Dražbe

12 poštnih poslovalnic, ki jih boste lahko dražili prihodnji teden

Spletna dražba bo v sredo, 11. decembra, rok za plačilo varščine pa je torek, 10. decembra

Iskalnik dražb | Koledar >

05.12.2019 16:07
Čas branja: 4 min

Prihodnji teden se boste lahko na spletni dražbi dražbene hiše Unija potegovali za 12 nekdanjih poslovalnic Pošte Slovenije po vsej Sloveniji. Najugodneje bodo na voljo poslovni prostori pri Pristavi pri Mestinju s ceno 15.500 evrov, najdražji pa je za Bežigradom v Ljubljani, ki bo lahko vaš za 168 tisoč evrov in je v tokratni prodaji tudi največji. Od 12 nepremičnin, ki so na voljo na dražbi, so štiri prvič naprodaj, preostalim pa so v primerjavi s prejšnjo dražbo izklicne cene znižali za petino. Poudarili smo pet najzanimivejših:

Poslovni prostor v okolici Žalca za 51 tisoč evrov

V naselju Griže v okolici Žalca je v večji stavbi nekdanja poslovalnica Pošte, ki jo boste lahko dražili na spletni dražbi. Stavba je bila zgrajena leta 1956, leta 1975 pa je bila obnovljena streha. Prostori pošte so bili obnovljeni leta 2014 in so prazni. Merijo 91 kvadratnih metrov in obsegajo vetrolov, površine za stranke, površine za zaposlene, zaledne delovne prostore, skladišče, hodnik in sanitarije. Dostop do prostorov je mogoč prek dveh vhodov. Izklicna cena je 51 tisoč evrov. Predkupne pravice imajo solastniki zemljišča in občina Žalec.

Nekdanja pošta v Gozdu - Martuljku

Prazni poslovni prostori so naprodaj tudi v naselju Gozd - Martuljek. Ležijo v pritlični etaži večje hiše le lučaj od glavne ceste na naslovu Zgornje rute 50a. Stavba je bila zgrajena leta 1996. Skupno poslovni prostori merijo 79,7 kvadratnega metra. Obsegajo površine za zaposlene, površine za stranke, zaledne delovne prostore, hodnik in sanitarije. Prostori imajo dva ločena vhoda. Delno so opremljeni s pohištveno opremo. Ogrevanje je centralno na kurilno olje iz skupne kurilnice. Izklicna cena je določena pri 41 tisočakih.

Nekdanja poslovalnica v ljubljanskem WTC

Spet se boste lahko potegovali za 229,8 kvadratnega metra velik poslovni prostor v kleti trgovsko-poslovnega kompleksa WTC za Bežigradom. Gre za sodobno stavbo, zgrajeno leta 1993. V naravi poslovni prostor obsega zaledne delovne prostore, prodajne površine, namenjene strankam, in zunanje prodajne površine. Prostori so urejeni, opremljeni s pohištvom in so v neposredni bližini samopostrežne restavracije in lekarne. Objekt je na ureditvenem območju centralnih dejavnosti, ki dopušča trgovsko, oskrbno, storitveno, upravno, vzgojno-izobraževalno in druge namembnosti. Izklicna cena pri predhodni dražbi je bila 207 tisoč evrov, tokrat pa je bila znižana za slabih 20 odstotkov, na 168 tisočakov, kar je 730 evrov za kvadratni meter.

Poslovalnica v Obrovu za 27 tisočakov

Pošta Slovenije prodaja tudi poslovalnico v naselju Obrov v občini Kozina. Poslovni prostor v pritličju stavbe meri dobrih 99,2 kvadratnega metra in se skupaj z opremo prodaja po izklicni ceni 27 tisoč evrov, kupec pa bo moral poravnati še davek na promet nepremičnin. Stavba, v kateri so prostori, je bila zgrajena leta 1975. Poslovalnico sestavljajo prostor za stranke, sanitarije in prostor za dostavo, pripadajo pa mu še sorazmeren del kleti in parkirišč pred objektom. Predkupno pravico pri nakupu ima Občina Hrpelje - Kozina. Prostori so prazni.

Nekdanja pošta na Ptuju

Naprodaj bo tudi 47 kvadratnih metrov velika poslovalnica na Ptuju. Je v večji stavbi, ki je bila zgrajena leta 1996. Obsega prostor za stranke in delovne površine s trezorjem. Sanitarije so v souporabi in so skupne za celotno etažo stavbe. Dostop je urejen prek avle, do katere se pride prek skupnega vhoda v stavbo. Prostori so klimatizirani in delno opremljeni s pohištveno opremo. Poslovni prostori so v gospodarski coni ter namenjeni poslovni in obrtni dejavnosti. Izklicna cena je določena pri 40.900 evrih.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Več o temi
Kliknite [+] poleg oznake in se prijavite na obveščanje. S klikom na ime posamezne oznake preverite seznam člankov.
OGLAS
FINANCE
Kako brez stresa do sončne elektrarne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne že oddali in morda celo tudi pridobili soglasje? Ali pa o samooskrbi z...

FINANCE
Dražbe
Pošta Slovenije na e-dražbi prodaja osem nekdanjih poslovalnic
Dražbe
DražbeRedakcija Dražbe Pošta Slovenije na e-dražbi prodaja osem nekdanjih poslovalnic 1

Spletna dražba bo 24. marca

FINANCE
Dražbe
Pošta Slovenije na e-dražbi prodaja devet nekdanjih poslovalnic
Dražbe
DražbeRedakcija Dražbe Pošta Slovenije na e-dražbi prodaja devet nekdanjih poslovalnic 2

Prvič sta naprodaj dve poslovalnici v Ljubljani; dražba bo 15. septembra

FINANCE
Dražbe
12 hiš, ki jih do konca januarja lahko kupite na dražbah
Dražbe
DražbeUroš Božin 12 hiš, ki jih do konca januarja lahko kupite na dražbah

Izklicne cene hiš se začnejo pri 60 tisočakih

FINANCE
Dražbe
Poslovne nepremičnine, ki jih lahko do sredine februarja kupite na dražbah
Dražbe
DražbeAleš Perčič Poslovne nepremičnine, ki jih lahko do sredine februarja kupite na dražbah 1

Kaj se da kupiti na pogorišču celjskega Nivoja, tržiške Lepenke, tovarne nogavic Polzela in drugih družb

FINANCE
Nepremičnine
Corwin projektira stolpnico s 30 tisoč kvadratnih metrov poslovnih površin
Nepremičnine
NepremičnineVasilij Krivec Corwin projektira stolpnico s 30 tisoč kvadratnih metrov poslovnih površin

Zraven Železniške postaje, ob Vilharjevi cesti v Ljubljani bodo po načrtih začeli graditi prihodnje leto, gradnjo naj bi končali v letu 2024

FINANCE
Dražbe
TOP dražbe: hiši v Celju, stanovanji v središču Ljubljane, pisarne v Izoli in Ljubljani
Dražbe
DražbeRedakcija Dražbe TOP dražbe: hiši v Celju, stanovanji v središču Ljubljane, pisarne v Izoli in Ljubljani

Pregled najzanimivejših dražb v tednu od 29. marca do 4. aprila

FINANCE
Dražbe
Februarja na dražbah: hiše, stanovanja, zemljišča, motorno kolo, gliserja, Adrijina blagovna znamka...
FINANCE
Dražbe
Hiše, stanovanja in poslovni prostori, ki jih lahko kupite na sodnih e-dražbah
Dražbe
DražbeUroš Božin Hiše, stanovanja in poslovni prostori, ki jih lahko kupite na sodnih e-dražbah

Najugodnejša nepremičnina tokratnega pregleda je gostilna v Ljubljani, za katero bo potrebnih 45 tisočakov. Za 53 tisoč evrov pa bo naprodaj stanovanje v Lukovici.