Dražbe

TOP dražbene zgodbe 2016: Od vikenda v Umagu do Mirana Vuka in Romana Horvata

Pregled najbolj branih vsebin na dražbenem portalu Časnika Finance, ki je z vami že dve leti

Iskalnik dražb | Koledar >

03.01.2017 12:00
Čas branja: 4 min

Na dražbenem portalu Časnika Finance smo vas tudi v lanskem letu obvestili o številnih nakupnih priložnosti iz stečajev in izvršb. Skupno ste lahko lani na našem portalu našli več kot 1.000  objav javnih dražb, na katerih so se prodajale tako nepremičnine kot premičnine. Veliko zanimanja ste pokazali za članke, v katerih smo vas obveščali o prodaji hiš, vil, stanovanj, avtov in drugega premoženja.

Poleg tega smo vas obveščali tudi razpletu prodaj in drugih zgodbah v zakulisju stečajev. Med najbolj branimi vsebinami lani je bilo dogajanje v osebnih stečajih župana Zavrča Mirana Vuka in nekdanjega šefa agencije Escape Romana Horvata. Pripravili smo kratek pregled najbolj branih vsebin.

Miran Vuk in slovaški Romis proti Jani Ahčin

Družba Romis Slovakia, ki jo upniki in dobro obveščeni viri že dlje časa povezujejo z Miranom Vukom, je hišo župana Zavrča na dražbi na Ptuju kupila za 420 tisočakov. Ker je pred tem odkupila terjatve do ciprskega holdinga Ayiaco (lastnika Romisa), bi bila s kupnino poplačana kar sama, za davčno upravo, ki od Vuka terja skoraj 700 tisočakov,  pa ne bi ostalo nič. Stečajno sodišče pa prodaje ni dovolilo, ker je presodilo, da je slovaški Romis povezan z Miranom Vukom po 337. členu ZFPPIPP, ki prodaje povezanim osebam ne dovoljuje. Več v članku Preobrat v stečaju Mirana Vuka: Slovaški Romis ne sme kupiti hiše, ker je povezana oseba.

Iskanje Romana Horvata: od Dubaja do Minska

Stečajnemu upravitelju Ervinu Novaku, kar nekaj mesecev ni uspelo najti nekdanjega šefa letalske agencije Escape Romana Horvata, ki velja za partnerja Simone Dimic. Iskal ga je na več naslovih v Ljubljani, telefonu in celo v Dubaju, kjer ima Horvat prijavljeno stalno prebivališče. No, Horvat se je kasneje vendarle javil stečajnemu upravitelju, že pred tem pa smo ga ob pomoči bralcev našli na Dramini uprizoritvi Macbetha v Minsku.  Slike je na svojem facebook profilu objavila družba Riko v lasti Janeza Škrabca.  

Nesojena vila Janeza Drnovška spet na trgu

Po tem ko je nekdanja protokolarna vila Jadranka leta 2007 od državnih lastnikov prišla v last zasebnika, se je lani ponovno vrnila na trg. Državna NLB je vilo v Strunjanu prodajala za 551 tisoč evrov. Vila je bila zgrajena leta 1930 in je bila leta 1999 v celoti obnovljena. Leta 2004 je bila dana v upravljanje JGZ Brdo za protokolarne namene, a je bilo dogodkov v njej malo. Leta 2007 jo je vlada prodala zasebniku. Ker ta posojil za vilo ni odplačeval, jo prevzela NLB.  

Spopad za vilo v Ljubljani

Med bolj interesantnimi vsebinami je bila tudi reportaža z dražbe vile na Zeljarski ulici v Ljubljani, na kateri je odvetnik Uroš Ilić soudeležencem pripravil kar nekaj presenečenj. A s temi ni prestrašil postojnskega podjetnika Marjana Batagelja in družbe E-Solventa, ki sta za vilo (solastniški delež v višini osem desetin) zdražila s 590 na 753 tisoč evrov. V nadaljevanju je skušal odvetnik Ilić dražbo razveljaviti, a ga je višje sodišče zavrnilo.

Stojan Petrič postaja največji gradbinec v državi

Idrijski Kolektor Koling, ki je v solasti Stojana Petriča, je za nakup Cestnega podjetja Gorica (CPG), hčerinske družbe propadlega ajdovskega Primorja, odštel 18 milijonov evrov. Z nakupom si je tlakoval pot, da postane največji gradbinec v državi. V boju za nakup so bili tudi kosovski multimilijonar Behdžet Pacoli, kranjski Iskratel, hrvaški Kamgrad in konzorcij Adriainga, GIC Gradenj in Trgograda, 

Žena Bojana Petana kupila vikendico v Umagu

Stečajnemu upravitelju PSZ Radovanu Triplatu je uspelo na eni sami dražbi prodati štiri počitniške hiše in apartmaje na Hrvaškem. Najglobje je v denarnico segla Ada De Costa Petan, žena prvega moža DZS Bojana Petana, ki je za 226 tisoč evrov kupila vikend hišo v Pelegrinu v Umagu.

Rubež Jankovićeve ceste v Grosupljem

Upniki so tudi v lanskem letu rubili Electo, ki je v lasti Damijana in Jureta Jankovića, sinov župana Zorana Jankovića. V sredini julija je okrožno sodišče v Grosuplju na dražbi prodajalo več zemljišč, ki v naravi predstavljajo asfaltirano cesto znotraj novozgrajenih stanovanjskih hiš v Brvacah.  Zanimanja za cesto na dveh dražbah ni bilo.

 

Rastoderjev "napad" na Stožice

Veliko zanimanja bralcev so vzbudili tudi podvigi "balkanskega kralja banan" Izeta Rastoderja pri nakupu terjatev DUTB do družbe Grep, ki je gradila Stožice. Kakšni so Rastoderjevi načrti? Več v članku Sodišče začelo stečaj Grepa. Kako bo s Stožicami zaslužil Rastoder?
 

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

Moje finance
Razno
Vroče nepremičnine tega meseca
Moje finance
RaznoAleš Perčič Vroče nepremičnine tega meseca
Moje finance
Nakup
Vroče nepremičnine tega meseca
Moje finance
Pameten nakupAleš Perčič Vroče nepremičnine tega meseca
FINANCE
Finančni vodnik 2024: Kam vlagati v času majhne rasti in velikih tveganj
PRO
Finance
Finance PRO Finančni vodnik 2024: Kam vlagati v času majhne rasti in velikih tveganj (PRO)

Če ste zamudili letošnjo izdajo Finančnega vodnika v tisku, si ga lahko preberete v spletni različici.

FINANCE
Dražbe
Od obale do Prekmurja: to so hiše, ki bodo naprodaj na februarskih dražbah
Dražbe
DražbeUroš Božin Od obale do Prekmurja: to so hiše, ki bodo naprodaj na februarskih dražbah

Najugodnejša bo naprodaj za 51 tisočakov, najdražja pa za 402 tisoč evrov.

FINANCE
Dražbe
14 hiš, ki jih boste lahko marca kupili na dražbah
Dražbe
DražbeUroš Božin 14 hiš, ki jih boste lahko marca kupili na dražbah

Cene se gibljejo od 107 tisoč evrov do pol milijona evrov