DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Nekdanja parcela Janeza Janše prodana za 127.500 evrov, kupec podjetje Nepremičnina d.o.o.

Čas branja: 1 min
06.01.2016  15:11
Cena za kvadratni meter je bila dobrih osem evrov, kar je približno toliko, kolikor je iztržil Janez Janša, ko je parcelo prodal Eurogradnjam
Nekdanja parcela Janeza Janše prodana za 127.500 evrov, kupec podjetje Nepremičnina d.o.o.

Obveščaj me o novih člankih:  

Nekdanja parcela Janeza Janše je bila na današnji dražbi prodana za 127.500 evrov. Gre za okoli 15.600 kvadratnih metrov veliko parcelo, na kateri so podrte stavbe. Končna cena je tako dosegla sedemkratnik izklicne cene, ki je bila postavljena pri 17.655 evrov. Ceno je parceli zviševalo 18 dražiteljev, med znanimi, smo opazili odvetnika Mirka Bandlja, ki pa izjav ni dajal.

branka-remskar12-be.1452096135.jpg.n.960px.jpg
Stečajna upraviteljica Imosa Branka Remškar je bila z razpletom dražbe zadovoljna.

Kupec zemlje v Trenti je družba Nepremičnina iz Kranja, ki je v lasti Damjana Podjeda, ki se je tudi udeležil dražbe. Kupec po koncu dražbe izjav ni dejal, je pa za portal Siol.net Siol.netkasneje povedal, da je bila izklicna cena privlačna, končna pa malo manj, a je prepričan, da je zemljišče vredno več, kolikor je plačal zanj. Kot je še dodal, je zemljišče kupil z namenom nadaljnje prodaje.

Družba Nepremičnina je sicer 2014 ustvarila pol milijona evrov prihodkov in dobrih 10 tisočakov čistega dobička.

bandelj-mirko02-be.1452096189.jpg.n.960px.jpg
Odvetnik Mirko Bandelj pred in po dražbi ni dajal izjav

Janša: Sta Klemenčič in Majhenič že odstopila?

Po dražbi se je na Twitterju odzval tudi nekdanji lastnik parcele Janez Janša, ki se je zaradi prodaje parcele znašel v sodni preiskavi.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

V sodni preiskavi se med drugim ugotavlja, ali so predstavniki Eurogradenj in Imosa preplačali zemljišča v Trenti, ki so jih kupili od Janše, in s tem prvaku SDS omogočili pridobitev sto tisoč evrov protipravne premoženjske koristi. NPU je v zvezi s tem ovadbo spisal konec leta 2013. Spomnimo, Janša je zemljo v Trenti kupil leta 1992 za okoli 25 tisoč evrov, leta 2005 pa jo je Eurogradnjam prodal za 131 tisoč evrov oziroma za okoli 8,4 evra po kvadratnem metru. Leta 2005 je Janša Imosu poleg zemljišča prodal 44 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Neubergerjevi v Ljubljani in od njega kupil stanovanje na Komenskega za 236 tisoč evrov. Več na tej povezavi.

Za komentar smo prosili tudi Gorana Klemenčiča, pravosodnega ministra in nekdanjega predsednika protikorupcijske komisije. Ta je v času, ko je vodil KPK ugotovil,da naj bi Imos Janši prek povezanega podjetja Eurogranje s preprodajo nepremičnin (tudi parcele v Trenti) omogočil najmanj 100 tisoč evrov premoženjske koristi.

Dražitelj: štirje so ceno dvigovali, da bi dosegli "pravo ceno"

Dražba je bila odprta le za dražitelje, ki so vplačali varščine, novinarjem vstop ni bil dovoljen. En od dražiteljev je po dražbi povedal, da naj počakamo, če bo kupec parcelo tudi plačal, saj se mu ni zdel resen. Drugi neuspeli dražitelj, ki ni želel biti imenovan, pa nam je povedal, da so bili prisotni štirje dražitelji, ki so ceno dvigovali z razlogom, da je bila na koncu dosežena "prava cena", torej podobna tisti, po kateri je Janša prodal parcelo Eurogradnjam.

Med temi je bila po navedbah dražitelja tudi družba Prima Immobilia, ki je v lasti Darka Šmida. Spomnimo, ta je konec lanskega leta na dražbi kupila tudi vsa tri stanovanja "doktorja davčnih utaj" Roka Snežiča. Kot nam je takrat povedal Snežič, naj bi šlo za loterijskega milijonarja, ki se ukvarja s kupovanjem na dražbi. Snežič je bil sicer tudi Janšev cimer v zaporu na Dobu. Njegova žena Klavdija Snežič pa je tudi največja lastnica Nova24TV.

Eden od dražiteljev, ki se ukvarja z nepremičninskimi posli, je zamudil na javno dražbo. Kot pravi, se mu je zdel nakup dobra priložnost, za parcelo pa je bil pripravljen plačati 40 tisoč evrov.

Upraviteljica: Cena ustreza pričakovanjem

"Sem vesela. Bila je velika udeležba in tudi cena 127.500 evrov ustreza pričakovanjem," je po dražbi povedala stečajna upraviteljica Imosa Branka Remškar. Kaj je botrovalo uspešni prodaji, pa upraviteljica ni želela ugibati. Je kupec verodostojen? "Upam, da je. To da se pojaviš na dražbi in ne plačaš, ni običajno. Tudi po do sedanjih izkušnjah, se mi ni zgodilo, da kupec ne bi plačal," je še dodala.

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...

Dodatna vsebina ni prikazana, ker niste dovolili prejema piškotkov z zunanjih strežnikov. Spremeni...Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki