Teh 45 hiš lahko kupite na dražbah; cene od 42 tisoč evrov naprej Teh 45 hiš lahko kupite na dražbah; cene od 42 tisoč evrov naprej Najdražja hiša se prodaja za 413.280 evrov
Kdo je Jan Bec, skrivnostni reševalec poslovnega omrežja družine Janković? Kdo je Jan Bec, skrivnostni reševalec poslovnega omrežja družine Janković? Poslovnež ima v lasti pet nedobičkonosnih podjetij, eno dolguje tudi državi. Ukvarja se tudi z nepremičninami, eno je lani prodal neznanemu kupcu z Malte.
Nova zmaga družine Janković – znebili so se najbolj »zoprnega« upnika Nova zmaga družine Janković – znebili so se najbolj »zoprnega« upnika Heta je milijonske terjatve do Electe prodala poslovnemu partnerju družine Janković. Kaj pravi Damijan Janković? "Slabše ne more biti."
Dražbe v Ljubljani: izbor stanovanj, hiš, poslovnih prostorov in zemljišč Dražbe v Ljubljani: izbor stanovanj, hiš, poslovnih prostorov in zemljišč Pregled najboljših dražbenih priložnosti v Ljubljani in okolici.

Dve izkušnji dveh spletnih dražb: uspeh in dvige prinaša tudi nizka izklicna cena

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
cene nepremičnin   dodaj
nepremičnine   dodaj
dražba   dodaj
Pošta Slovenije dodaj
Pošta dodaj
 
Čas branja: 1 min
13.04.2018  13:54  Dopolnjeno: 13.04.2018 14:04
Dve izkušnji dveh spletnih dražb: uspeh in dvige prinaša tudi nizka izklicna cena

Obveščaj me o novih člankih:  
cene nepremičnin   dodaj
nepremičnine   dodaj
dražba   dodaj
Pošta Slovenije dodaj
Pošta dodaj

Pošta Slovenije je uspela na spletni dražbi dražbene hiše Unija ta teden prodati šest nepremičnin. Ponujali so jih sicer 18. Prodane so bile nekdanje poštne poslovalnice v Mavčičah, v Kopru (Semedeli), Kostelu, Križah pri Tržiču in Trbonjah pri Dravogradu. Prodana je bila tudi garaža v Zgornji Ložnici. Varščine je vplačalo 10 dražiteljev. Zvišale so cene dveh nepremičnin, trije kupci pa so nakup opravili po izklicnih cenah. Največja podražitev je bila 54-odstotna, skupen izkupiček javne dražbe pa je znašal 232 tisoč evrov.

Kakšne cene so bile dosežene za posamezno nepremičnino, na Pošti Slovenije ne razkrivajo, ker gre za poslovno skrivnost. Ob tem spomnimo, da je Pošta na eni od prejšnjih spletnih dražb dražbene hiše Unija prodala za 458 tisoč evrov nepremičnin. Nekatere od poslovalnic so se prodajale prvič in se tudi prodale, denimo prav ta v Mavčičah. Drugače pa je tudi Pošta Slovenije svoje premoženje prodajala v več krogih.

Stanovanjski sklad RS: Prodajali 28 enot na Brdu, prodali dve

Nekoliko drugačna je zgodba z lastno elektronsko dražbo, ki jo je tudi ta teden izvedel Stanovanjski sklad RS. Prodajali so preostalih 28 hiš in stanovanj v soseski Zeleni gaj na brdu, prodali pa dve nepremičnini, eno hišo in eno stanovanje. Naprodaj je bilo 12 dupleks stanovanj v vzorčni hiši, 13 vrstnih hiš in tri atrijska stanovanja. »Na elektronski javni dražbi je bila prodana ena vrstna hiša, za katero sta bili vplačani dve varščini. Cena se je po dražbi dvignila za 10 tisoč evrov oziroma 2,5 odstotka glede na izklicno ceno.« Prodana je bila vrstna hiša z izklicno ceno 400 tisoč evrov. Prodano je bilo tudi atrijsko stanovanje, vplačana je bila samo ena varščina, izklicna cena pa 284 tisoč evrov za stanovanje v skupni izmeri 99,8 kvadratnih metrov in uporabno površino 72,1 kvadratnega metra.

Bodo izklicne cene na Brdu na prihodnji dražbi torej pomembno nižje? Ne.

»Glede na skupaj doseženo dvotretjinsko realizacijo prodaje vseh dražjih stanovanj in vrstnih hiš pričakujemo uspešen konec prodaje prek e-dražb do konca leta. Na naslednji dražbi v juniju bodo izklicne cene standardnih atrijskih stanovanj iz funkcionalne enote F6.1 in vrstnih hiš iz funkcionalne enote F6.2 ostale nespremenjene. Izklicne cene dupleks stanovanj v občutno dražji leseni in pasivni gradnji vzorčne hiše (enota F3), za katera na zadnji dražbi ni bilo dovolj zanimanja, pa bomo znižali do največ 10 odstotkov,« so zapisali v Skladu.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Cene očitno previsoke: Sklad prodal le dve nepremičnini na Brdu 3

Skupaj ostaja neprodanih 26 stanovanj in hiš. Na naslednji elektronski dražbi, ki bo junija, bodo cene približno polovice stanovanj...

FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Pozor, prihaja e-dražba nadstandardnih stanovanj stanovanjskega sklada

Prodajajo 15 stanovanj in 13 vrstnih hiš, izklicne cene so v povprečju za pet odstotkov nižje od prvotnih

DRAŽBE
Članki
Članki 18 stanovanj v Ljubljani, ki jih boste lahko maja kupili na dražbah

Izklicne cene se začnejo pri 52.500 evrih in segajo do 389 tisoč evrov

DRAŽBE
Članki
Članki To je 10 hiš, ki bodo na dražbah naprodaj maja

Izklicne cene se začnejo pri 90 tisoč evrih in sežejo do 1,18 milijona evrov

DRAŽBE
Članki
Članki Spletna dražba Unija: apartmajska hiša na hrvaški obali 3

Spletna dražba bo 27. marca, izklicna cena je 249 tisoč evrov

DRAŽBE
Članki
Članki 15 hiš, ki jih boste lahko junija kupili na dražbah

Izklicne cene se začnejo pri 89 tisočakih in segajo do 350 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki
Članki To so apartmaji in hiše, ki bodo naprodaj na hrvaški obali

Preverili smo, katera stanovanja, hiše in apartmaji bodo v izvršilnih in stečajnih postopkih na dražbah maja in junija

DRAŽBE
Članki
Članki Ta stanovanja v Ljubljani boste lahko junija kupili na dražbah

Izklicne cene se začnejo pri 34 tisočakih in segajo do 207 tisoč evrov.