DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Radomlje in Velenje. Prodane nove nedokončane hiše in stanovanja

Čas branja: 2 min
28.07.2016  10:41  Dopolnjeno: 28.07.2016 14:15
Novega lastnika so letos in lani dobili številni nasedli nepremičninski projekti. Pripravili smo pregled, kaj vse se je prodalo in kakšne so bile cene
Radomlje in  Velenje. Prodane nove nedokončane hiše in stanovanja

Obveščaj me o novih člankih:  

Da so nedokončani stanovanjski okostnjaki vroča roba, kažejo številne uspešne prodaje iz stečajev v zadnjem času. Pripravili smo kratek pregled, kaj vse se je že prodalo.

almont-dvojcek.1466440622.jpg.c.840px.jpg

Nedokončane hiše v Radomljah in Velenju dobile nove lastnike

Konec junija sta se na javni dražbi prodala tudi dve nedokončani hiši s skupno 16 stanovanji v Radomljah pri Domžalah. Dosežena cena je bila enaka izklicni ceni, ki je znašala 1,3 milijona evrov. Nedokončane hiše so premamile tudi kupce iz Velenja. Stečajna upraviteljica družbe Nomis Anja Jandrok je uspela na zadnji javni dražbi prodati še zadnjih devet nedokončanih hiš, še šest jih je prodala na predhodnih dražbah.

radomlje-velenje.1469695092.jpg.w.840px.jpg

Vrstne hiše v Vikrčah

Po več neuspešnih prodajah je februarja nove lastnike dobile tudi sedem od devetih nedokončanih vrstnih hiš v Vikrčah pri Medvodah. Interes je bil velik: upravitelj je za vseh devet hiš prejel 60 ponudb. Povprečna dosežena cena je bila 115 tisoč evrov. Več v članku:[drazbe.finance.si] .

oraze-klara-021-jm.1469695204.jpg.n.960px.jpg

Prodana dva nasedla projekta na Viču

Novega lastnika sta dobila tudi dva nedokončana stanovanjska objekta na Viču in Rožni dolini. Med drugim trinadstropna stavba s štirimi (nadstandarnimi) stanovanji na Zavetiški ulici, ki je bila prodana za 810 tisoč evrov oziroma okoli 100 tisoč evrov nad izklicno ceno. Iz stečaja družbe Aksiom nepremičnine pa sta bila prodana skeleta dveh blokov, v katerih je predvidena izgradnja 12 stanovanj. Za nakup se je potegovalo šest kupcev, ki so izklicno ceno zvišali za 50 odstotkov, tako da je končna dosežena cena znašala 1,4 milijona evrov.

vic-okostnjak.1469694899.jpg.w.840px.jpg

Dvojček na Rožančevi prodan, na dražbo še drugi

Novega kupca je dobil tudi nedokončan dvojček na Rožančevi cesti v Ljubljani, ki se je prodajal iz stečaja družbe Almont. Dvojček se je prodajal po izklicni ceni 89.200 evrov in je bil na koncu prodan za 108.200 evrov. Bo pa kmalu stekla priložnost za nakup še drugega stanovanjskega dvojčka na isti lokaciji. Ta se prodaja po izklicni ceni dobrih 108 tisoč evrov. Več na tej povezavi.

Izolska Oktobrska v roke Dimitrija Vivode

Med zadnjimi se je iz stečajev prodal nasedli poslovno-stanovanjski objekt Oktobrska v Izoli, v katerem je predvidena izgradnja 76 stanovanj. Projekt je kupil obalni podjetnik Dimitrij Vivoda, ki se je za nakup spopadel z Gašparjem Gašparjem Mišičem in Delavsko hranilnico. Končna cena je znašala 3,2 milijona evrov in je bila glede na izklicno višja za okoli 1,4 milijona evrov. Več na:[drazbe.finance.si] .

oktobrska2-569f8b175760f.png.w.960px.png

Že lani prodane izolske Livade in ljubljanska Tribuna

Že v sredini lanskega leta je lastnik GH Holdinga Blaž Miklavčič kupil Tribuno, nasedli poslovno-stanovanjski projekt Kraškega Zidarja, ki je predvideval izgradnjo 74 stanovanj. Tribuna se je prodajala na dražbi z zniževanjem izklicne cene 4,6 milijona evrov, Miklavčič je zanjo odštel 2,4 milijona evrov. Prav tako je lani dobil novega lastnika izolski stanovanjski projekt Livade, ki so ga za 8,4 milijona kupil konzorcij Delavska Hranilnica, Gasspar invest Gašparja Gašparja Mišiča in Grafist Anteja Guberca.

Izola-livade2.1456259642.jpg.n.960px.jpg

Kaj vse bo še na voljo

V današnjih Financah smo naredili pregled nepremičninskih okostnjakov, ki bodo še na voljo v bližnji prihodnosti. Podrobnosti v članku To so nasedli stanovanjski projekti, ki bodo naprodaj!

Untitled-1.1469643813.psd.c.960px.jpg

Novega lastnika kmalu utegneta dobiti dva stanovanjska okostnjaka. Prvi je kompleks osmih nedokončanih blokov z 82 stanovanji v stanovanjski soseski Kostanjevi cvetovi v Dolu pri Ljubljani. Sosesko je gradil kočevski Gramiz, ki je končal v stečaju. Drugi okostnjak, ki bi lahko že konec meseca dobil lastnika pa je Vegradov nedokončan stanovanjski kompleks v Cerknici. Več o tem pišemo v članku:[www.finance.si] .Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki