Dražbe

Roman Horvat, partner Simone Dimic, v osebni stečaj

Stečaj je že konec lanskega leta sprožila Factor banka

Iskalnik dražb | Koledar >

10.06.2016 12:42
Čas branja: 1 min

Okrožno sodišče v Ljubljani je danes začelo osebni stečaj nad Romanom Horvatom, partnerjem nekdanje šefinje kabineta Boruta Pahorja Simone Dimic. Kot je razvidno na Ajpes, ima Horvat stalno prebivališče v Dubaju. Predlog za osebni stečaj je že konec leta 2015 vložila Factor banka, ki je danes pripojena DUTB.

Za stečajnega upravitelja je bil imenovan Ervin Novak, upniki imajo tri mesece časa za prijavo terjatev, zadnji rok je 12. september.

Od Escapa do obnove hiše v Murglah

Horvat je javnosti poznan kot nekdanji lastnik turistične agencije Escape, ki je bila v času vlade Boruta Pahorja postala glavna letalska prevoznica Pahorjeve vlade. Družba je danes izbrisana iz poslovnega registra.

Oktobra 2010 smo v Financah razkrili, da sta Dimičeva in Horvat s 350 tisoč evrov posojila pri državni NLB po ugodnih obrestnih merah obnavljala hišo v Murglah. Ta teden se je v tej zadevi končalo sojenje nekdanjim bančnikom NLB, ki so kredit odobrili. Draško Veselinovič, Matej Narat in Miran Vičič so bili oproščeni obtožb o zlorabi položaja.

Še vedno pa na sodišču poteka ločen postopek zoper Romana Horvata, nekdanjo šefinjo Vegrada Hildo Tovšak in njeno desno roko Mateja Košiča. Tožilstvo v tem primeru meni, da sta Tovšakova in Košič v dogovoru s Horvatom poskrbela, da je Vegrad leta 2009 začel obnavljati hišo Simone Dimic, takrat vodje kabineta tedanjega premierja Boruta Pahorja. Obtožena naj bi vedela, da za obnovo ni ustrezne pogodbe, da zanjo ne bo izdan noben račun in da dela ne bodo nikoli plačana. Tovšakova in Košič sta zato obtožena zlorabe položaja, Horvat pa napeljevanja h kaznivemu dejanju

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Dražbe
Romanu Horvatu spet grozi osebni stečaj. V bran mu prihaja nekdanji šef AVK
Dražbe
DražbeAleš Perčič Romanu Horvatu spet grozi osebni stečaj. V bran mu prihaja nekdanji šef AVK 1

Začasni zastopnik Romana Horvata je na predlog DUTB postal Andrej Krašek. Glavno vprašanje je še vedno, ali je z vročanjem sodnih pisanj Horvatu tokrat vse v redu.

FINANCE
Dražbe
Roman Horvat iz Dubaja še drugič v stečaj
Dražbe
DražbeAleš Perčič Roman Horvat iz Dubaja še drugič v stečaj 1

Okrožno sodišče v Ljubljani je še drugič začelo stečaj nad Romanom Horvatom

FINANCE
Manager
Pravica Bančnika iz Factor banke pravnomočno obsojena na zapor
Manager
ManagerSabina Petrov Pravica Bančnika iz Factor banke pravnomočno obsojena na zapor

Višje sodišče v Ljubljani je potrdilo kazen leto in tri mesece zapora za nekdanjega svetovalca in člana uprave likvidirane Factor banke, Borisa Pesjaka (levo) in Dušana Valenčiča.

FINANCE
Manager
Želje vlade glede privatizacije NLB v Bruslju
FINANCE
Tako so si Cerar, Židan in Erjavec pred volitvami 2018 naredili medvedjo uslugo
Finance
Petra Sovdat Tako so si Cerar, Židan in Erjavec pred volitvami 2018 naredili medvedjo uslugo 10

Načrt, da se pred volitvami izognejo (demonizirani) privatizaciji NLB, bo bržčas propadel - v volilnem letu privatizacija dveh največjih bank

FINANCE
Dražbe
Ali imajo upniki korist, če stečaj vodi dober stečajni upravitelj? Napor je zaman. Izplen je enako slab
Dražbe
DražbeSimona Toplak Ali imajo upniki korist, če stečaj vodi dober stečajni upravitelj? Napor je zaman. Izplen je enako slab 3

Ne zamerite nam slikovitosti: stečaj bi v Sloveniji lahko vodil tudi vombat, pa to ne bi povečalo ne zmanjšalo izkupička za upnike; ne doktorat, ne dolgoletne izkušnje, ne kompetence stečajnega upravitelja namreč ne vplivajo na to, da bodo upniki v stečaju sploh kaj dobili

FINANCE
Dražbe
Pregled 2017: Nov rekord stečajev pravnih oseb, velik upad osebnih stečajev
Dražbe
DražbeAleš Perčič Pregled 2017: Nov rekord stečajev pravnih oseb, velik upad osebnih stečajev 1

Število stečajev podjetij se je sicer povečalo, a predsednik zbornice upraviteljev Marko Zaman ocenjuje, da je bilo vsaj 95 odstotkov stečajev praznih. »Stečaj danes velja za najcenejši postopek zaprtja podjetja, zato se veliko podjetnikov odloča zanj,« meni Zaman.