Dražbe

Ali Franci Matoz postaja nov portoroški hotelir? Matoz: Ni me več zraven

Propadajoča portoroška vila, ki je bila nekoč sedež Udbe, nato pa počitniški dom, bi se lahko v dveh letih prelevila v apartmajski hotel.

Iskalnik dražb | Koledar >

09.12.2016 13:00
Čas branja: 2 min

Koprski odvetnik Franci Matoz je skupaj z nekdanjim šefom KBM Leasinga Damjanom Kozjakom kupil tri desetletja propadajoči hotel Vila Virginia v centru Portoroža, piše današnje Delo.  Do hotela oziroma družbe Apart - Hotel (ta je lastnica hotela) sta prišla prek nakupa terjatev, ki so jih prodajali Heta in neplačani upniki prejšnjih lastnikov. Po neuradnih informacijah Dela, je nakup stal med enim in poldrugim milijonom evrov. Posel je bil sklenjen že aprila. 

Hotel bi bil zgrajen leta 2018

Kozjak, direktor družbe Apart - Hotel je za Delo povedal, da bodo nakup financirali deloma z lastnimi sredstvi deloma s posojili. Njihov načrt je zgraditi apartmajski hotel, velikost pa bo znana po pridobitvi gradbenega dovoljenja. Soglasja okoliških prebivalcev že zbirajo. Nov hotel bo predvidoma zgrajen leta 2018. Kozjak ob tem napoveduje, da bodo hotel dali v upravljanje enemu od hotelirjev, pogovarjajo se tudi s Hoteli Bernardin.

Partnerstvo Matoz - Kozjak

Lastnica družbe Apart - Hotel je družba Apart – Rosa, ki je po podatkih Ajpes v lasti Francija Matoza in Veronike Kozjak (žene Damjana Kozjaka). Matoz nam je sicer v sms sporočilu sporočil, da ga ni več v projektu in je investitor Damjan Kozjak. Direktorica Apart - Rose je Nataša Matoz, žena Francija Matoza. Družba Apart – Rosa je bila ustanovljena oktobra 2013 in se je sprva imenovala Bio Izziv. Registrirana je bila za »drugo proizvodnjo električne energije«.  Družba v letih svojega obstoja prihodkov ni ustvarjala.   

Z denarjem od Patrie do parcele nad Markovcem

Spomnimo, Franci Matoz je že lani iz stečaja družbe Istrabenz Marina Invest kupil tudi slab hektar veliko zemljišče nad predorom Markovec, kjer je želel Istrabenz graditi hotel.  Nakup je Matoza tedaj stal 280 tisoč evrov. Matoz nam je ob nakupu povedal, da načrtov še nima, da je parcelo kupil kot naložbo. In kako je financiral nakup? »Računam, da bom od države dobil denar za zastopanje v zadevi Patria, in s tem bom pokril naložbo,« nam je povedal Matoz. Več v članku Franci Matoz kupil hrib nad Markovcem z denarjem od Patrie.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Subvencije
Acies Bio gre s petmilijonsko naložbo Kitajcev v nov razvojni cikel
Subvencije
SubvencijeTeja Grapulin Acies Bio gre s petmilijonsko naložbo Kitajcev v nov razvojni cikel

Kapitalski vložek kitajskega farmacevta Desano jim bo omogočil razvoj novih prebojnih tehnologij

FINANCE
Manager
(intervju) Postati hočemo podjetje z 200 doktorji znanosti
Manager
ManagerVita Cajnko Javornik (intervju) Postati hočemo podjetje z 200 doktorji znanosti 2

Spoznajte podjetniško razmišljanje Eneja Kuščerja, glavnega ustanovitelja enega redkih slovenskih biotehnoloških podjetij Acies Bio, ki je pravkar pridobilo kitajski kapital, hkrati pa je na pragu ustanovitve že drugega spin-off podjetja z evropskimi partnerji.

FINANCE
Dražbe
Vila Virginia: ostanki nekdanjega sedeža Udbe kmalu spet naprodaj
Dražbe
DražbeAleš Perčič Vila Virginia: ostanki nekdanjega sedeža Udbe kmalu spet naprodaj

Parcela na elitni lokaciji v Portorožu, ki sta jo lani kupila odvetnik Franci Matoz in nekdanji šef KBM Leasinga Damjan Kozjak, bo očitno kmalu spet na trgu; njena lastnica je končala v poenostavljeni prisilki, v kateri bi odpisala dober milijon evrov dolga

FINANCE
Manager
Kdo bo ujel kitajski drobiž
Manager
ManagerVita Cajnko Javornik Kdo bo ujel kitajski drobiž
AGROBIZ
Agro Podjetnik
Prihajajo sadno-zelenjavni ekokefir, jogurti, skuta in smutiji
Agrobiznis
Agro PodjetnikPetra Šubic Prihajajo sadno-zelenjavni ekokefir, jogurti, skuta in smutiji

S temi izdelki ekološka kmetija Žgajnar s Postojnskega cilja na šole, vrtce, mlade družine in starejše

FINANCE
Manager
Kaj je na meniju Kitajcev v Sloveniji
Manager
ManagerLojze Javornik Kaj je na meniju Kitajcev v Sloveniji

Kakšne naložbe iščejo Kitajci, kaj prinesejo podjetjem poleg kapitala in kakšni so kot poslovneži in lastniki.

FINANCE
Manager
Ali naše fakultete in inštituti rojevajo podjetja in zakaj ne
Manager
ManagerGorazd Suhadolnik Ali naše fakultete in inštituti rojevajo podjetja in zakaj ne

Vse univerze in inštituti v Sloveniji imajo pisarne za prenos tehnologije, ki raziskovalcem pomagajo pri preboju na trg. Vendar je ovir pri tem toliko, da so uspešni le tisti vztrajni raziskovalci, ki trdno verjamejo v tržno koristnost svojih razvojnih dosežkov.