Na dražbo gre tržnica v Šiški. Bo na njej zrasel hotel ali stanovanjska stolpnica? Na dražbo gre tržnica v Šiški. Bo na njej zrasel hotel ali stanovanjska stolpnica? Na predlog NKBM gredo na dražbo zemljišča, ki tvorijo šišensko tržnico. Prejšnji investitor je snoval gradnjo hotela, trgovin in stanovanj, po občinskih načrtih je možna tudi gradnja stolpnic.
Stranske poti sanacije bank: DUTB naroča arheološka izkopavanja Stranske poti sanacije bank: DUTB naroča arheološka izkopavanja Bančna sanacija postaja čedalje širši pojem
Bo Šiška dobila novi stolpnici? Pivovarna utira pot novi stanovanjski soseski Bo Šiška dobila novi stolpnici? Pivovarna utira pot novi stanovanjski soseski Projekt Center Bellevue predvideva gradnjo dveh 15-nadstropnih stanovanjskih stolpnic, 10 individualnih hiš in nakupovalne galerije
Cene očitno previsoke: Sklad prodal le dve nepremičnini na Brdu Cene očitno previsoke: Sklad prodal le dve nepremičnini na Brdu Skupaj ostaja neprodanih 26 stanovanj in hiš. Na naslednji elektronski dražbi, ki bo junija, bodo cene približno polovice stanovanj nižje do 10 odstotkov.

(video) Epilog razkrinkal lopovščino na javnih dražbah

04.06.2015  12:19  Dopolnjeno: 05.06.2015 09:23
Oddaja Epilog je razkrila, kako dražitelj podkupi druge, da bi ti odstopili od javne dražbe

Skrita kamera novinarjev Epiloga je razkrinkala podkupovanje na javnih dražbah sodišč. Gre za to, da eden od dražiteljev med ostale interesente razdeli denar, da na dražbi ne bi dražili. V oddaji so razkrili enega takšnih primerov, ko je eden od dražiteljev podkupil druge. Ti so mu dali jasno vedeti, naj da vsakemu po 1.000 evrov, da bodo od dražbe odstopili.

Kot ugotavlja ekipa Epiloga, je podkupovanje na dražbah povsem ustaljena praksa in se dogaja na skoraj vsaki drugi dražbi.

Novinarka: Podkupovanje se dogaja le nekaj metrov od sodnikov

"Bili smo na štirih dražbah v izvršilnih postopkih in smo podkupovanje odkrili kar na treh," nam je pojasnila Maja Roš, novinarka oddaje Epilog. "S prispevkom smo pokazali le to, o čemer že vrabci čivkajo. Dokazali smo, da se na vsaki drugi dražbi podkupovanja dogajajo pred nosovi sodnikov, ne nekaj metrov od sodnika. Dogovarjanja potekajo tudi v sodni dvorani, ko je dražba že v teku. To dokazujemo s pomočjo skrite kamere in prič," pravi Roševa.

O prodajah iz stečajev

V drugem delu oddaje pa je novinar Miha Drozg pripravil pregled prodaj iz stečajev. Se lahko ponovi zgodba iz devetdesetih let prejšnjega stoletja, ko je Jazbinškov zakon nekaterim prinesel 60-odstotne popuste pri cenah stanovanj? Več o tem tudi v članku Mojih Financ.

Oznake:   radar Radar: Dostava obvestila ob objavi članka, ki vsebuje oznako.

Preberite tudi:

12.02.2015

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.