DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Spletna dražba Unija: Pošta znižala cene poslovnih prostorov

Čas branja: 5 min
05.12.2017  17:00
Izklicne cene so nižje do 19 odstotkov; spletna dražba bo potekala 13. decembra od 12. do 17. ure.
Spletna dražba Unija: Pošta znižala cene poslovnih prostorov

Obveščaj me o novih člankih:  

Pošta Slovenije bo na decembrski spletni dražbi iskala nove lastnike devetim poslovnim prostorom. V vseh primerih gre za nekdanje poslovalnice pošte. V primerjavi s predhodno spletno dražbo so izklicne cene nižje do 19 odstotkov. Začnejo se pri 15.600 evrih in segajo do 67.400 evrov. Ob nakupu bo kupec moral poravnati še davek na promet nepremičnin v višini dveh odstotkov.

Poslovni prostori v okolici Divače cenejši za skoraj petino

Dražili boste lahko nekdanjo pošto v središču naselja Lokev v bližini Divače. Objekt je etažno razdeljen. V pritličju je dobrih 25 kvadratnih metrov velik prostor za zaposlene in 28,5 kvadratnega metra velik prostor za stranke z zunanjim podestom. Prostori so urejeni in opremljeni s pisarniškim pohištvom. V kletni etaži sta na slabih 30 kvadratnih metrih še kotlovnica in garaža. Izklicna cena je tokrat nižja za dobrih 18 odstotkov in znaša 45 tisoč evrov.

Nekdanja poslovalnica v naselju Križe

Naprodaj bodo tudi poslovni prostori v naselju Križe pri Tržiču. Nahajajo se v pritličju poslovno-stanovanjskega objekta. Pošta ima v lasti tretjino objekta, ki etažno ni razdeljen. Površine za zaposlene merijo okoli 68 kvadratnih metrov, površine za stranke 30,8 in garaža 21,3 kvadratnega metra. Pošti pripada še parkirišče pred stavbo, ki meri 185 kvadratnih metrov. Nekdanja poslovalnica ima dva ločena vhoda, zato jo je možno razdeliti v dva ločena dela. Prostori so urejeni in opremljeni s pohištvom. Cena je določena pri 67.400 evrih.

Pošta v Cerkljah ob Krki za 26.730 evrov

V Cerkljah ob Krki se nahaja poslovni prostor, v katerem je še pred nedavnim obratovala pošta. Pritlični prostori merijo 51,2 kvadratnega metra, montažna garaža, ki je postavljena tik za poslovno stavbo, pa 15 kvadratnih metrov. Prostori so solidno ohranjeni in v naravi predstavljajo prostor za stranke, delovni prostor s skladiščem, hodnik in sanitarije. Opremljeni so s pohištveno opremo. Pošta je lastnica 87 odstotkov stavbe. Izklicna cena je znižana za 10 odstotkov in znaša 26.730 evrov.

Nekdanja pošta v središču Pragerskega

Po izklicni ceni 57.200 evrov se prodajajo prostori nekdanje poštne poslovalnice na Pragerskem. Prostori so v poslovnem objektu ob železniški postaji, ki je bil zgrajen leta 1960 in obnovljen leta 1993. Leta 2008 je bila zamenjana še strešna kritina. Površina dela stavbe je 121,8 kvadratnega metra. Prostori so delno opremljeni s pisarniškim pohištvom. Stavba ni etažno razdeljena. Pošta Slovenije ima v lasti 77 odstotkov, preostali delež pa Telekom Slovenije, ki ima predkupno pravico. Izklicna cena je 57.200 evrov.

Poslovalnica v bližini Kočevja

Za 34 tisoč evrov bodo naprodaj prostori nekdanje poštne poslovalnice v naselju Stara Cerkev pri Kočevju. Poslovni prostor v pritličju je velik 89,5 kvadratnega metra. Površine za zaposlene imajo 37,6 kvadratnega metra, površine za stranke slabih 34 ter garaža 18 kvadratnih metrov površin. Poslovni prostor ima urejena dva vhoda, tako da ga je mogoče razdeliti na dva samostojna dela. Stavba je bila zgrajena leta 1989, streha pa prenovljena leta 2007.

Na spletni dražbi se boste lahko potegovali še za nekdanje poslovalnice pošte v Šmartnem pri Rožni dolini, Polšniku, Šalovcih in Destrniku.

Kako do nakupa

Spletna dražba, na kateri se boste lahko potegovali za nepremičnine Pošte Slovenije, bo 13. decembra od 12. do 17. ure potekala na spletnem portalu dražbene hiše Unija, kjer dobite vse podatke o posamezni nepremičnini. Sodelovali bodo lahko samo dražitelji, ki bodo pravočasno vplačali varščino, ki je določena v višini petih odstotkov izklicne cene. Varščine lahko vplačate najpozneje do 12. decembra do 12. ure.

Kako si nepremičnine ogledati

Ogledi nepremičnin bodo možni ob predhodnem dogovoru s predstavniki prodajalca. Kontaktne podatke najdete na spletni strani Unije pod vsakim predmetom prodaje posebej. Vse potrebne informacije lahko dobite tudi pri direktorju področja investicij in nabave Pošte Slovenije Arturju Olaju, ki je dosegljiv na elektronskem naslovu artur.olaj@posta.si.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki