Dražbe

Upniki Kolosej kinematografov prijavili za 75 milijonov evrov terjatev

Na veljavnem seznamu preizkušenih terjatev velik delež terjatev odpade na banke

Iskalnik dražb | Koledar >

Avtor
avtor
12.03.2015 11:36
Čas branja: 1 min

Upniki družbe Kolosej kinematografi so v postopku prisilne poravnave prijavili za 75,16 milijona evrov terjatev. Upraviteljica Andreja Terpotec je priznala za 28,15 milijona evrov navadnih terjatev ter za 46,41 milijona evrov pogojnih navadnih terjatev z odložnim pogojem.

Kot izpostavlja upraviteljica ob objavi osnovnega seznama preizkušenih terjatev na spletni strani Ajpes, je dolžnik sredi novembra lani prodal nepremičnino - multikino v ljubljanskem BTC.

Zato je pri pripravi seznama terjatev upoštevala, da Kolosej kinematografi na dan začetka postopka prisilne poravnave ni bil več lastnik nepremičnine, niti je ni imel v posesti. Terjatve upnikov, ki so prijavili terjatve in imajo hkrati vpisane hipoteke na tej nepremičnini, je tako obravnavala kot navadne terjatve. V zvezi s prodajo je bila sicer vložena tožba na ničnost pravnega posla. Odločitev o izidu tožbe še ni znana, je navedla Terpotčeva.

Prav tako je ob prvi hipoteki, ki je vpisana v korist NLB, zaznamba o notarski prodaji. Zakon o finančnih zavarovanjih, ki predpisuje notarsko prodajo, pa je na presoji ustavnosti, je še opozorila upraviteljica.

kolosej-be.1401738221.jpg.n.600px.jpg

Na veljavnem seznamu preizkušenih terjatev sicer velik delež terjatev odpade na banke (skoraj 13 milijonov evrov na NLB, okoli 8,5 milijona evrov na Gorenjsko banko, štiri milijone evrov na Raiffeisen banko in dobre tri milijone evrov na Factor banko). Za 3,6 milijona evrov terjatev je prijavila Družba za upravljanje terjatev bank.

Sicer pa je za 22 milijonov evrov terjatev prijavila družba Kolosej zabavni centri, za 7,6 milijona evrov pa finančna družba KD. Za štiri milijone evrov terjatev je prijavila še družbi Lent invest, za okoli 5,5 milijona evrov terjatev pa družba Onisac, kaže seznam.

Okrožno sodišče v Ljubljani je postopek prisilne poravnave nad družbo Kolosej kinematografi začelo v začetku januarja. Predlog za to je podala družba sama. Več na [drazbe.finance.si]

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Zakaj je energetska samooskrba za podjetja tako pomembna in kakšne so rešitve na trgu?

Sončne elektrarne nudijo podjetjem cenovno ugodno, trajnostno in zanesljivo oskrbo z energijo, kar pomembno zmanjšuje stroške, še...

Preberite tudi:

14.04.2015
FINANCE
Dražbe
Država za zdaj Matozovim preprečila izbris 170 tisoč evrov dolga
Dražbe
DražbeAleš Perčič Država za zdaj Matozovim preprečila izbris 170 tisoč evrov dolga

Sodišče je razveljavilo že potrjeno poenostavljeno prisilko družbe Apart-hotel, ki je lastnica vile Virginia v Portorožu; bo državi uspelo izterjati skoraj 170 tisoč evrov dolga?

FINANCE
Dražbe
Za podjetjem Val Marketing ostaja milijon evrov dolga. Kdo bo sploh poplačan?
Dražbe
DražbeAleš Perčič Za podjetjem Val Marketing ostaja milijon evrov dolga. Kdo bo sploh poplačan? 1

Zdaj je dokončno jasno: upniki Val Marketinga resnejšega poplačila ne morejo pričakovati. Po višini stečajne mase in znesku prijavljenih terjatev je mogoče sklepati, da bodo delno poplačani le nekdanji zaposleni, medtem ko za kupce vrat in dobavitelje ne bo ostalo nič.

FINANCE
Obračun pri E. K. krjavlju: prodajmo NLB še letos, a po izplačilu dobička!
Finance
Tadej Kotnik Obračun pri E. K. krjavlju: prodajmo NLB še letos, a po izplačilu dobička! 20

Sporočilo EK o uvedbi preiskave zaradi spreminjanja zavez o prodaji NLB vsebuje nekaj očitnih izkrivljanj dejstev, ki mečejo senco dvoma tako na dobronamernost EK kot na sposobnosti slovenskih pogajalcev; a bistvo pri NLB ostaja: čim prej pripraviti in revidirati letno poročilo, sklicati skupščino in izplačati dobiček v proračun, zatem pa se lotiti resne in transparentne prodaje

FINANCE
Članki
Pri slabih posojilih bo še pomembnejša preventiva
FINANCE
Carja slabih terjatev krenila v nakupe shiranih slovenskih podjetij
Finance
Janez Tomažič Carja slabih terjatev krenila v nakupe shiranih slovenskih podjetij 14

Analiza: Kako je Matjažu Filipiču in Bojanu Kunovarju uspel posel življenja.

FINANCE
Kako so slovenske banke dosegle sanjske lanske rezultate
Finance
Petra Sovdat Kako so slovenske banke dosegle sanjske lanske rezultate 5

Dobiček se dela iz enkratnih dogodkov, ne osnovnega biznisa

FINANCE
Tako so si Cerar, Židan in Erjavec pred volitvami 2018 naredili medvedjo uslugo
Finance
Petra Sovdat Tako so si Cerar, Židan in Erjavec pred volitvami 2018 naredili medvedjo uslugo 10

Načrt, da se pred volitvami izognejo (demonizirani) privatizaciji NLB, bo bržčas propadel - v volilnem letu privatizacija dveh največjih bank