Dražbe

Spletna dražba Unija: Vila pod ljubljanskim gradom za 670 tisočakov

Spletna dražba bo 19. oktobra

Iskalnik dražb | Koledar >

04.10.2016 22:30
Čas branja: 4 min

Če iščete nov dom ali priložnost za posel ob robu starega mestnega jedra Ljubljane neposredno pod Ljubljanskim gradom, boste imeli priložnost 19. oktobra na spletni dražbi dražbene hiše Unija.

Tokrat boste lahko dražili meščansko vilo na Karlovški cesti 13 na ljubljanskih Prulah. Izklicna cena znaša 669 tisoč evrov (brez DDV). Vila je bila zgrajena leta 1931 in je bila v celoti obnovljena. Stoji na sončni lokaciji pod Ljubljanskim gradom, na robu starega mestnega jedra.

Veliki prostori in terasa z montažnim bazenom

Stanovanjsko-poslovna vila je sestavljena iz treh etaž in manjše kleti. Bruto površina vseh prostorov v stavbi je 400 kvadratnih metrov. V pritličju so zdaj poslovni prostori, namenjeni zdravstveni (zobozdravstveni) dejavnosti, v preostalih etažah pa je stanovanje s tremi spalnicami, kabinetom, veliko dnevno sobo, širokim stopniščem, kuhinjo, pralnico, kopalnico, sanitarijami, garderobno sobo, balkonom in približno 20 kvadratnih metrov veliko teraso z montažnim bazenom. V hiši so vsi potrebni priključki.

Dvorišče veliko 100 kvadratov, lastnega parkirišča ni

Okoli vile je še 555 kvadratnih metrov zemljišča, od česar je približno 100 kvadratnih metrov dvorišča, preostanek pa je grajski hrib. Lastnega parkirišča vila nima. Parkiranje je možno na javnih parkirnih prostorih v neposredni bližini vile, kot lastnik vile boste lahko pridobili dovolilnico.

Možna je preureditev v hostel, manjši hotel ali tri stanovanja

Hišo je po mnenju prodajalca možno v celoti preurediti v poslovni objekt – lokacija in struktura stavbe sta primerni za hostel ali manjši hotel. V vili bi bilo možno urediti tudi tri samostojna stanovanja. Če bi se kupec želel ukvarjati z zdravstveno dejavnostjo, je namembnost pritličja že urejena.

Kako dobre so Prule za biznis in dom

»Prule so ena od tistih lokacij v Ljubljani, ki omogočajo sodoben način življenja v neposredni bližini starega mestnega jedra. Ob tem zaradi svoje lege med obema krakoma reke Ljubljanice in Gruberjevega kanala na eni strani ter grajskim gričem na drugi zagotavlja mirno bivanje in ponuja veliko možnosti za sprehode v naravi,« pravi Predrag Todić iz nepremičninske agencije Ljubljana nepremičnine. Poleg zanimive lokacije za novo domovanje pa so Prule privlačne tudi kot naložba, ocenjuje Todić. »Nepremičnine se hitro oddajo v najem in cene so višje od povprečja. To zagotavlja hitrejše in zanesljivejše vračanje vloženih sredstev.«

Ogledi ob predhodni napovedi možni kadarkoli

Če imate dodatna vprašanja o vili ali si jo želite ogledati v živo, boste vse potrebne informacije dobili pri predstavnici prodajalca Marti Weber na telefonski številki 041 330 541. Za ogled vile se morate predhodno napovedati.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Dražbe
Spletna dražba Unija: priložnost za hostel na Štajerskem?
Dražbe
DražbeRedakcija Dražbe Spletna dražba Unija: priložnost za hostel na Štajerskem?

Spletna dražba bo 19. aprila

FINANCE
Dražbe
Spletna dražba Unija: posestvo s hišo, bazenom, savno in tenis igriščem za 400 tisočakov
FINANCE
Dražbe
Spletna dražba Unija: apartmajska hiša na hrvaški obali
Dražbe
DražbeRedakcija Dražbe Spletna dražba Unija: apartmajska hiša na hrvaški obali 3

Spletna dražba bo 27. marca, izklicna cena je 249 tisoč evrov

FINANCE
Dražbe
13 stanovanj v Ljubljani, ki jih lahko kupite na dražbah
Dražbe
DražbeUroš Božin 13 stanovanj v Ljubljani, ki jih lahko kupite na dražbah

Izklicne cene se začnejo pri 49 tisočakih in segajo do pol milijona evrov

FINANCE
Dražbe
14 hiš, ki jih boste lahko marca kupili na dražbah
Dražbe
DražbeUroš Božin 14 hiš, ki jih boste lahko marca kupili na dražbah

Cene se gibljejo od 107 tisoč evrov do pol milijona evrov