Dražbe

Spletna dražba Unija: pekarna v okolici Maribora

Iskalnik dražb | Koledar >

06.02.2017 22:30
Čas branja: 2 min

Na spletni dražbi dražbene hiše Unija boste 22. februarja lahko kupili poslovni objekt s pripadajočim zemljiščem v Pesnici pri Mariboru, ki ga prodaja družba Anepremičnine. Izklicna cena znaša 195 tisoč evrov in se bo na spletni dražbi zniževala.

Gre za objekt nekdanje pekarne skupne površine 408 kvadratnih metrov. Nepremičnina je ob glavni cesti med Pesnico pri Mariboru in Šentiljem, dva kilometra od avtocestnega priključka Maribor sever. »Objekt je najprimernejši za pekovsko dejavnost, z manjšimi predelavami pa bi ga kupec lahko preuredil tudi za kakšno drugo dejavnost,« nam je povedal Robert Vrenko iz družbe Anepremičnine.

Kako poteka nižanje cene?

Spletna dražba pekarne, ki jo prodajajo Anepremičnine, bo v sredo, 22. februarja, od 9. do 14. ure. V praksi dražba z zniževanjem izklicne cene pomeni, da bo računalniški sistem izklicno ceno zniževal v več korakih, dokler prvi od dražiteljev ne bo privolil v ponudbo v določenem koraku dražbe. Cena pa se ne bo zniževala v nedogled, saj lahko podajalec kadarkoli odstopi od dražbe.

Kako vplačati varščino?

Vsak interesent, ki bo želel sodelovati na javni dražbi, bo moral na račun Abanke 48 ur pred začetkom dražbe vplačati varščino v višini 10 odstotkov izklicne cene, torej 19.500 evrov. Zadnji rok za vplačilo varščine je ponedeljek, 20. februarja, ob 9. uri. Vse splošne pogoje in podatke o plačilu varščine najdete na spletni strani Unije ([drazbe.unija.com]), pod predmetom prodaje.

Kako si nepremičnino ogledati?

Termini za ogled nepremičnin so predvideni med 14. in 17. februarjem. Za oglede je potrebna predhodna najava na elek­tronski naslov predstavnika prodajalca Roberta Vrenka (robert.vrenko@abanka.si oziroma na telefonski številki 01 47 18 680).

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zelene obveznice, varna izbira za preudarne vlagatelje

Varna in donosna naložba je zelena obveznica, ki služi tudi za financiranje prehoda na trajnostno in nizkoogljično gospodarstvo

Moje finance
Nakup
Saša do drugega stanovanja prek dražbe. ga bo našla?
Moje finance
Pameten nakupKsenija Sedej Saša do drugega stanovanja prek dražbe. ga bo našla?

Na dražbenem trgu je še živahno, a za odtenek manj, kot smo bili vajeni v minulih dveh letih. fotografinja saša pa kljub temu razmišlja o nakupu že drugega stanovanja prav na dražbi. kaj se dogaja na dražbah? kje bo našla stanovanje?

FINANCE
Dražbe
Spletna dražba Unija: posestvo s hišo, bazenom, savno in tenis igriščem za 400 tisočakov
FINANCE
Dražbe
Poslanci so uzakonili spletno dražbo - kdaj bo stekla prva in kaj se bo spremenilo za kupce
Dražbe
DražbeŠpela Mikuš Poslanci so uzakonili spletno dražbo - kdaj bo stekla prva in kaj se bo spremenilo za kupce 2

Sprejete spremembe zakona o izvršbi in zavarovanju. Kaj prinašajo in kdaj bo spletna dražba zaživela v praksi?

FINANCE
Dražbe
TOP dražbe: stanovanji v Ljubljani in Ribnici, vikendica na Pohorju, zemljišče v Domžalah, Tobačna, ...
Dražbe
DražbeRedakcija Dražbe TOP dražbe: stanovanji v Ljubljani in Ribnici, vikendica na Pohorju, zemljišče v Domžalah, Tobačna, ...

Najboljše nakupne priložnosti v prihodnjem tednu