DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Ali Franci Matoz postaja nov portoroški hotelir? Matoz: Ni me več zraven

Čas branja: 2 min
09.12.2016  13:00
Propadajoča portoroška vila, ki je bila nekoč sedež Udbe, nato pa počitniški dom, bi se lahko v dveh letih prelevila v apartmajski hotel.
Ali Franci Matoz postaja nov portoroški hotelir? Matoz: Ni me več zraven

Obveščaj me o novih člankih:  

Koprski odvetnik Franci Matoz je skupaj z nekdanjim šefom KBM Leasinga Damjanom Kozjakom kupil tri desetletja propadajoči hotel Vila Virginia v centru Portoroža, piše današnje Delo.  Do hotela oziroma družbe Apart - Hotel (ta je lastnica hotela) sta prišla prek nakupa terjatev, ki so jih prodajali Heta in neplačani upniki prejšnjih lastnikov. Po neuradnih informacijah Dela, je nakup stal med enim in poldrugim milijonom evrov. Posel je bil sklenjen že aprila. 

Hotel bi bil zgrajen leta 2018

Kozjak, direktor družbe Apart - Hotel je za Delo povedal, da bodo nakup financirali deloma z lastnimi sredstvi deloma s posojili. Njihov načrt je zgraditi apartmajski hotel, velikost pa bo znana po pridobitvi gradbenega dovoljenja. Soglasja okoliških prebivalcev že zbirajo. Nov hotel bo predvidoma zgrajen leta 2018. Kozjak ob tem napoveduje, da bodo hotel dali v upravljanje enemu od hotelirjev, pogovarjajo se tudi s Hoteli Bernardin.

Partnerstvo Matoz - Kozjak

Lastnica družbe Apart - Hotel je družba Apart – Rosa, ki je po podatkih Ajpes v lasti Francija Matoza in Veronike Kozjak (žene Damjana Kozjaka). Matoz nam je sicer v sms sporočilu sporočil, da ga ni več v projektu in je investitor Damjan Kozjak. Direktorica Apart - Rose je Nataša Matoz, žena Francija Matoza. Družba Apart – Rosa je bila ustanovljena oktobra 2013 in se je sprva imenovala Bio Izziv. Registrirana je bila za »drugo proizvodnjo električne energije«.  Družba v letih svojega obstoja prihodkov ni ustvarjala.   

Z denarjem od Patrie do parcele nad Markovcem

Spomnimo, Franci Matoz je že lani iz stečaja družbe Istrabenz Marina Invest kupil tudi slab hektar veliko zemljišče nad predorom Markovec, kjer je želel Istrabenz graditi hotel.  Nakup je Matoza tedaj stal 280 tisoč evrov. Matoz nam je ob nakupu povedal, da načrtov še nima, da je parcelo kupil kot naložbo. In kako je financiral nakup? »Računam, da bom od države dobil denar za zastopanje v zadevi Patria, in s tem bom pokril naložbo,« nam je povedal Matoz. Več v članku Franci Matoz kupil hrib nad Markovcem z denarjem od Patrie.

 Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki