DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

To je umetnina, zaradi katere je bila NLB ob milijone

Čas branja: 2 min
05.02.2017  08:00
Naprodaj so tri umetniška dela družbe Gradir Franca Riermeja, ki so bila prvotno ocenjena na 10 milijonov evrov, zdaj pa le še na 16 tisočakov
To je umetnina, zaradi katere je bila NLB ob milijone

Obveščaj me o novih člankih:  

Stečajni upravitelj Jernej Goričar je začel s prodajo treh umetniških del družbe Gradir, ki je bila v lasti konjiškega podjetnika Franca Riemerja. Med umetninami je tudi slika z motivom »nejevernega Tomaža«, ki jo je podjetnik Riemer skupaj z vilo v Slovenskih Konjicah zastavil pri NLB za 7,5-milijonsko posojilo.

Slika »nejevernega Tomaža«, ki naj bi pripadala španskemu baročnemu slikarju Diegu Velazquezu, je bila po prvotni cenitvi sodnega cenilca Janeza Mesesnela ocenjena na osem milijonov evrov. Riemer jo je za skoraj toliko posojila zastavil pri NLB, ki je Mesesnelovi cenitvi verjela.

Preiskava proti Mesesnelu ustavljena

Kasneje so na največji državni banki ugotovili, da so kot zavarovanje dobili ponaredek in so tako Mesesnela kot Riemerja naznanili policiji. Poleti 2013 so na Riemerjeva vrata potrkali kriminalisti NPU. Po končani preiskavi so kriminalisti tako Riemerja kot Mesesnela zaradi suma poslovne goljufije ovadili specializiranemu tožilstvu. Začeta je bila tudi sodna preiskava, vendar so tožilci po poročanju Siol.net decembra lani preiskavo zoper Mesesnela ustavili zaradi pomanjkanja dokazov.

Namesto 10 milijonov vredne le 16 tisočakov

Tudi cenitev umetniških slik, ki jo je za potrebe stečajnega postopka naredil sodni cenilec Pavel Toplak, je pokazala, da nobena od treh slik, ki so bile prvotno ocenjene na 10 milijonov evrov, ni avtentična. Toplak je vse tri ponaredke ocenil le na slabih 16 tisočakov. Zdaj so tri Riemerjeva umetniška dela naprodaj. A ne kot dela Rembrandta ali Velazqueza, temveč kot dela »neznanih avtorjev«.

Upravitelj Goričar je razpisal zbiranje nezavezujočih ponudb, kjer izklicna cena ni določena, prav tako upravitelj ni dolžan skleniti prodajne pogodbe z nobenim od ponudnikov. Zbiranje ponudb se izteče 2. marca. Več podrobnosti na tej povezavi.

 Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki