DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Kako so Matoz&co. nižali cene na dražbah in katere cene se bo še dalo znižati

Čas branja: 2 min
08.06.2016  16:23
Pogledali smo, za koliko so kupci uspeli znižati ceno premoženja na dražbah z zniževanjem izklicnih cen, in katero premoženje bo še na voljo na "nizozemskih" dražbah
Kako so Matoz&co. nižali cene na dražbah in katere cene se bo še dalo znižati

Obveščaj me o novih člankih:  

Dražbe z zniževanjem izklicnih cen bolj poznane kot "nizozemske" dražbe se v zadnjih letih vse pogosteje odvijajo v stečajnih postopkih, še vedno pa niso tako razširjenje kot običajne "angleške" dražbe z zviševanjem izklicnih cen. Pogledali smo, s kakšnimi popusti so nekateri kupci prišli do premoženja in kaj se bo še dalo kupiti z zniževanjem izklicnih cen.

Matoz do Parcele s 30-odstotnim popustom

Med odmevnejšimi javnimi dražbami, na katerih se je izklicna cena zniževala, je bila dražba parcele nad predorom Markovec, ki jo je lani kupil odvetnik Franci Matoz. Izklicna cena parcele je bila takrat določena pri 400 tisoč evrov, Matoz pa jo je kot edini dražitelj znižal in kupil za 280 tisoč evrov.

matoz-markovec.1465396180.jpg.c.960px.jpg

Cena jahte znižana za 85 odstotkov

Še ceneje je kupec prišel do skoraj 20-metrske jahte Azimut 62s oziroma do deleža gibraltarske družbe Quant Limited, ki se je prodajal v stečaju družbe Yucca Boats. Izklicna cena deleža je znašala 610 tisoč evrov in se je med dražbo znižala na 100 tisoč evrov, kolikor je najboljši kupec odštel za premoženje.

azimut-yucca.1465396254.jpg.n.960px.jpg

S skoraj 50-odstotnim popustom do delujočega podjetja

Na dražbi z zniževanje izklicne cene je bila prodana tudi poslovna celota Klasja za proizvodnjo brezglutenskih izdelkov. Izklicna cena je bila enaka ocenjeni tržni vrednosti 2,1 milijona evrov. Za nakup se je potegovalo okoli pet dražiteljev. Cena se je med dražbo zniževala, najboljši kupec, družba Sapidum iz Portoroža, pa je prva pristala na ponudbo pri 1,12 milijona evrov.

klasje2.1454354589.jpg.w.960px.jpg

Stavba SCT: DUTB dvignila roko, ko je cena padla za 40 odstotkov

Med zadnjimi se je na dražbi z zniževanjem izklicnih cen prodala nekdanja stavba SCT na Vošnjakovi 8a. Izklicna cena je bila določena v višini ocenjene tržne vrednosti 1,49 milijona evrov. Na dražbi je sodelovalo sedem dražiteljev, ki so čakali na primerno znižanje cene. Prva je na ponudbo pristala DUTB pri izklicni ceni 940 tisoč evrov.

stavba-sct-003-jm.1465396392.jpg.n.960px.jpg

Za koliko boste lahko znižali cene poslovnih nepremičnin na spletni dražbi Unije?

Na spletnih dražbah Unije boste lahko 14. junija zniževali cene desetim od 15 poslovnih nepremičnin v vseh slovenskih regijah - med drugim prodajalne v portoroškem hotelu Riviera, sodobni poslovni stavbi v celjskem tehnološkem centru, več poslovnim prostorom v Mariboru, poslovno-skladiščnemu prostoru v Cerknici.

V praksi to pomeni, da se bo spletna dražba začela po izklicni ceni. Če nihče od dražiteljev nanjo ne bo pristal, bo računalniški sistem ceno zniževal, dokler prvi ponudnik ne bo pristal na ponujeno ceno oziroma dokler prodajalec ne bo odstopil od dražbe. Kako nizko bo šla cena? To seveda ostaja skrivnost, vsekakor pa določene izklicne cene niso zadnje.

Vse podatke o nepremičninah boste našli na spletnem portalu Unije dražb, kjer je pri vsakem predmetu posebej navedeno, katere cene boste lahko zniževali. Nekaj osnovnih informacij, katalog in povezave na vse nepremičnine boste našli tudi na tej povezavi.

Podatke o vseh nepremičninah, katerim boste ceno na spletni dražbi lahko zniževali, boste našli v okvirjih na desni. Če ste se odločili za nakup, pa ne pozabite vplačati varščine. To lahko storite do petka, 10. junija do 14. ure.

unija-unicredit.1465396473.jpg.n.720px.jpg

Kaj boste lahko kupili iz stečajev?

Dve stečajni dražbi z zniževanjem izklicne cene bosta stekli v mesecu juliju. Na njih boste lahko med drugim zniževali izklicno ceno 100-odstotnega deleža Aerove hčerinske družbe Aero IDA. Izklicna cena je določena v višini 541 tisoč evrov.

Zniževali boste lahko tudi ceno poslovno-skladiščnih prostorov v Celju, ki se prodajajo iz stečaja družbe Marines. Izklicna cena znaša dva milijona evrov.

Marines.Mavric.4-574468c82fc60.jpg.w.960px.jpgNapišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki