Dražbe

Na spletno dražbo šest poštnih poslovalnic na Primorskem

​​​​​​​Spletna dražba bo 23. avgusta.

Iskalnik dražb | Koledar >

08.08.2017 15:30
Čas branja: 3 min

Pošta Slovenije, ki v skladu s strategijo optimizacije prodaja poslovno nepotrebne nepremičnine, bo na spletni dražbi dražbene hiše Unija 23. avgusta prodajala šest nekdanjih poštnih poslovalnic v več naseljih na Primorskem. Naprodaj so poslovni prostori v občinah Kozina, Sežana, Ajdovščina in Postojna.

Poslovni prostori v Sežani

Na spletni dražbi boste lahko dražili 95 kvadratnih metrov velik poslovni prostor z garažo v središču naselja Lokev v občini Sežana. Prostori so urejeni in opremljeni s pisarniškim pohištvom. Prostor za zaposlene je velik 25 kvadratnih metrov, prostor za stranke pa 28,6 kvadratnega metra. Objekt, v katerem je poslovni prostor, stoji v bližini avtobusne postaje, šole in vrtca. Izklicna cena znaša 55 tisoč evrov (plus davek na promet nepremičnin (DPN)).

V Sežani je naprodaj še en poslovni prostor, in sicer v pritličju poslovno-stanovanjskega objekta v naselju Dutovlje, kjer sta tudi banka in knjižnica. Poslovni prostor obsega 39,5 kvadratnega metra in je opremljen s pohištvom. Izklicna cena je določena pri 27 tisoč evrih, kupec bo moral plačati tudi dvoodstotni DPN.

Dva poslovna prostora v Kozini

Pošta Slovenije prodaja tudi 22,8 kvadratnega metra velik poslovni prostor v naselju Materija v občini Kozina. Objekt je v neposredni bližini glavne prometne povezave in primeren za storitvene dejavnosti. Trenutno je poslovni prostor zaseden z najemnikom; obveznosti se po najemni pogodbi lahko prenesejo na novega kupca ali opustijo. Izklicna cena poslovnega prostora je določena pri 16.500 evrih, kupca čaka tudi plačilo dvoodstotnega DPN.

Drugi poslovni prostor v občini Kozina je naprodaj ob glavni cesti v naselju Obrov. Gre za poslovni prostor velikosti dobrih 99 kvadratnih metrov, ki se skupaj z opremo prodaja po izklicni ceni 52 tisoč evrov (plus DPN). Sestavljajo ga prostor za stranke, sanitarije in prostor za dostavo, pripadajo pa mu še sorazmeren del kleti in parkirišč pred objektom. Predkupno pravico pri nakupu ima Telekom Slovenije, ki ima svoje prostore v istem objektu.

Poslovna prostora v Colu in Planini pri Rakeku

Po izklicni ceni 32.850 evrov (plus DPN) se prodaja poslovni prostor v središču naselja Col v občini Ajdovščina. Prostor velikosti 70,2 kvadratnega metra je v pritličju stavbe zadružnega doma, v najprometnejšem delu naselja. V objektu so tudi vrtec, bife in frizerski salon.

V Planini pri Rakeku bo na spletni dražbi na voljo 63,8 kvadratnega metra velik poslovni prostor v pritličju enonadstropne poslovno-stanovanjske stavbe na naslovu Planina pri Rakeku 11. Izklicna cena prostora, ki se prodaja skupaj z opremo, znaša 22 tisoč evrov, kupec bo moral plačati še dvoodstotni DPN. Poslovni prostor sestavljajo prostor za stranke, vetrolov, prostor, primeren za osebje ali skladišče, trezor, tehnični prostori in sanitarije.

Kako do nakupa

Spletna dražba bo 23. avgusta na spletnem portalu Unija dražb, kjer najdete vse potrebne informacije o nepremičninah. Dražba bo potekala od 12. do 17. ure.

Kako vplačati varščino

Na spletni dražbi boste lahko sodelovali le, če boste pravočasno vplačali varščino, ki je določena pri petih odstotkih izklicne cene. Zadnji čas za vplačilo varščin je torek, 22. avgusta, ob 12. uri.

Kako si nepremičnine ogledate

Ogledi nepremičnin bodo možni ob predhodnem dogovoru s predstavniki prodajalca. Kontaktne podatke najdete na spletni strani Unije pod vsakim predmetom prodaje posebej. Vse potrebne informacije lahko dobite tudi pri vodji oddelka za upravljanje poslovno nepotrebnih nepremičnin Pošte Slovenije Arturju Olaju, ki je dosegljiv na elektronskem naslovu artur.olaj@posta.si.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Dražbe
Pošta Slovenije na novo spletno dražbo pošilja za 1,8 milijona evrov nepremičnin
Dražbe
DražbeRedakcija Dražbe Pošta Slovenije na novo spletno dražbo pošilja za 1,8 milijona evrov nepremičnin

Naprodaj so dve stanovanji, eno zemljišče in 34 poslovnih prostorov. Šest nepremičnin se prodaja prvič, pri večini preostalih pa so cene v primerjavi s prejšnjo dražbo nižje tudi za 20 odstotkov.

FINANCE
Dražbe
Pošta na spletno dražbo pošilja 50 nepremičnin. To je TOP ponudba
Dražbe
DražbeRedakcija Dražbe Pošta na spletno dražbo pošilja 50 nepremičnin. To je TOP ponudba 4

Spletna dražba bo 20. junija

FINANCE
Dražbe
Spletna dražba Unija: Pošta znižala cene poslovnih prostorov
Dražbe
DražbeRedakcija Dražbe Spletna dražba Unija: Pošta znižala cene poslovnih prostorov

Izklicne cene so nižje do 19 odstotkov; spletna dražba bo potekala 13. decembra od 12. do 17. ure.

FINANCE
Finančni vodnik 2024: Kam vlagati v času majhne rasti in velikih tveganj
PRO
Finance
Finance PRO Finančni vodnik 2024: Kam vlagati v času majhne rasti in velikih tveganj (PRO)

Če ste zamudili letošnjo izdajo Finančnega vodnika v tisku, si ga lahko preberete v spletni različici.

FINANCE
Dražbe
TOP 5 dražb poslovnih prostorov
FINANCE
Dražbe
Pošta na spletni dražbi prodala za skoraj pol milijona evrov nepremičnin
Dražbe
DražbeUroš Božin Pošta na spletni dražbi prodala za skoraj pol milijona evrov nepremičnin 5

Skupno je bilo prodanih devet nepremičnin

FINANCE
Dražbe
Spletna dražba: Poslovni prostori na Obali in v Mariboru ter večje zemljišče v Kozjem
Dražbe
DražbeRedakcija Dražbe Spletna dražba: Poslovni prostori na Obali in v Mariboru ter večje zemljišče v Kozjem

Dražba nepremičnin družbe Anepremičnine bo stekla 21. junija