Dražbe

Nasvet: Kako do nove poslovne nepremičnine

Iskalnik dražb | Koledar >

Avtor
31.05.2016 22:30
Čas branja: 2 min

Kupujete novo pisarno, upravno stavbo, skladišče, prodajalno ali logistični center? Potem so tokratne spletne dražbe dražbene hiše Unija kot nalašč za vas. V katalogu, ki je pred vami, vam prestavljamo 15 poslovnih nepremičnin, ki jih boste lahko 14. junija kupili na spletni dražbi. So v Grosupljem, Cerknici, Mariboru, Celju, Novi Gorici, Kozini in Portorožu. Celotno ponudbo si lahko ogledate v katalogu na dnu članka.

In glavna novost tokratnih spletnih dražb: nižanje izklicnih cen! Nekaj spletnih dražb bo namreč potekalo z zniževanjem izklicnih cen. V praksi to pomeni, da bo računalniški sistem izklicno ceno zniževal v več korakih, dokler ne bo kateri od ponudnikov prvi dal ponudbe. Nižanje cene pa ne bo šlo v nedogled - prodajalec lahko kadarkoli odstopi od dražbe.

Draženje prek spleta je preprosto. Najprej se boste morali registrirati na spletni strani dražbenega portala Unija ([drazbe.unija.com]). Pozabite na porabljeni čas in stroške prevoza, ki bi jih imeli ob navadni javni dražbi. Pozabite na izgubljeni dobiček, žrtvovani dopust, stroške odvetnika, ki bi se morda dražbe udeležil namesto vas. Na spletni dražbi Unije boste lahko sodelovali iz naslanjača, izza delovne mize, z letališča ali z ležalnika na plaži.

seznam.1464719058.jpg.o.480px.jpg
Seznam spletnih nepremičnin, ki bodo na voljo na spletni dražbi

Kdaj bodo potekale dražbe?

Vse spletne dražbe bodo 14. junija na spletnem portalu Unije dražb ([drazbe.unija.com]). Dražbe z višanjem cene bodo potekale od 8.00 do 15.30, dražbe z nižanjem cene pa se bodo začele ob 8. uri in bodo trajale, dokler prvi kupec ne bo oddal ponudbe oziroma dokler prodajalec ne bo odstopil od dražbe.

Kako vplačati varščino?

Če se boste odločili za nakup, morate do 10. junija do 14. ure vplačati varščino v višini desetih odstotkov izklicne cene posamezne nepremičnine. Vse splošne pogoje in navodila boste našli na spletni strani Unije ([drazbe.unija.com]) pod vsakim predmetom prodaje posebej v razdelku »Dokumenti in priloge.«

Kam po dodatne informacije in kako na oglede nepremičnin?

Oglede vseh nepremičnin bo organiziral prodajalec, to je Unicredit Leasing. Ogledi bodo potekali od 6. do 10. junija, za točen datum se boste dogovorili s prodajalcem. Pred ogledom je potrebna predhodna napoved pri predstavniku prodajalca Juretu Briclju, ki bo interesentom posredoval tudi druge podatke o nepremičnini (telefon: 01/60 16 006; e-pošta: jure.bricelj@unicreditleasing.si).

Oglejte si katalog nakupnih priložnosti

Katalog spletnih dražb Unije

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

Moje finance
Nakup
Saša do drugega stanovanja prek dražbe. ga bo našla?
Moje finance
Pameten nakupKsenija Sedej Saša do drugega stanovanja prek dražbe. ga bo našla?

Na dražbenem trgu je še živahno, a za odtenek manj, kot smo bili vajeni v minulih dveh letih. fotografinja saša pa kljub temu razmišlja o nakupu že drugega stanovanja prav na dražbi. kaj se dogaja na dražbah? kje bo našla stanovanje?

FINANCE
Dražbe
Poslanci so uzakonili spletno dražbo - kdaj bo stekla prva in kaj se bo spremenilo za kupce
Dražbe
DražbeŠpela Mikuš Poslanci so uzakonili spletno dražbo - kdaj bo stekla prva in kaj se bo spremenilo za kupce 2

Sprejete spremembe zakona o izvršbi in zavarovanju. Kaj prinašajo in kdaj bo spletna dražba zaživela v praksi?

FINANCE
Dražbe
Spletna dražba Unija: priložnost za hostel na Štajerskem?
Dražbe
DražbeRedakcija Dražbe Spletna dražba Unija: priložnost za hostel na Štajerskem?

Spletna dražba bo 19. aprila

FINANCE
Dražbe
Spletna dražba Unija: posestvo s hišo, bazenom, savno in tenis igriščem za 400 tisočakov
FINANCE
Dražbe
Spletna dražba Unija: apartmajska hiša na hrvaški obali
Dražbe
DražbeRedakcija Dražbe Spletna dražba Unija: apartmajska hiša na hrvaški obali 3

Spletna dražba bo 27. marca, izklicna cena je 249 tisoč evrov