Dražbe

Thermana Laško v lasti DUTB

Delež plačila navadnih finančnih terjatev je 55-odstoten, zavarovane terjatve bodo poplačane v celoti

Iskalnik dražb | Koledar >

Avtor
avtor
07.07.2015 15:54
Čas branja: 1 min

DUTB je konvertirala 12 milijonov evrov finančnih terjatev do Thermane Laško v kapital in tako postala skoraj 100-odstotna lastnica družbe. Terjatev je pretvoril tudi mali delničar Borut Dolar, s čimer je bilo povečanje osnovnega kapitala uspešno, saj je preseglo 12 milijonov evrov. Sodišče pa je potrdilo prisilno poravnavo.

Upnika Thermane Laško sta kot stvarni vložek prenesla 12 milijonov evrov zavarovanih finančnih terjatev in 300 evrov navadnih finančnih terjatev.

Zaradi povečanja osnovnega kapitala bo Thermana izdala 12.000.225 novih delnic, od tega DUTB pripada 12 milijonov delnic, malemu delničarju Dolarju pa 225 delnic, je razvidno iz današnje objave na spletnih straneh Ajpesa.

thermana-lasko-tobogan.1409083535.jpg.n.600px.jpg

Slaba banka je tako postala skoraj 100-odstotna lastnica Thermane Laško, ki je že lani dvakrat predlagala 12-milijonsko dokapitalizacijo, obakrat pa je skupščina delničarjev predlog zavrnila.

Po pretvorbi terjatev v osnovni kapital bo sledila prodaja Thermane, za nakup naj bi se zanimali v Bank of America Merrill Lynch, je pred časom poročal Dnevnik.

Prvi obrok bodo upniki prejeli do konca letošnjega leta

Sodišče pa je ob potrditvi prisilne poravnave določilo, da je delež plačila navadnih finančnih terjatev 55-odstoten, rok za plačilo teh terjatev pa je do konca leta 2023. Prvi obrok bodo upniki prejeli do konca letošnjega leta.

Zavarovane finančne terjatve bodo poplačane v celoti, tudi rok za plačilo teh terjatev je do konca leta 2023, prvi obrok pa lahko upniki pričakujejo še letos.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
FINANCE
Dražbe
Za podjetjem Val Marketing ostaja milijon evrov dolga. Kdo bo sploh poplačan?
Dražbe
DražbeAleš Perčič Za podjetjem Val Marketing ostaja milijon evrov dolga. Kdo bo sploh poplačan? 1

Zdaj je dokončno jasno: upniki Val Marketinga resnejšega poplačila ne morejo pričakovati. Po višini stečajne mase in znesku prijavljenih terjatev je mogoče sklepati, da bodo delno poplačani le nekdanji zaposleni, medtem ko za kupce vrat in dobavitelje ne bo ostalo nič.

FINANCE
Dražbe
Država za zdaj Matozovim preprečila izbris 170 tisoč evrov dolga
Dražbe
DražbeAleš Perčič Država za zdaj Matozovim preprečila izbris 170 tisoč evrov dolga

Sodišče je razveljavilo že potrjeno poenostavljeno prisilko družbe Apart-hotel, ki je lastnica vile Virginia v Portorožu; bo državi uspelo izterjati skoraj 170 tisoč evrov dolga?

FINANCE
Obračun pri E. K. krjavlju: prodajmo NLB še letos, a po izplačilu dobička!
Finance
Tadej Kotnik Obračun pri E. K. krjavlju: prodajmo NLB še letos, a po izplačilu dobička! 20

Sporočilo EK o uvedbi preiskave zaradi spreminjanja zavez o prodaji NLB vsebuje nekaj očitnih izkrivljanj dejstev, ki mečejo senco dvoma tako na dobronamernost EK kot na sposobnosti slovenskih pogajalcev; a bistvo pri NLB ostaja: čim prej pripraviti in revidirati letno poročilo, sklicati skupščino in izplačati dobiček v proračun, zatem pa se lotiti resne in transparentne prodaje

FINANCE
Slovenci, ki so nasedli v Agrokorju
Finance
Petra Sovdat Slovenci, ki so nasedli v Agrokorju 3

Hrvaško sodišče je izdalo odločbo o priznanih terjatvah upnikov sistema Agrokor. Sodišče ugotavlja, da imajo upniki do Agrokorja in njegovih družb nesporno za 31 milijard kun terjatev, kar je štiri milijarde evrov. To je precej manj od dosedanjih ocen.

FINANCE
Carja slabih terjatev krenila v nakupe shiranih slovenskih podjetij
Finance
Janez Tomažič Carja slabih terjatev krenila v nakupe shiranih slovenskih podjetij 14

Analiza: Kako je Matjažu Filipiču in Bojanu Kunovarju uspel posel življenja.