, da se je Durs zmotil, ko ga je obtožil, da je zapravil milijon evrov nepojasnjenega izvora. Pravi, da je v resnici operiral le z okoli 250 tisočaki, ki jih je dobil od starega očeta, Denar je kot pravi, po osebni potrebi dvigoval in polagal na račune. Durs naj bi seštel le vse dvige, medtem ko pologov ni upošteval.

"Davčni pregledi niso za ekonomiste"

Zaradi tega je tudi vložil ovadbo zoper davčni inšpektorici, ki jima očita tudi pomanjkanje znanja iz davčnega prava.

"Osebne davčne preglede vršijo davčni inšpektorji z ekonomsko izobrazbo, medtem ko je davčno pravo del prava in ne ekonomije," pravi Snežič.

"Zato tako zahtevne osebne davčne preglede, kjer je potrebno preizkušati dokaze, zasliševati priče ter presojati materialne dokaze v skladu z zakonom, ne morejo biti izvedbe dokazov prepuščene ekonomistom, ki niso pravno podkovani in nimajo nikakršne pravne izobrazbe," dodaja.

"Dedove zapuščine mi po zakonu ni treba prijaviti"

250 tisočakov (šlo naj bi le za del osem milijonov evrov vredne zapuščine pokojnega deda), mu po zakonu o dediščinah in darilih (ZDDD) ni potrebno prijavljati Dursu. "V skladu z ZDDD sem Dursu predložil premoženjsko stanje svoje družine in izjave darovalca ter prič prisotnih ob darovanju."

Dodaja, da Durs ni zaslišal nobene od prič, ker bi naj bile pristranske, sam pa pravi, da v pravu obstaja domneva nevtralnosti in so vse priče zavezane k govorjenju resnice.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

Preberite tudi:

09.01.2012
13.11.2013
05.12.2013
FINANCE
Capital, BiH: Kako je Banjaluka postala davčna oaza Slovencev in kaj doktor davčnih utaj Rok Snežič pravi o prijatelju Janši
Finance
Tanja Smrekar Capital, BiH: Kako je Banjaluka postala davčna oaza Slovencev in kaj doktor davčnih utaj Rok Snežič pravi o prijatelju Janši 9

Snežič za spletni portal pravi: Malo svetujem Janševi vladi, ki bo po koroni malo znižala davke

FINANCE
Kako znižate davek na dobiček?
Finance
Tanja Smrekar Kako znižate davek na dobiček?

Podjetja in espeji, ali znate uveljaviti vse olajšave, davčno izkoristiti vse stroške? Tu je nekaj predlogov.

FINANCE
Dražbe
Žena Roka Snežiča na dražbi kupila orožje
Dražbe
DražbeAleš Perčič Žena Roka Snežiča na dražbi kupila orožje 3

»To je že od nekdaj moje orožje, mi ga samo vrtimo. Ne more biti država bolj pametna od nas,« pravi Rok Snežič

FINANCE
Kaj se lahko naučimo od lanskih poplav?
PRO
Finance
Finance prPRO Kaj se lahko naučimo od lanskih poplav? (PRO)

Lanske katastrofalne poplave so bile posledica hudourniških voda. V pičlih 12 urah je padla četrtina povprečne letne količine padavin, kot je pade v Pomurju.

FINANCE
NPU nad Snežiča in družino Mirana Vuka
Finance
Aleš Perčič NPU nad Snežiča in družino Mirana Vuka 19

Osumljenih je 19 fizičnih oseb, preiskave so potekale tudi v Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem

FINANCE
Podjetnik
Kako z običajnega presedlati na normiran espe?
Moje finance
Zaslužek
Osebni davčni pregled. Doleti lahko tudi vas!
Moje finance
ZaslužekMaja Virant Osebni davčni pregled. Doleti lahko tudi vas!

Naša bralka Metka ima z možem 30 bitcoinov, ki bi jih zdaj rada prodala. Ta hip bi zanje lahko dobila okoli 255 tisoč evrov. Skrbi pa jo, da bo zaradi večjega priliva deležna osebnega davčnega pregleda. Je njen strah upravičen? Kdaj vas lahko pregleda davkarija?

Vinski turizem
Santomas – idilično posestvo za ljubitelje vina in narave
O vinu
Vinski turizemRedakcija O vinu Santomas – idilično posestvo za ljubitelje vina in narave

Zaradi lokacije in okolja, ki obdaja posestvo, je Santomas pravšnji postanek za vsakega vinoljuba ali običajnega ljubitelja narave. Po novem so na voljo tudi štirje apartmaji, v katerih lahko gostje prespijo. Drznejši pa se lahko tam tudi poročijo.