DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Pošta Slovenije na novo spletno dražbo pošilja za 1,8 milijona evrov nepremičnin

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 4 min
05.10.2017  20:00
Naprodaj so dve stanovanji, eno zemljišče in 34 poslovnih prostorov. Šest nepremičnin se prodaja prvič, pri večini preostalih pa so cene v primerjavi s prejšnjo dražbo nižje tudi za 20 odstotkov.

Obveščaj me o novih člankih:  

Pošta Slovenije bo 18. oktobra na spletni dražbi dražbene hiše Unija poskušala prodati 37 poslovno nepotrebnih nepremičnin po tako rekoč vsej državi. Naprodaj bosta dve stanovanji v Ormožu in Pristavi pri Mestinju, zemljišče v Krški vasi, preostanek pa so poslovni prostori oziroma nekdanje poštne poslovalnice. Skupna površina vseh prodajanih nepremičnin znaša 4.188 kvadratnih metrov, skupna izklicna vrednost pa 1,8 milijona evrov. Najcenejši poslovni prostor se prodaja po izklicni ceni 15.600 evrov; za toliko je naprodaj tudi najcenejše stanovanje.

Do 20-odstotne pocenitve

Šest poslovnih prostorov se bo prodajalo prvič, zato jih podrobneje predstavljamo v nadaljevanju. Izklicne cene preostalih poslovnih prostorov, ki so se neuspešno prodajali na spletni dražbi konec junija, pa so dodatno znižane za 10 do 20 odstotkov. Največje pocenitve so pri poslovnih prostorih v Hodošu, Mali Nedelji, Celju, Križah pri Tržiču, Spodnji Idriji in Kobilju.

Ob tem spomnimo, da je Pošta Slovenije svoje nepremičnine prodajala že na dveh spletnih dražbah. Na prvi ji je uspelo prodati za skoraj pol milijona evrov nepremičnin, na drugi pa za okoli sto tisočakov.

Poslovni prostor na Cankovi

V središču naselja Cankova v Prekmurju so naprodaj prostori nekdanje poštne poslovalnice, in sicer v pritličju poslovno-stanovanjskega objekta. Izklicna cena je določena pri 25 tisoč evrih, kupec pa bo moral plačati še dvoodstotni davek na promet nepremičnin (DPN). Stavba je bila zgrajena leta 1938, obnovljena pa leta 2011. Poslovni prostori skupno merijo slabih 65 kvadratnih metrov. Pisarne obsegajo 40,58 kvadratnega metra, površine za stranke 11,95 in druge površine 12,26 kvadratnega metra. Prostor ima posebej urejen ločen vhod, mogoče pa ga je preurediti v stanovanje. Prostori so delno opremljeni s pisarniškim pohištvom.

Nekdanja pošta na Destrniku za 26 tisočakov

Naprodaj bo tudi nekdanja pošta v naselju Destrnik, ki je približno devet kilometrov oddaljeno od Ptuja. Pritlični poslovni prostor meri 53,5 kvadratnega metra, od tega je 31,8 kvadratnega metra prostora za zaposlene, za stranke pa 18,24 kvadratnega metra. Prostor je delno opremljen s pisarniškim pohištvom in ima urejen ločen vhod. Primeren je tudi za preureditev v stanovanjsko rabo. Izklicna cena je določena pri 26 tisoč evrih (plus dvoodstotni DPN). Stavba je bila prenovljena leta 1996.

Poslovni prostor v Dolenji vasi za 37.400 evrov

Pošta prodaja tudi poslovni prostor v Dolenji vasi pri Ribnici. Prostor velikosti 83,1 kvadratnega metra je v pritlični poslovni stavbi, ki je bila zgrajena leta 1983. Streha objekta je bila obnovljena leta 1995. Izklicna cena znaša 37.400 evrov (plus DPN). Poslovalnica ima prostor za zaposlene in stranke, stekleno izložbo in garažo. Dostop je urejen prek dveh ločenih vhodov. Poslovni prostor je tako mogoče razdeliti v dva samostojna ločena dela. Objektu pripada še približno petina 2.472 kvadratnih metrov velikega zemljišča, ki v naravi pomeni dvorišče.

Pošta v središču Pragerskega za 57.200 evrov

Po izklicni ceni 57.200 evrov (plus DPN) se prodajajo prostori nekdanje poštne poslovalnice na Pragerskem. Prostori so v poslovnem objektu ob železniški postaji, ki je bil zgrajen leta 1960 in obnovljen leta 1993. Leta 2008 je bila zamenjana še strešna kritina. Površina dela stavbe je 121,8 kvadratnega metra. Prostori so delno opremljeni s pisarniškim pohištvom. Stavba ni etažno razdeljena. Pošta Slovenije ima v lasti 77 odstotkov, preostali delež pa Telekom Slovenije, ki ima predkupno pravico.

Poslovni prostor v Šalovcih

Pošta Slovenije prodaja še s pisarniškim pohištvom opremljene poslovne prostore v pritličju poslovno-stanovanjske stavbe v Šalovcih v bližini meje z Madžarsko. Skupna površina poslovnega prostora je 115,5 kvadratnega metra. Pisarne obsegajo 73 kvadratnih metrov, prostor za stranke pa 25. Vhod je urejen s samostojnim ločenim vhodom. Del prostora za stranke v izmeri okoli 10 kvadratnih metrov je trenutno oddan v najem kot samostojni lokal, s posebnim dostopom iz skupnega vhoda. Cena znaša 56.300 evrov.

Poslovalnica v bližini Kočevja

Novega lastnika iščejo tudi prostori nekdanje poštne poslovalnice v naselju Stara Cerkev pri Kočevju. Poslovni prostor v pritličju je velik 89,5 kvadratnega metra, naprodaj pa bo za 35.700 evrov. Kupca čaka tudi plačilo dvoodstotnega DPN. Poslovni prostor ima urejena dva vhoda, tako da je prostor mogoče razdeliti na dva samostojna dela. Stavba je bila zgrajena leta 1989, streha pa prenovljena leta 2007.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki