Preobrat: Kako se je država dokopala do premoženja Roka Furlana Preobrat: Kako se je država dokopala do premoženja Roka Furlana V osebnem stečaju Roka Furlana, ki se je v zadnjih dneh znašel v preiskavah zaradi suma utaje davkov pri uvozu vozil, se je zgodil preobrat. Furlan je spet lastnik hiše v Grosupljem, ki naj bi jo pred leti kupil kot slamnati lastnik.
TOP dražbe: Stanovanja, hiša in parkirna mesta v Ljubljani, počitniški dom na Pohorju ... TOP dražbe: Stanovanja, hiša in parkirna mesta v Ljubljani, počitniški dom na Pohorju ... Pregled najboljših dražb v tednu od 28. januarja do 3. februarja
Na dražbo hiša Bineta Kordeža na Lancovem Na dražbo hiša Bineta Kordeža na Lancovem Izvršba zaradi devet milijonov evrov dolga
Stanovanja in hiše v Ljubljani z okolico, ki jih lahko kupite na dražbah Stanovanja in hiše v Ljubljani z okolico, ki jih lahko kupite na dražbah Izklicne cene se začnejo pri 30 tisočakih in segajo do 330 tisoč evrov

Pošta Slovenije na novo spletno dražbo pošilja za 1,8 milijona evrov nepremičnin

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 4 min
05.10.2017  20:00
Naprodaj so dve stanovanji, eno zemljišče in 34 poslovnih prostorov. Šest nepremičnin se prodaja prvič, pri večini preostalih pa so cene v primerjavi s prejšnjo dražbo nižje tudi za 20 odstotkov.

Obveščaj me o novih člankih:  

Pošta Slovenije bo 18. oktobra na spletni dražbi dražbene hiše Unija poskušala prodati 37 poslovno nepotrebnih nepremičnin po tako rekoč vsej državi. Naprodaj bosta dve stanovanji v Ormožu in Pristavi pri Mestinju, zemljišče v Krški vasi, preostanek pa so poslovni prostori oziroma nekdanje poštne poslovalnice. Skupna površina vseh prodajanih nepremičnin znaša 4.188 kvadratnih metrov, skupna izklicna vrednost pa 1,8 milijona evrov. Najcenejši poslovni prostor se prodaja po izklicni ceni 15.600 evrov; za toliko je naprodaj tudi najcenejše stanovanje.

Do 20-odstotne pocenitve

Šest poslovnih prostorov se bo prodajalo prvič, zato jih podrobneje predstavljamo v nadaljevanju. Izklicne cene preostalih poslovnih prostorov, ki so se neuspešno prodajali na spletni dražbi konec junija, pa so dodatno znižane za 10 do 20 odstotkov. Največje pocenitve so pri poslovnih prostorih v Hodošu, Mali Nedelji, Celju, Križah pri Tržiču, Spodnji Idriji in Kobilju.

Ob tem spomnimo, da je Pošta Slovenije svoje nepremičnine prodajala že na dveh spletnih dražbah. Na prvi ji je uspelo prodati za skoraj pol milijona evrov nepremičnin, na drugi pa za okoli sto tisočakov.

Poslovni prostor na Cankovi

V središču naselja Cankova v Prekmurju so naprodaj prostori nekdanje poštne poslovalnice, in sicer v pritličju poslovno-stanovanjskega objekta. Izklicna cena je določena pri 25 tisoč evrih, kupec pa bo moral plačati še dvoodstotni davek na promet nepremičnin (DPN). Stavba je bila zgrajena leta 1938, obnovljena pa leta 2011. Poslovni prostori skupno merijo slabih 65 kvadratnih metrov. Pisarne obsegajo 40,58 kvadratnega metra, površine za stranke 11,95 in druge površine 12,26 kvadratnega metra. Prostor ima posebej urejen ločen vhod, mogoče pa ga je preurediti v stanovanje. Prostori so delno opremljeni s pisarniškim pohištvom.

Nekdanja pošta na Destrniku za 26 tisočakov

Naprodaj bo tudi nekdanja pošta v naselju Destrnik, ki je približno devet kilometrov oddaljeno od Ptuja. Pritlični poslovni prostor meri 53,5 kvadratnega metra, od tega je 31,8 kvadratnega metra prostora za zaposlene, za stranke pa 18,24 kvadratnega metra. Prostor je delno opremljen s pisarniškim pohištvom in ima urejen ločen vhod. Primeren je tudi za preureditev v stanovanjsko rabo. Izklicna cena je določena pri 26 tisoč evrih (plus dvoodstotni DPN). Stavba je bila prenovljena leta 1996.

Poslovni prostor v Dolenji vasi za 37.400 evrov

Pošta prodaja tudi poslovni prostor v Dolenji vasi pri Ribnici. Prostor velikosti 83,1 kvadratnega metra je v pritlični poslovni stavbi, ki je bila zgrajena leta 1983. Streha objekta je bila obnovljena leta 1995. Izklicna cena znaša 37.400 evrov (plus DPN). Poslovalnica ima prostor za zaposlene in stranke, stekleno izložbo in garažo. Dostop je urejen prek dveh ločenih vhodov. Poslovni prostor je tako mogoče razdeliti v dva samostojna ločena dela. Objektu pripada še približno petina 2.472 kvadratnih metrov velikega zemljišča, ki v naravi pomeni dvorišče.

Pošta v središču Pragerskega za 57.200 evrov

Po izklicni ceni 57.200 evrov (plus DPN) se prodajajo prostori nekdanje poštne poslovalnice na Pragerskem. Prostori so v poslovnem objektu ob železniški postaji, ki je bil zgrajen leta 1960 in obnovljen leta 1993. Leta 2008 je bila zamenjana še strešna kritina. Površina dela stavbe je 121,8 kvadratnega metra. Prostori so delno opremljeni s pisarniškim pohištvom. Stavba ni etažno razdeljena. Pošta Slovenije ima v lasti 77 odstotkov, preostali delež pa Telekom Slovenije, ki ima predkupno pravico.

Poslovni prostor v Šalovcih

Pošta Slovenije prodaja še s pisarniškim pohištvom opremljene poslovne prostore v pritličju poslovno-stanovanjske stavbe v Šalovcih v bližini meje z Madžarsko. Skupna površina poslovnega prostora je 115,5 kvadratnega metra. Pisarne obsegajo 73 kvadratnih metrov, prostor za stranke pa 25. Vhod je urejen s samostojnim ločenim vhodom. Del prostora za stranke v izmeri okoli 10 kvadratnih metrov je trenutno oddan v najem kot samostojni lokal, s posebnim dostopom iz skupnega vhoda. Cena znaša 56.300 evrov.

Poslovalnica v bližini Kočevja

Novega lastnika iščejo tudi prostori nekdanje poštne poslovalnice v naselju Stara Cerkev pri Kočevju. Poslovni prostor v pritličju je velik 89,5 kvadratnega metra, naprodaj pa bo za 35.700 evrov. Kupca čaka tudi plačilo dvoodstotnega DPN. Poslovni prostor ima urejena dva vhoda, tako da je prostor mogoče razdeliti na dva samostojna dela. Stavba je bila zgrajena leta 1989, streha pa prenovljena leta 2007.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Spletna dražba Unija: Pošta znižala cene poslovnih prostorov

Izklicne cene so nižje do 19 odstotkov; spletna dražba bo potekala 13. decembra od 12. do 17. ure.

DRAŽBE
Članki
Članki Na spletno dražbo šest poštnih poslovalnic na Primorskem

​​​​​​​Spletna dražba bo 23. avgusta.

DRAŽBE
Članki
FINANCE
Članki
Članki Funt je teden začel z izrazitim zdrsom 1

V primerjavi z začetkom leta 2016 je funt glede na evro zdaj vreden že okoli 17 odstotkov manj; to pa pomeni, da je z evri na Otoku zdaj...

FINANCE
Članki
Članki Je EU je po tihem že posekala ZDA v rasti BDP? 9

V minulih letih smo se navadili brati, da ameriško gospodarstvo okreva veliko močneje od evropskega. Pa to še drži?

FINANCE
Članki
Članki Junckerjev sklad kot učna ura, kako bomo črpali denar EU po letu 2020

Pogovor s podpredsednikom EIB o težavah, ki jih imajo nove članice EU pri izkoriščanju zmogljivosti sklada EFSI

FINANCE
Članki
Članki Češki predsednik Zeman bi raje izgubil sredstva EU kot sprejel begunce 6

Iz višegrajskih članic so se burno odzvali na odločitev Sodišča EU, da zavrne njihovo tožbo proti evropskim begunskim kvotam; zdaj se...