DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Pošta na spletno dražbo pošilja 50 nepremičnin. To je TOP ponudba

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 5 min
05.06.2017  15:33
Spletna dražba bo 20. junija

Obveščaj me o novih člankih:  

Na spletni dražbi dražbene hiše Unija boste lahko 20. junija dražili 50 nepremičnin, ki jih prodaja Pošta Slovenije. Večinoma gre za poslovne prostore (nekdanje poštne poslovalnice), naprodaj pa so tudi stanovanje v Ormožu in štiri zemljišča v Cikavi pri Novem mestu ter Krški vasi. Skupna prodajna vrednost vseh nepremičnin je dobre tri milijone evrov.

Nepremičnine so razpršene po tako rekoč vsej Sloveniji. Večina poslovnih prostorov je v pritličjih večjih poslovnih in stanovanjskih objektov, kar nekaj pa je tudi samostojnih objektov, kjer je pogosto dopustna tudi sprememba namembnosti v stanovanjsko. Ker je v večini objektov pošta pred kratkim še obratovala, so prostori dobro vzdrževani in primerni za takojšnjo uporabo.

Tokrat smo izbrali nekaj cenovno in lokacijsko najzanimivejših nepremičnin. Vseh 50 pa si lahko ogledate na spletnem portalu dražbene hiše Unija, celoten katalog pa bomo na Finance.si objavili jutri.

Poslovni prostor v ljubljanskem WTC za 251.900 evrov

Na spletni dražbi boste lahko dražili 229,8 kvadratnega metra velik poslovni prostor v kleti trgovsko-poslovnega kompleksa WTC, v neposredni bližini samopostrežne restavracije in lekarne. V naravi poslovni prostor zajema prostor za zaposlene (125,2 kvadratnega metra), površine za stranke (79,1 kvadratnega metra) in zunanje prodajne površine velikosti 25,5 kvadratnega metra. Prostori so urejeni in opremljeni s pohištvom. Pošta je v njih delovala do decembra 2016. Objekt je na ureditvenem območju centralnih dejavnosti, ki dopušča več namembnosti, denimo trgovsko, oskrbno, storitveno, upravno, vzgojno-izobraževalno in druge. Izklicna cena znaša 251.900 evrov.

Poslovni prostori na Prulah za 161 tisočakov

Pošta Slovenije bo na spletni dražbi prodajala tudi 108,6 kvadratnega metra velik poslovni prostor v pritličju večstanovanjske stavbe na Prijateljevi ulici 7 v ljubljanskih Prulah. Prostori so urejeni in opremljeni s pohištvom. Sestavljeni so iz prostorov za zaposlene (77,5 kvadratnega metra) in prostorov za stranke (31 kvadratnih metrov). Pošta Slovenije je tudi solastnica četrtine od 116 kvadratnih metrov velikega zemljišča, ki pripada objektu, na katerem je zagotovljeno parkiranje za dve osebni vozili. Izklicna cena poslovnega prostora je določena pri 161 tisoč evrih.

Poslovni prostori v centru Ljubljane za 154 tisoč evrov

Na spletni dražbi Unija bo na voljo tudi 82,6 kvadratnega metra velik poslovni prostor na odlični lokaciji na v centru Ljubljane, na Rimski cesti 12. Prostor je v pritličju večstanovanjskih blokov, bolj znanih pod imenom Ferantov vrt. Poslovni prostori zajemajo površine za zaposlene (51,6 kvadratnega metra) in površine za stranke (31 kvadratnih metrov). Prostori so urejeni in opremljeni s pohištvom. Izklicna cena poslovnega prostora znaša 154 tisoč evrov.

Poslovni prostor na Gorenjskem za 79 tisočakov

Pošta Slovenije prodaja tudi 120,3 kvadratnega metra velik poslovni prostor v Križah na Gorenjskem. Poslovni prostori, ki so urejeni in opremljeni s pohištvom, zajemajo površine za zaposlene (68,13 kvadratnega metra), površine za stranke (20,8 kvadratnega metra) in garažo s komunalnimi priključki velikosti 21 kvadratnih metrov. Poleg tega bo kupec dobil 185 kvadratnih metrov veliko zunanje parkirišče pred stavbo. Dostop v objekt je možen prek dveh ločenih vhodov, kar pomeni, da je možno poslovni prostor razdeliti v dva samostojna dela. Ker je objekt v večinoma stanovanjskem delu naselja, je dopustna tudi sprememba namembnosti v stanovanje. Izklicna cena znaša 79 tisoč evrov.

Poslovni prostor pri Krškem, ki je lahko tudi stanovanje

Na spletni dražbi se boste lahko potegovali tudi za 113,7 kvadratnega metra velik poslovni prostor v pritličju poslovno-stanovanjske stavbe v Raki pri Krškem, ki je bila zgrajena leta 2000. Prostori so sestavljeni iz prostora za stranke, delovnega prostora, skladišča, garderobe, sanitarij in vetrolova. Opremljeni so s pohištvom. Trenutno so namenjeni poslovni in obrtni dejavnosti, primerni pa so tudi za stanovanjsko rabo. Izklicna cena na dražbi bo 68.700 evrov.

Poslovni prostor v Spodnji Idriji za 74.100 evrov

Pošta Slovenije prodaja 89,7 kvadratnega metra velik poslovni prostor v središču naselja Spodnja Idrija. Prostori so v pritličju poslovno-stanovanjskega objekta na Slovenski cesti 13. Dostop do prostorov je možen tako z glavne ceste kot s parkirišča na zadnji strani. Pošta je v prostorih delovala še lani. Prostori so urejeni in opremljeni s pisarniškim pohištvom. Izklicna cena znaša 74.100 evrov.

Poslovni prostor v Zgornjem Leskovcu za 43.800 evrov

Na spletni dražbi Unija boste lahko dražili tudi 80 kvadratnih metrov velik poslovni prostor v pritličju novejše (letnik 2008) poslovno-stanovanjske stavbe v Zgornjem Leskovcu v občini Videm. V poslovnih prostorih, ki so delno opremljeni s pisarniškim pohištvom, so pisarne (50 kvadratnih metrov) in prostori za stranke (15 kvadratnih metrov). Dostop v poslovni prostor je mogoč z dveh ločenih vhodov, kar pomeni, da je poslovni prostor mogoče razdeliti v dva samostojna dela. Objekt je v bližini trgovine in šole, od mesta Ptuj je oddaljen približno 14 kilometrov. Izklicna cena je določena pri 43.800 evrih.

Kako do nakupa

Spletna dražba, na kateri se boste lahko potegovali za 50 nepremičnin Pošte Slovenije, bo 20. junija na spletnem portalu dražbene hiše Unija, kjer dobite vse druge podatke o posamezni nepremičnini.

Kako vplačati varščino

Na spletni dražbi bodo lahko sodelovali samo dražitelji, ki bodo pravočasno vplačali varščino, ki je določena v višini petih odstotkov izklicne cene. Varščine lahko vplačate najpozneje do 19. junija do 8. ure.

Kako si nepremičnine ogledati

Ogledi nepremičnin bodo možni ob predhodnem dogovoru s predstavniki prodajalca. Kontaktne podatke najdete na spletni strani Unije pod vsakim predmetom prodaje posebej. Vse potrebne informacije lahko dobite tudi pri vodji oddelka za upravljanje poslovno nepotrebnih nepremičnin Pošte Slovenije Arturju Olaju, ki je dosegljiv na elektronskem naslovu artur.olaj@posta.si.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki