Dražbe

Radomlje in Velenje. Prodane nove nedokončane hiše in stanovanja

Novega lastnika so letos in lani dobili številni nasedli nepremičninski projekti. Pripravili smo pregled, kaj vse se je prodalo in kakšne so bile cene

Iskalnik dražb | Koledar >

28.07.2016 10:41
Dopolnjeno: 28.07.2016 14:15
Čas branja: 2 min

Da so nedokončani stanovanjski okostnjaki vroča roba, kažejo številne uspešne prodaje iz stečajev v zadnjem času. Pripravili smo kratek pregled, kaj vse se je že prodalo.

almont-dvojcek.1466440622.jpg.c.840px.jpg

Nedokončane hiše v Radomljah in Velenju dobile nove lastnike

Konec junija sta se na javni dražbi prodala tudi dve nedokončani hiši s skupno 16 stanovanji v Radomljah pri Domžalah. Dosežena cena je bila enaka izklicni ceni, ki je znašala 1,3 milijona evrov. Nedokončane hiše so premamile tudi kupce iz Velenja. Stečajna upraviteljica družbe Nomis Anja Jandrok je uspela na zadnji javni dražbi prodati še zadnjih devet nedokončanih hiš, še šest jih je prodala na predhodnih dražbah.

radomlje-velenje.1469695092.jpg.w.840px.jpg

Vrstne hiše v Vikrčah

Po več neuspešnih prodajah je februarja nove lastnike dobile tudi sedem od devetih nedokončanih vrstnih hiš v Vikrčah pri Medvodah. Interes je bil velik: upravitelj je za vseh devet hiš prejel 60 ponudb. Povprečna dosežena cena je bila 115 tisoč evrov. Več v članku:[drazbe.finance.si] .

oraze-klara-021-jm.1469695204.jpg.n.960px.jpg

Prodana dva nasedla projekta na Viču

Novega lastnika sta dobila tudi dva nedokončana stanovanjska objekta na Viču in Rožni dolini. Med drugim trinadstropna stavba s štirimi (nadstandarnimi) stanovanji na Zavetiški ulici, ki je bila prodana za 810 tisoč evrov oziroma okoli 100 tisoč evrov nad izklicno ceno. Iz stečaja družbe Aksiom nepremičnine pa sta bila prodana skeleta dveh blokov, v katerih je predvidena izgradnja 12 stanovanj. Za nakup se je potegovalo šest kupcev, ki so izklicno ceno zvišali za 50 odstotkov, tako da je končna dosežena cena znašala 1,4 milijona evrov.

vic-okostnjak.1469694899.jpg.w.840px.jpg

Dvojček na Rožančevi prodan, na dražbo še drugi

Novega kupca je dobil tudi nedokončan dvojček na Rožančevi cesti v Ljubljani, ki se je prodajal iz stečaja družbe Almont. Dvojček se je prodajal po izklicni ceni 89.200 evrov in je bil na koncu prodan za 108.200 evrov. Bo pa kmalu stekla priložnost za nakup še drugega stanovanjskega dvojčka na isti lokaciji. Ta se prodaja po izklicni ceni dobrih 108 tisoč evrov. Več na tej povezavi.

Izolska Oktobrska v roke Dimitrija Vivode

Med zadnjimi se je iz stečajev prodal nasedli poslovno-stanovanjski objekt Oktobrska v Izoli, v katerem je predvidena izgradnja 76 stanovanj. Projekt je kupil obalni podjetnik Dimitrij Vivoda, ki se je za nakup spopadel z Gašparjem Gašparjem Mišičem in Delavsko hranilnico. Končna cena je znašala 3,2 milijona evrov in je bila glede na izklicno višja za okoli 1,4 milijona evrov. Več na:[drazbe.finance.si] .

oktobrska2-569f8b175760f.png.w.960px.png

Že lani prodane izolske Livade in ljubljanska Tribuna

Že v sredini lanskega leta je lastnik GH Holdinga Blaž Miklavčič kupil Tribuno, nasedli poslovno-stanovanjski projekt Kraškega Zidarja, ki je predvideval izgradnjo 74 stanovanj. Tribuna se je prodajala na dražbi z zniževanjem izklicne cene 4,6 milijona evrov, Miklavčič je zanjo odštel 2,4 milijona evrov. Prav tako je lani dobil novega lastnika izolski stanovanjski projekt Livade, ki so ga za 8,4 milijona kupil konzorcij Delavska Hranilnica, Gasspar invest Gašparja Gašparja Mišiča in Grafist Anteja Guberca.

Izola-livade2.1456259642.jpg.n.960px.jpg

Kaj vse bo še na voljo

V današnjih Financah smo naredili pregled nepremičninskih okostnjakov, ki bodo še na voljo v bližnji prihodnosti. Podrobnosti v članku To so nasedli stanovanjski projekti, ki bodo naprodaj!

Untitled-1.1469643813.psd.c.960px.jpg

Novega lastnika kmalu utegneta dobiti dva stanovanjska okostnjaka. Prvi je kompleks osmih nedokončanih blokov z 82 stanovanji v stanovanjski soseski Kostanjevi cvetovi v Dolu pri Ljubljani. Sosesko je gradil kočevski Gramiz, ki je končal v stečaju. Drugi okostnjak, ki bi lahko že konec meseca dobil lastnika pa je Vegradov nedokončan stanovanjski kompleks v Cerknici. Več o tem pišemo v članku:[www.finance.si] .

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Dražbe
To je hiša v Piranu, za katero se je steplo 26 dražiteljev in ceno poslalo v nebo
Dražbe
DražbeAleš Perčič To je hiša v Piranu, za katero se je steplo 26 dražiteljev in ceno poslalo v nebo 2

Za nakup apartmajske stavbe s tremi apartmaji in dvema sobama se je potegoval tudi nepremičninar Gašpar Gašpar Mišič, vendar mu nakup ni uspel. Cena na dražbi je sicer skočila z začetnih 187 tisoč evrov na 370 tisoč evrov.

FINANCE
Nepremičnine
Pozor, prihaja e-dražba nadstandardnih stanovanj stanovanjskega sklada
Nepremičnine
NepremičnineTeja Grapulin Pozor, prihaja e-dražba nadstandardnih stanovanj stanovanjskega sklada

Prodajajo 15 stanovanj in 13 vrstnih hiš, izklicne cene so v povprečju za pet odstotkov nižje od prvotnih

FINANCE
Dražbe
13 stanovanj v Ljubljani, ki jih lahko kupite na dražbah
Dražbe
DražbeUroš Božin 13 stanovanj v Ljubljani, ki jih lahko kupite na dražbah

Izklicne cene se začnejo pri 49 tisočakih in segajo do pol milijona evrov

FINANCE
Dražbe
14 hiš, ki jih boste lahko marca kupili na dražbah
Dražbe
DražbeUroš Božin 14 hiš, ki jih boste lahko marca kupili na dražbah

Cene se gibljejo od 107 tisoč evrov do pol milijona evrov

FINANCE
Dražbe
Od obale do Prekmurja: to so hiše, ki bodo naprodaj na februarskih dražbah
Dražbe
DražbeUroš Božin Od obale do Prekmurja: to so hiše, ki bodo naprodaj na februarskih dražbah

Najugodnejša bo naprodaj za 51 tisočakov, najdražja pa za 402 tisoč evrov.