Dražbe

Cena je bila previsoka. Stanovanje v Kamniku ni našlo kupca

Za uspeh je bistvena nizka izklicna cena; če je previsoka ni nikogar, če je privlačna, se tepejo - cena pa gre gor!

Iskalnik dražb | Koledar >

21.04.2016 13:10
Čas branja: 1 min

Spletna dražba Unija za Hetino nedokončano stanovanje v Kamniku, ki se je prodajalo za 146 tisoč evrov, je bila neuspešna. Varščine ni vplačal nihče, saj je bila izklicna cena očitno previsoka. Po prvomajskih praznikih bo 5. maja sledila spletna dražba apartmajskega hotela Villa Valdepian v Savudriji. Vse o hotelu in dražbi najdete na povezavi ([drazbe.finance.si]).

Ključna je nizka izklicna cena

Pri dražbah v stečajih se je že večkrat pokazalo, da je ključna nizka cena, ki privabi dražitelje. Nazadnje na javni dražbi večstanovanjske hiše v Celju, ki se je na drugi javni dražbi prodajala za 44 tisoč evrov oziroma po polovici likvidacijske vrednosti. In ker je bila cena dovolj nizka, je pritegnila kar 42 dražiteljev, ki so ceno na koncu zvišali na 133 tisoč evrov, kar je le tri tisočake pod njeno ocenjeno tržno vrednostjo. Več na povezavi [drazbe.finance.si] .

Podobno je bilo tudi z apartmajem v Domu na Krvavcu, ki se je prodajal iz stečaja družbe Adriacommerce. Šele tretja dražba, na kateri je bila izklicna cena določena pri 35 tisoč evrov, je privabila dražitelje, ki so ceno zvišali na 50.500 evrov, kar bilo 4.500 evrov nad ocenjeno tržno vrednostjo, po kateri se je apartma prodajal na prvi dražbi. Več na povezavi [drazbe.finance.si] .

"Nizke izklicne cene se splačajo, ker privabijo več dražiteljev, ki ceno višajo," je razplet dražbe tedaj pospremila stečajna upraviteljica Monika Rozman. Še več primerov uspešnih prodaj najdete v okvirju na desni.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Moje finance
Nakup
Saša do drugega stanovanja prek dražbe. ga bo našla?
Moje finance
Pameten nakupKsenija Sedej Saša do drugega stanovanja prek dražbe. ga bo našla?

Na dražbenem trgu je še živahno, a za odtenek manj, kot smo bili vajeni v minulih dveh letih. fotografinja saša pa kljub temu razmišlja o nakupu že drugega stanovanja prav na dražbi. kaj se dogaja na dražbah? kje bo našla stanovanje?

Moje finance
Nakup
Vroče nepremičnine tega meseca
Moje finance
Pameten nakupAleš Perčič Vroče nepremičnine tega meseca
FINANCE
Dražbe
TOP dražbe: stanovanji v Ljubljani in Ribnici, vikendica na Pohorju, zemljišče v Domžalah, Tobačna, ...
Dražbe
DražbeRedakcija Dražbe TOP dražbe: stanovanji v Ljubljani in Ribnici, vikendica na Pohorju, zemljišče v Domžalah, Tobačna, ...

Najboljše nakupne priložnosti v prihodnjem tednu

FINANCE
Dražbe
Furs s prodajo treh prestižnih ur iztržil slabih 17 tisočakov
Dražbe
DražbeAleš Perčič Furs s prodajo treh prestižnih ur iztržil slabih 17 tisočakov

Nova priložnost za nakup preostalih sedmih ročnih ur bo februarja. Cena pa 50 odstotkov nižja kot na tokratni dražbi