DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Doma ga iščejo, Roman Horvat pa v Minsku na predstavi Macbetha

Čas branja: 4 min
17.10.2016  17:11
Riko je na svojem facebook profilu objavil fotografije z gostovanja SNG Drame v Minsku, med izbranimi gosti je tudi Roman Horvat, ki ga roka stečajnega upravitelja ne doseže; Horvat dolguje 1,6 milijona evrov

Obveščaj me o novih člankih:  
Roman Horvat dodaj
Escape dodaj
Simona Dimic dodaj
Borut Pahor dodaj
SNG dodaj

Stečajni upravitelj kljub večkratnim pozivom na različne naslove po Ljubljani in v Dubaju, ni uspel najti Romana Horvata, nekdanjega šefa letalske agencije Escape, ki velja za partnerja Simone Dimic, nekdanje šefinje kabineta nekdanjega premiera Boruta Pahorja. Zdaj pa so se pojavile fotografije, ki dokazujejo, da je bil Horvat konec prejšnjega tedna v Minsku v Belorusiji, kjer si je ogledal Shakespearovega Macbetha v izvedbi SNG Drame. 

Slike si je mogoče ogledati na facebook profilu družbe Riko in SNG Drame. Horvata je videti na dveh fotografijah, med drugim je v družbi Janeza Škrabca (Riko), Uroša Merca (Bisol), Svetozarja Raspopovića - Popeta in Sebastjana Raspopovića (Restavracija As).   

Pokrovitelja Draminega gostovanja sta bili po poročanju Dela prav družbi Riko in Bisol. Več o iskanju Romana Horvata v članku Išče se Roman Horvat

Kako je stečajni upravitelj iskal Romana Horvata

Za osebni stečaj Romana Horvata sta zadolžena stečajni upravitelj Ervin Novak in sodnik Jože Ruparčič. V danes objavljenem otvoritvenem poročilu stečajni upravitelj Novak kronološko pojasnjuje, kako je potekalo iskanje  Romana Horvata. Izsek objavljamo v celoti:

"Upravitelj sem dolžnika takoj pisno pozval na naslov njegovega stalnega prebivališča v Dubai, Creek Villa No. 70, CREEK, PO BOX 215855 DUBAI, AUE. Na nobeno pošiljko ni bilo odziva s strani dolžnika, zahteval sem tudi poizvednice s strani Pošte Slovenije d.o.o. (v nadaljevanju : pošta) glede vročitve pošiljk. Pozivi so bili poslani:

1. Prva pošiljka je bila poslana dne 13.06.2016, pošta je upravitelju dne 05.08.2016 sporočila, da je pošiljka bila pravilno vročena zakonitemu lastniku dne 13.07.2016, nato pa se je zaprta pošiljka dne 25.08.2016 vrnila na naslov upravitelja.

2. Dne 22.06.2016 je bila poslana pošiljka dolžnikovemu pooblaščencu, ki je dne 27.06.2016 upravitelju odgovoril, da z dolžnikom več poslovno ne sodelujeta in da je pošto prevzemal samo v razmerju do banke in ne za sodna pisanja.

3. Postopek se je nadaljeval z drugim pozivom v Dubai, ki je bil poslan dne 11.07.2016. Pošta je upravitelju sporočila, da je bila pošiljka pravilno vročena zakonitemu lastniku dne 23.07.2016.

4. Upravitelj sem bil v kontaktu tudi z upnikom, ki je posredoval tudi dodatne naslove in telefonsko številko dolžnika. Nato sem dne 03.08.2016 poslal poziv dolžniku tudi na naslov Stran - 2 - od 6 Adamičeva ulica 10, 1000 Ljubljana-pošiljka se je vrnila z oznako -ni dvignil. Tudi na telefonski klic ni bilo odziva.

5. Dne 24.08.2016 je bil poslan poziv upravniku stavbe na naslovu Ledarska ulica 5, 1000 Ljubljana, ki je upravnik stavbe, kjer ima dolžnik stanovanjsko enoto. Upravnik je dne 05.09.2016 odgovoril, da po njihovih evidencah tam stanuje g. Horvat Roman.

6. Slednji je bil poslan poziv dolžniku na naslov Ledarska ulica 5, 1000 Ljubljana in povratnica še ni prispela.

Celotna dokumentacija z pozivi, ki so navedeni zgoraj je bila predložena tudi pristojnemu Okrožnemu sodišču v Ljubljani."

Kaj primer Romana Horvata pove o imenitnih spremembah stečajne zakonodaje

Prav zato, da se dolžniki v osebnih stečajih ne bi več požvižgali na upravitelje, sodišča in predvsem svoje upnike, je bil nazadnje spremenjen stečajni zakon. No, kako imenitno je cilj dosežen, kaže primer Romana Horvata.  Po stečajnem zakonu je dolžnik dolžan sodelovati s sodiščem in z upraviteljem ter se odzivati na sodna pisanja in pozive upravitelja.

Dolžnik mora sodišču in upravitelju poleg identifikacijskih podatkov posredovati tudi kontaktne podatke, na katerih je zanesljivo dosegljiv: elektronski naslov ali telefonsko številko in poštni naslov za vročanje pošiljk, če je ta različen od naslova njegovega stalnega ali začasnega prebivališča. Prav tako mora dolžnik med postopkom osebnega stečaja upravitelju nemudoma sporočiti vsako vsako spremembo naslova svojega prebivališča, na katerem mu je mogoče opraviti vročitev, ali spremembo drugih kontaktnih podatkov.

Upravitelju ali sodišču mora dolžnik dati vsa pojasnila in dokumente o svojem premoženju in poslih, ki jih je izvedel v zadnjih petih letih pred uvedbo postopka osebnega stečaja. Dolžnik mora dati tudi poročilo o stanju njegovega premoženja. Tudi za obveznost promptnega obveščanja upravitelja in sodišča se smiselno uporabljajo pravila zakona, ki ureja pravdni postopek o dolžnostih priče in pravnih posledicah kršitve te dolžnosti.

Kdo mu je plačal Minsk, če nima za sodno takso? 

V otvoritvenem poročilu upravitelja je zapisano, da se je na sklep o začetku osebnega stečaja Horvat pritožil, ker je iz medijev izvedel, da je sodišče začelo stečajni postopek. "Ker dolžnik v določenem obdobju ni poravnal sodno takso za pritožbo, je sodišče štelo, da je pritožba umaknjena. Dolžnik se je pritožil tudi na sklep, ki je bil objavljen dne 19.08.2016, odločitev pristojnega sodišča še ni bila izdana," navaja upravitelj Ervin Novak. 

Vse Horvatovo premoženje 

Kot smo že pisali, Horvat upnikom dolguje 1,6 milijona evrov - največja upnika sta NLB in DBS. Njegovo premoženje pa je po cenitvah vredno dobrih 350 tisočakov. Na toliko je bila ocenjena tržna vrednost njegovega skoraj 110 kvadratnih metrov velikega stanovanja (z dvema parkirnima mestoma v garaži) na Ledarski ulici v Ljubljani. Horvat je tudi lastnik 30 delnic Union Hotelov, katerih vrednost je 549 evrov, in 33 delnic ACH, ki so bile umaknjene z organiziranega trga. 

Upravitelj preverja Horvatove prodaje nepremičnin

V zadnjih petih letih pred osebnim stečajem je bil Horvat solastnik še nekaj nepremičnin, ki pa jih je po navedbah stečajnega upravitelja odplačno prodal. "Upravitelj zahtevam vsa pojasnila glede prodaje omenjenih nepremičnin, poslani so bili tudi pozivi v razjasnitev pogodbenim strankam. Za namen razjasnitev in dodatnih informacij, ki jih upravitelj potrebujem pri vodenju postopka sem zaradi neaktivnosti dolžnika posredoval sodišču predlog, da s sklepom javno pozove stečajnega dolžnika," navaja stečajnik. Upravitelj upnike tudi poziva, da v kolikor razpolagajo s podatki o morebitnih izpodbojnih dejanjih, da mu te posredujejo.

Kateri Horvatovi posli so pod lupo

Pod vprašanjem je prodaja polovice hiše v Murglah, ki jo je Horvat prodal konec septembra 2012 in zaradi katere se je Horvat znašel v kazenskem postopku skupaj s šefinjo Vegrada Hildo Tovšak in njeno desno roko Matejem Košičem. Istega dne je Horvat prodal tudi 53 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Adamičevi ulici 11 v Ljubljani. Danes je kot lastnica stanovanja v zemljiški knjigi vpisana Damijana Dimic, Horvat pa ima na njem vpisano brezplačno dosmrtno služnost bivanja. Konec novembra 2012 je Horvat prodal še dve nepremičnini: prva je bila tretjina stanovanja v občini Kobilje (Prekmurje) in garažo v Zgornji Šiški. 

 Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki