DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Upniki Kolosej kinematografov prijavili za 75 milijonov evrov terjatev

Čas branja: 1 min
12.03.2015  11:36
Na veljavnem seznamu preizkušenih terjatev velik delež terjatev odpade na banke
avtor
Upniki Kolosej kinematografov prijavili za 75 milijonov evrov terjatev

Obveščaj me o novih člankih:  

Upniki družbe Kolosej kinematografi so v postopku prisilne poravnave prijavili za 75,16 milijona evrov terjatev. Upraviteljica Andreja Terpotec je priznala za 28,15 milijona evrov navadnih terjatev ter za 46,41 milijona evrov pogojnih navadnih terjatev z odložnim pogojem.

Kot izpostavlja upraviteljica ob objavi osnovnega seznama preizkušenih terjatev na spletni strani Ajpes, je dolžnik sredi novembra lani prodal nepremičnino - multikino v ljubljanskem BTC.

Zato je pri pripravi seznama terjatev upoštevala, da Kolosej kinematografi na dan začetka postopka prisilne poravnave ni bil več lastnik nepremičnine, niti je ni imel v posesti. Terjatve upnikov, ki so prijavili terjatve in imajo hkrati vpisane hipoteke na tej nepremičnini, je tako obravnavala kot navadne terjatve. V zvezi s prodajo je bila sicer vložena tožba na ničnost pravnega posla. Odločitev o izidu tožbe še ni znana, je navedla Terpotčeva.

Prav tako je ob prvi hipoteki, ki je vpisana v korist NLB, zaznamba o notarski prodaji. Zakon o finančnih zavarovanjih, ki predpisuje notarsko prodajo, pa je na presoji ustavnosti, je še opozorila upraviteljica.

kolosej-be.1401738221.jpg.n.600px.jpg

Na veljavnem seznamu preizkušenih terjatev sicer velik delež terjatev odpade na banke (skoraj 13 milijonov evrov na NLB, okoli 8,5 milijona evrov na Gorenjsko banko, štiri milijone evrov na Raiffeisen banko in dobre tri milijone evrov na Factor banko). Za 3,6 milijona evrov terjatev je prijavila Družba za upravljanje terjatev bank.

Sicer pa je za 22 milijonov evrov terjatev prijavila družba Kolosej zabavni centri, za 7,6 milijona evrov pa finančna družba KD. Za štiri milijone evrov terjatev je prijavila še družbi Lent invest, za okoli 5,5 milijona evrov terjatev pa družba Onisac, kaže seznam.

Okrožno sodišče v Ljubljani je postopek prisilne poravnave nad družbo Kolosej kinematografi začelo v začetku januarja. Predlog za to je podala družba sama. Več na [drazbe.finance.si]Preberite tudi:

14.04.2015

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki