DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

TOP dražbene zgodbe 2016: Od vikenda v Umagu do Mirana Vuka in Romana Horvata

Čas branja: 4 min
03.01.2017  12:00
Pregled najbolj branih vsebin na dražbenem portalu Časnika Finance, ki je z vami že dve leti
TOP dražbene zgodbe 2016: Od vikenda v Umagu do Mirana Vuka in Romana Horvata

Obveščaj me o novih člankih:  
Miran Vuk dodaj
Escape dodaj
Roman Horvat dodaj
Jana Ahčin dodaj
Simona Dimic dodaj

Na dražbenem portalu Časnika Finance smo vas tudi v lanskem letu obvestili o številnih nakupnih priložnosti iz stečajev in izvršb. Skupno ste lahko lani na našem portalu našli več kot 1.000  objav javnih dražb, na katerih so se prodajale tako nepremičnine kot premičnine. Veliko zanimanja ste pokazali za članke, v katerih smo vas obveščali o prodaji hiš, vil, stanovanj, avtov in drugega premoženja.

Poleg tega smo vas obveščali tudi razpletu prodaj in drugih zgodbah v zakulisju stečajev. Med najbolj branimi vsebinami lani je bilo dogajanje v osebnih stečajih župana Zavrča Mirana Vuka in nekdanjega šefa agencije Escape Romana Horvata. Pripravili smo kratek pregled najbolj branih vsebin.

Miran Vuk in slovaški Romis proti Jani Ahčin

Družba Romis Slovakia, ki jo upniki in dobro obveščeni viri že dlje časa povezujejo z Miranom Vukom, je hišo župana Zavrča na dražbi na Ptuju kupila za 420 tisočakov. Ker je pred tem odkupila terjatve do ciprskega holdinga Ayiaco (lastnika Romisa), bi bila s kupnino poplačana kar sama, za davčno upravo, ki od Vuka terja skoraj 700 tisočakov,  pa ne bi ostalo nič. Stečajno sodišče pa prodaje ni dovolilo, ker je presodilo, da je slovaški Romis povezan z Miranom Vukom po 337. členu ZFPPIPP, ki prodaje povezanim osebam ne dovoljuje. Več v članku Preobrat v stečaju Mirana Vuka: Slovaški Romis ne sme kupiti hiše, ker je povezana oseba.

Iskanje Romana Horvata: od Dubaja do Minska

Stečajnemu upravitelju Ervinu Novaku, kar nekaj mesecev ni uspelo najti nekdanjega šefa letalske agencije Escape Romana Horvata, ki velja za partnerja Simone Dimic. Iskal ga je na več naslovih v Ljubljani, telefonu in celo v Dubaju, kjer ima Horvat prijavljeno stalno prebivališče. No, Horvat se je kasneje vendarle javil stečajnemu upravitelju, že pred tem pa smo ga ob pomoči bralcev našli na Dramini uprizoritvi Macbetha v Minsku.  Slike je na svojem facebook profilu objavila družba Riko v lasti Janeza Škrabca.  

Nesojena vila Janeza Drnovška spet na trgu

Po tem ko je nekdanja protokolarna vila Jadranka leta 2007 od državnih lastnikov prišla v last zasebnika, se je lani ponovno vrnila na trg. Državna NLB je vilo v Strunjanu prodajala za 551 tisoč evrov. Vila je bila zgrajena leta 1930 in je bila leta 1999 v celoti obnovljena. Leta 2004 je bila dana v upravljanje JGZ Brdo za protokolarne namene, a je bilo dogodkov v njej malo. Leta 2007 jo je vlada prodala zasebniku. Ker ta posojil za vilo ni odplačeval, jo prevzela NLB.  

Spopad za vilo v Ljubljani

Med bolj interesantnimi vsebinami je bila tudi reportaža z dražbe vile na Zeljarski ulici v Ljubljani, na kateri je odvetnik Uroš Ilić soudeležencem pripravil kar nekaj presenečenj. A s temi ni prestrašil postojnskega podjetnika Marjana Batagelja in družbe E-Solventa, ki sta za vilo (solastniški delež v višini osem desetin) zdražila s 590 na 753 tisoč evrov. V nadaljevanju je skušal odvetnik Ilić dražbo razveljaviti, a ga je višje sodišče zavrnilo.

Stojan Petrič postaja največji gradbinec v državi

Idrijski Kolektor Koling, ki je v solasti Stojana Petriča, je za nakup Cestnega podjetja Gorica (CPG), hčerinske družbe propadlega ajdovskega Primorja, odštel 18 milijonov evrov. Z nakupom si je tlakoval pot, da postane največji gradbinec v državi. V boju za nakup so bili tudi kosovski multimilijonar Behdžet Pacoli, kranjski Iskratel, hrvaški Kamgrad in konzorcij Adriainga, GIC Gradenj in Trgograda, 

Žena Bojana Petana kupila vikendico v Umagu

Stečajnemu upravitelju PSZ Radovanu Triplatu je uspelo na eni sami dražbi prodati štiri počitniške hiše in apartmaje na Hrvaškem. Najglobje je v denarnico segla Ada De Costa Petan, žena prvega moža DZS Bojana Petana, ki je za 226 tisoč evrov kupila vikend hišo v Pelegrinu v Umagu.

Rubež Jankovićeve ceste v Grosupljem

Upniki so tudi v lanskem letu rubili Electo, ki je v lasti Damijana in Jureta Jankovića, sinov župana Zorana Jankovića. V sredini julija je okrožno sodišče v Grosuplju na dražbi prodajalo več zemljišč, ki v naravi predstavljajo asfaltirano cesto znotraj novozgrajenih stanovanjskih hiš v Brvacah.  Zanimanja za cesto na dveh dražbah ni bilo.

 

Rastoderjev "napad" na Stožice

Veliko zanimanja bralcev so vzbudili tudi podvigi "balkanskega kralja banan" Izeta Rastoderja pri nakupu terjatev DUTB do družbe Grep, ki je gradila Stožice. Kakšni so Rastoderjevi načrti? Več v članku Sodišče začelo stečaj Grepa. Kako bo s Stožicami zaslužil Rastoder?
 

 Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki