DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Thermana Laško v lasti DUTB

Čas branja: 1 min
07.07.2015  15:54
Delež plačila navadnih finančnih terjatev je 55-odstoten, zavarovane terjatve bodo poplačane v celoti
avtor
Thermana Laško v lasti DUTB

Obveščaj me o novih člankih:  

DUTB je konvertirala 12 milijonov evrov finančnih terjatev do Thermane Laško v kapital in tako postala skoraj 100-odstotna lastnica družbe. Terjatev je pretvoril tudi mali delničar Borut Dolar, s čimer je bilo povečanje osnovnega kapitala uspešno, saj je preseglo 12 milijonov evrov. Sodišče pa je potrdilo prisilno poravnavo.

Upnika Thermane Laško sta kot stvarni vložek prenesla 12 milijonov evrov zavarovanih finančnih terjatev in 300 evrov navadnih finančnih terjatev.

Zaradi povečanja osnovnega kapitala bo Thermana izdala 12.000.225 novih delnic, od tega DUTB pripada 12 milijonov delnic, malemu delničarju Dolarju pa 225 delnic, je razvidno iz današnje objave na spletnih straneh Ajpesa.

thermana-lasko-tobogan.1409083535.jpg.n.600px.jpg

Slaba banka je tako postala skoraj 100-odstotna lastnica Thermane Laško, ki je že lani dvakrat predlagala 12-milijonsko dokapitalizacijo, obakrat pa je skupščina delničarjev predlog zavrnila.

Po pretvorbi terjatev v osnovni kapital bo sledila prodaja Thermane, za nakup naj bi se zanimali v Bank of America Merrill Lynch, je pred časom poročal Dnevnik.

Prvi obrok bodo upniki prejeli do konca letošnjega leta

Sodišče pa je ob potrditvi prisilne poravnave določilo, da je delež plačila navadnih finančnih terjatev 55-odstoten, rok za plačilo teh terjatev pa je do konca leta 2023. Prvi obrok bodo upniki prejeli do konca letošnjega leta.

Zavarovane finančne terjatve bodo poplačane v celoti, tudi rok za plačilo teh terjatev je do konca leta 2023, prvi obrok pa lahko upniki pričakujejo še letos.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki