DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Stečajni upravitelj ŠC Pohorje od občine za žičnice zahteva 17 milijonov evrov

Čas branja: 1 min
22.05.2015  13:17
Maroborska občina je po stečaju podjetja v upravljanje prevzela večino žičniških naprav na Pohorju
avtor
Stečajni upravitelj ŠC Pohorje od občine za žičnice zahteva 17 milijonov evrov

Obveščaj me o novih člankih:  

Mariborsko okrožno sodišče je danes izdalo soglasje k predlogu stečajnega upravitelja Športnega centra Pohorje Draga Dubrovskega o odkupni vrednosti v višini 17,1 milijona evrov, kolikor bo ta lahko zahteval od Mestne občine Maribor, ki je po stečaju podjetja v upravljanje prevzela večino žičniških naprav na Pohorju.

Sodišče je sicer, kot je razvidno iz sklepa na spletni strani Ajpesa, tudi odločilo, da stečajni upravitelj določi 30-dnevni rok od datuma prejema zahtevka z možnostjo zadržanja plačila največ do končne razdelitve stečajne mase, če bo občina dokazala, da je prevzela koncesionarjeve obveznosti. Gre za obveznosti še iz časa prejšnjega župana Franca Kanglerja ob najemu kredita za gradnjo nove gondole.

S stečajem ŠC Pohorje se je namreč zastavilo vprašanje, ali bo mariborska občina zaradi obvez iz koncesijske pogodbe za vzpenjačo morala v stečajno maso vplačati preostanek kreditov, najetih za ta projekt. Obveznosti naj bi znašale tudi do 19 milijonov evrov, tudi to pa je bil eden razlogov, da je občina lani še pred stečajem razmišljala o nakupu oziroma najemu celotnega podjetja.

smucisce-mariborsko-pohorje2-xx.1365707018.jpg.n.600px.jpg

Pozneje so na mariborski občini napovedali izpodbijanje Kanglerjevega aneksa iz leta 2009, s katerim je nekdanji župan v primeru stečaja družbe finančne obveznosti z vzpenjačo prenesel na občino.

Mestna občina Maribor je po besedah Dubrovskega v stečajnem postopku prijavila izločitveno pravico na žičniških napravah, in sicer za gondolo ter vlečnice Belevue, Bolfenk Habakuk in Videc, sedežnice Radvanje, Sleme, Stolp in Poštela, na objektu spodnje in zgornje postaje krožne kabinske žičnice ter na objektu stare zgornje postaje, pa tudi na nepremičninah, po katerih potekajo smučišča in so v njeni lasti.

V stečajnem postopku je bila občini prijavljena izločitvena pravica priznana, z izjemo sedežnice Stolp, kjer je izločitveno pravico prerekal drug upnik. Za nepremičnine, po katerih potekajo smučišča in so v lasti Mestne občine Maribor, je stečajni upravitelj soglašal, da niso v lasti dolžnika, zato jih bo izločil iz stečajne mase.

Ker je bilo v koncesijski pogodbi za izvajanje javne službe prevoza potnikov po žičniški napravi na Mariborsko Pohorje določeno, da žičniške naprave, ki so predmet izločitve, po prenehanju koncesije preidejo v last koncendenta, je ta dolžan v stečajno maso plačati tolikšen delež vrednosti žičniških naprav, kolikor je še preostalo časa od prenehanja koncesije zaradi stečajnega postopka do poteka roka koncesije v primerjavi s celotnim rokom koncesije povečan za odkupno ceno.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki