Razkrivamo, kako se kupci na dražbah tepejo za stanovanja v Ljubljani Razkrivamo, kako se kupci na dražbah tepejo za stanovanja v Ljubljani Za stanovanja se je potegovalo po 40 dražiteljev, cene pa so dosegle tudi tri tisoč evrov na kvadratni meter.
Kakšna bo usoda Burje, koče na Voglu? Kakšna bo usoda Burje, koče na Voglu? Na dražbi je bila prodana koča Burja na Voglu; šlo je za drugo dražbo, cena je bila 385 tisoč evrov; kočo je prevzel upnik

Spletna dražba Unija: Pošta znižala cene poslovnih prostorov

Čas branja: 5 min
05.12.2017  17:00
Izklicne cene so nižje do 19 odstotkov; spletna dražba bo potekala 13. decembra od 12. do 17. ure.
Spletna dražba Unija: Pošta znižala cene poslovnih prostorov

Pošta Slovenije bo na decembrski spletni dražbi iskala nove lastnike devetim poslovnim prostorom. V vseh primerih gre za nekdanje poslovalnice pošte. V primerjavi s predhodno spletno dražbo so izklicne cene nižje do 19 odstotkov. Začnejo se pri 15.600 evrih in segajo do 67.400 evrov. Ob nakupu bo kupec moral poravnati še davek na promet nepremičnin v višini dveh odstotkov.

Poslovni prostori v okolici Divače cenejši za skoraj petino

Dražili boste lahko nekdanjo pošto v središču naselja Lokev v bližini Divače. Objekt je etažno razdeljen. V pritličju je dobrih 25 kvadratnih metrov velik prostor za zaposlene in 28,5 kvadratnega metra velik prostor za stranke z zunanjim podestom. Prostori so urejeni in opremljeni s pisarniškim pohištvom. V kletni etaži sta na slabih 30 kvadratnih metrih še kotlovnica in garaža. Izklicna cena je tokrat nižja za dobrih 18 odstotkov in znaša 45 tisoč evrov.

Nekdanja poslovalnica v naselju Križe

Naprodaj bodo tudi poslovni prostori v naselju Križe pri Tržiču. Nahajajo se v pritličju poslovno-stanovanjskega objekta. Pošta ima v lasti tretjino objekta, ki etažno ni razdeljen. Površine za zaposlene merijo okoli 68 kvadratnih metrov, površine za stranke 30,8 in garaža 21,3 kvadratnega metra. Pošti pripada še parkirišče pred stavbo, ki meri 185 kvadratnih metrov. Nekdanja poslovalnica ima dva ločena vhoda, zato jo je možno razdeliti v dva ločena dela. Prostori so urejeni in opremljeni s pohištvom. Cena je določena pri 67.400 evrih.

Pošta v Cerkljah ob Krki za 26.730 evrov

V Cerkljah ob Krki se nahaja poslovni prostor, v katerem je še pred nedavnim obratovala pošta. Pritlični prostori merijo 51,2 kvadratnega metra, montažna garaža, ki je postavljena tik za poslovno stavbo, pa 15 kvadratnih metrov. Prostori so solidno ohranjeni in v naravi predstavljajo prostor za stranke, delovni prostor s skladiščem, hodnik in sanitarije. Opremljeni so s pohištveno opremo. Pošta je lastnica 87 odstotkov stavbe. Izklicna cena je znižana za 10 odstotkov in znaša 26.730 evrov.

Nekdanja pošta v središču Pragerskega

Po izklicni ceni 57.200 evrov se prodajajo prostori nekdanje poštne poslovalnice na Pragerskem. Prostori so v poslovnem objektu ob železniški postaji, ki je bil zgrajen leta 1960 in obnovljen leta 1993. Leta 2008 je bila zamenjana še strešna kritina. Površina dela stavbe je 121,8 kvadratnega metra. Prostori so delno opremljeni s pisarniškim pohištvom. Stavba ni etažno razdeljena. Pošta Slovenije ima v lasti 77 odstotkov, preostali delež pa Telekom Slovenije, ki ima predkupno pravico. Izklicna cena je 57.200 evrov.

Poslovalnica v bližini Kočevja

Za 34 tisoč evrov bodo naprodaj prostori nekdanje poštne poslovalnice v naselju Stara Cerkev pri Kočevju. Poslovni prostor v pritličju je velik 89,5 kvadratnega metra. Površine za zaposlene imajo 37,6 kvadratnega metra, površine za stranke slabih 34 ter garaža 18 kvadratnih metrov površin. Poslovni prostor ima urejena dva vhoda, tako da ga je mogoče razdeliti na dva samostojna dela. Stavba je bila zgrajena leta 1989, streha pa prenovljena leta 2007.

Na spletni dražbi se boste lahko potegovali še za nekdanje poslovalnice pošte v Šmartnem pri Rožni dolini, Polšniku, Šalovcih in Destrniku.

Kako do nakupa

Spletna dražba, na kateri se boste lahko potegovali za nepremičnine Pošte Slovenije, bo 13. decembra od 12. do 17. ure potekala na spletnem portalu dražbene hiše Unija, kjer dobite vse podatke o posamezni nepremičnini. Sodelovali bodo lahko samo dražitelji, ki bodo pravočasno vplačali varščino, ki je določena v višini petih odstotkov izklicne cene. Varščine lahko vplačate najpozneje do 12. decembra do 12. ure.

Kako si nepremičnine ogledati

Ogledi nepremičnin bodo možni ob predhodnem dogovoru s predstavniki prodajalca. Kontaktne podatke najdete na spletni strani Unije pod vsakim predmetom prodaje posebej. Vse potrebne informacije lahko dobite tudi pri direktorju področja investicij in nabave Pošte Slovenije Arturju Olaju, ki je dosegljiv na elektronskem naslovu artur.olaj@posta.si.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Pošta Slovenije na novo spletno dražbo pošilja za 1,8 milijona evrov nepremičnin

Naprodaj so dve stanovanji, eno zemljišče in 34 poslovnih prostorov. Šest nepremičnin se prodaja prvič, pri večini preostalih pa so...

FINANCE
Članki
Članki Zasedanje Opeca: četrtkova odločitev bo usmerila ceno nafte

Potem ko že vso jesen cena surove nafte narašča, zdaj na trgu nestrpno pričakujejo, kaj se bodo na četrtkovem zasedanju Opeca njegove...

FINANCE
Članki
Članki Evropski finančni ministri tokrat o reformi DDV in obdavčitve dela

Davki … in davki - ti bodo zaznamovali ponedeljkovo zasedanje evrskih finančnih ministrov ter torkovo zasedanje finančnih ministrov...

SUBV
Članki
Članki Ste slišali, da bo na voljo denar EU za brezplačni Wi-Fi? Za vas smo prebrali drobni tisk 6

Države članice so danes dosegle dokončni dogovor, ki bo omogočil vzpostavitev javnih točk za brezplačni dostop do Wi-Fi prek evropsko...

FINANCE
Članki
Članki ECB s programom QE želi spodbuditi inflacijo. Kakšna je torej evrska inflacija zdaj?

Po danes objavljenih podatkih evropskih statistikov se je evrska inflacija januarja še malo oddaljila od ravni dveh odstotkov – to je...