Dražbe

V Nemčiji 27 tisočakov, na spletni dražbi Unija 15 tisoč

Iskalnik dražb | Koledar >

01.03.2016 22:30
Čas branja: 1 min
V Nemčiji 27 tisočakov, na spletni dražbi Unija 15 tisoč
lexus GS 450h

Dražba bo stekla 15. marca na ([drazbe.unija.com])

Na spletni dražbi dražbene hiše Unija boste lahko 15. marca dražili hibridnega lexusa GS 450h. Izklicna cena je 15 tisoč evrov. Pogledali smo, za koliko bi enak avto lahko dobili v Nemčiji, in ugotovili, da boste na spletni dražbi prihranili okoli 12 tisoč evrov.

Lexus GS 450h, ki je naprodaj, je bil prvič registriran leta 2010 in ima prevoženih 150 tisoč kilometrov. Vozilo je v lasti DBS Leasinga. V najemu ga je imelo slovensko podjetje, vozil pa ga je le en uporabnik. Avto je bil redno servisiran v Toyotinem centru, mehanski segment je v brezhibnem stanju, ima pa vozilo kar nekaj manjših površinskih poškodb, je razvidno iz oglasa na spletni strani dražbene hiše Unija. Spletna dražba bo stekla 15. marca in bo trajala od 8. do 20. ure. Več podrobnosti o vozilu in poteku spletne dražbe najdete na spletu ([drazbe.unija.com]).

Do 100 kilometrov na uro v šestih sekundah

Lexus GS 450h je edinstven avto v poslovnem avtomobilskem razredu, saj je že leta 2005 kot prvi ponudil varčen in zmogljiv bencinski hibrid. Poganjata ga 3,5-litrski šestvaljnik in elektromotor, moč in navor obeh motorjev se merita s tisto pri 4,5-litrskih osemvaljnikih. Pogon zmore skupaj 220 kilovatov oziroma 300 konjskih moči, kar zadostuje za pospešek do hitrosti sto kilometrov na uro v manj kot šestih sekundah. Poraba goriva je le 7,9 litra na sto kilometrov, delovanje strojev pa je zelo tiho in uglajeno, v mestni vožnji GS 450 omogoča tudi vožnjo le na elektriko. Lexusova prednost je tudi varnost, v času njegove predstavitve je bil po mnenju konzorcija EuroNCAP najbolj varen avto višjega razreda z vidika varnosti odraslih oseb in zaščite pešcev.

V Nemčiji bi zanj plačali okoli 27 tisočakov

Izklicna cena 15 tisoč evrov je v primerjavi s ponudbo na največjem evropskem trgu, v Nemčiji, izjemno ugodna. Pri uvozu iz Nemčije bi morali za GS 450h letnika 2010 v povprečju odšteti 24 tisoč evrov, devetodstotni davek na motorna vozila in stroške uvoza - skupaj okoli 27 tisoč evrov.

Zaušnica voznikom BMW

Lexus je znamka, ki jo v tujini vozijo visoko izobraženi ljudje s čutom za okolje in napredno tehnologijo, ki v družbi ne želijo izstopati. Avtomobil kupujejo zase, ne za okolico. Uživajo v naprednih rešitvah, cenijo skromne stroške vzdrževanja in zanesljivost in se poistovetijo z diskretnim luksuzom znamke.

lexus2.1456857599.jpg

lexus1.1456857600.jpg

lexus5.1456857604.jpg.n.600px.jpg

lexus3.1456857605.jpg.n.600px.jpg

lexus6.1456857607.jpg.n.600px.jpg

lexus7.1456857608.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Nepremičnine
Nepremičnine Kakšen mora biti kakovosten servis kosilnice

Vključevati mora vse potrebne preglede in popravila kosilnice oziroma vrtnega traktorja ali riderja – opravite ga pri strokovnjaku.

FINANCE
Avto
(video) Lexusovo orožje med prestižnimi kompaktnimi SUV
Avto
AvtoMiloš Milač (video) Lexusovo orožje med prestižnimi kompaktnimi SUV 4

Japonski Lexus je pred uradno predstavitvijo na ženevskem avtosalonu razkril nekaj podrobnosti novega kompaktnega športnega terenca UX, na trgu bo predvidoma konec letošnjega leta

FINANCE
Avto
Kako japonska gostoljubnost zasenči nemški prestiž
Avto
AvtoMiloš Milač Kako japonska gostoljubnost zasenči nemški prestiž 4

V ljubljanskem salonu Lexusa so nam pokazali, kaj pomeni prava gostoljubnost

FINANCE
Avto
Gostoljubje iz prve roke
Avto
AvtoMiloš Milač Gostoljubje iz prve roke

Obiskali smo Lexusovo prestižno letališko ložo Lounge by Lexus na terminalu A bruseljskega letališča, s katero želi japonska znamka potencialnim kupcem nekoliko subtilneje zlesti pod kožo. Vstop vanjo imajo imetniki srebrnih in zlatih kartic združenja Star Alliance in vozovnic poslovnega razreda.

FINANCE
Finančni vodnik 2024: Kam vlagati v času majhne rasti in velikih tveganj
PRO
Finance
Finance PRO Finančni vodnik 2024: Kam vlagati v času majhne rasti in velikih tveganj (PRO)

Če ste zamudili letošnjo izdajo Finančnega vodnika v tisku, si ga lahko preberete v spletni različici.

FINANCE
Avto
Lexusov luksuz za manjše množice
Avto
AvtoMiloš Milač Lexusov luksuz za manjše množice

Bili smo na evropski premieri novega lexusa ES, naslednika GS, ki se bo januarja 2019 v Slovenijo pripeljal kot zanimiva alternativa BMW serije 5, mercedes-benzu E, audiju A6 in volvu S90

FINANCE
Avto
Nov prostor za okoljskega velikana
Avto
AvtoJanez Kovačič Nov prostor za okoljskega velikana

Lexus RX je v L-izvedbi 11 centimetrov daljši in s šestim oziroma sedmim sedežem, zato tudi težji, pa za približno tri tisoč evrov dražji od krajše izvedenke

FINANCE
Avto
Kakšen je SUV po zasnovi inženirke
Avto
AvtoMiloš Milač Kakšen je SUV po zasnovi inženirke 2

"Kupci v Evropi si v razredu športnih terencev želijo brezkompromisnost pri športnih voznih lastnostih, zato smo novi UX prilagodili njihovim željam," pravi vodja razvoja novega lexusa UX Chika Kako

FINANCE
Dražbe
Spletna dražba Unija: posestvo s hišo, bazenom, savno in tenis igriščem za 400 tisočakov