Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.
Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

Bodo schwarzenggerji in stalloni uporabljali slovensko orožje?

Čas branja: 1 min
19.02.2015  14:59
Ministrstvo za obrambo je 20 tisoč kosov orožja prodalo avstrijskemu podjetju, ki ga namerava predelati in ponuditi filmski industriji
Bodo schwarzenggerji in stalloni uporabljali slovensko orožje?

Obveščaj me o novih člankih:  

Ministrstvo za obrambo je na današnji javni dražbi prodalo 20 tisoč kosov starejšega, a ohranjenega presežnega orožja (pištole, puške in mitraljezi).

Edini ponudnik, avstrijska družba Limex, je za orožje plačal 1,7 milijona evrov. Kot so nam povedali na ministrstvu, se podjetje ukvarja z izdelavo in predelavo orožja. Alexander Logar iz omenjenega podjetja je za medije pojasnil, da bodo orožje deaktiviriali, namenili pa ga bodo povečini zbiralcem in filmski industriji.

Stroga zakonodaja za dražitelje

Željko Kralj z direktorata za logistiko je ob tem potrdil, da so se z dejavnostjo družbe dobro seznanili. Gre za proizvodno podjetje, ki orožje kupuje v različnih evropskih državah, ga predela, trajno onesposobi in ponudi zbirateljem. Druga možnost pa je, da orožje predelajo iz avtomatskega v polavtomatsko, ki ga lahko tisti z dovoljenjem tudi kupijo.

Podjetje je ustrezno registrirano in preverjeno, je zagotovil Kralj. Tudi evropska zakonodaja je na tem področju izjemno stroga, zato po njegovih besedah ni možnosti, da bi podjetje katerega od teh kosov orožja na primer izvozilo na katero od kriznih žarišč.

rambo-sylvester-stallone.1424354311.jpg.e.960px.jpg
Avstrijski kupci orožja Slovenske vojske ga nameravajo prodajati tudi filmski industriji (na sliki Sylvester Stallone v filmu Rambo).

Kam bo šla kupnina?

Kupnino nameravajo na ministrstvu nameniti drugi vojaški oborožitveni opremi. V načrtu je oprema za usmerjanje letalske podpore in oprema za enoto za uničevanje neekplodiranih ubojnih sredstev, pa tudi nakup terenskih vojaških kombiniranih vozil.

Kaj bo še naprodaj?

To je bila prva javna dražba orožja, ki jo je izvedlo ministrstvo za obrambo, po besedah sogovornika, ki ni želel biti imenovan, pa bodo izvedene še štiri. Na dražbi sicer ne more sodelovati kdor koli, več o pogojih v razpisu na [www.mo.gov.si] .

Ministrstvo bo v prihodnje skušalo prodati še okoli 26 tisoč kosov orožja. V načrtu pa imajo tudi prodajo drugih vrst orožja, med drugim havbice 105, tanke M-55 ter pehotna vozila oz. goseničarje BVP M-80. Za prodajo večjih sistemov v prihodnje nameravajo izdelati tudi dezinvesticijski program in tako zagotoviti kar najbolj gospodarno ravnanje, je še zatrdil Kralj.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki