Dražbe

Stečajni upravitelj Gradisa končno prodal upravno stavbo

Upravno stavbo v Bukovžlaku je stečajni upravitelj Zlatko Hohnjec prodal za 1,1 milijona evrov

Iskalnik dražb | Koledar >

Avtor
avtor
18.02.2015 14:59
Čas branja: 1 min

Stečajni upravitelj celjskega Gradisa Zlatko Hohnjec je danes na že šesti javni dražbi končno prodal upravno stavbo v Bukovžlaku po izklicni ceni 1,1 milijona evrov. Kot je povedal Hohnjec, je to premoženje prodal konzorciju podjetij, vendar drugih informacij o kupcu ni hotel razkriti. Konzorcij se je edini udeležil današnje javne dražbe.

Prvič je stavbo prodajal leta 2011

Približno dva hektarja veliko zemljišče, na katerem so poleg upravne stavbe še skladišče in dve delavnici, je Hohnjec prvič prodajal leta 2011, in sicer za pet milijonov evrov. Na drugi javni dražbi maja lani je izklicna cena znašala 1,6 milijona evrov, vendar se te dražbe ni nihče udeležil.

Po tej dražbi je Hohnjec omenjeno premoženje skušal prodati z zbiranjem ponudb, vendar banke upnice niso bile zadovoljne s ponujenimi cenami. Leta 2012 je Hohnjec prejel ponudbo v višini milijon evrov, vendar so banke upnice tudi to ponudbo zavrnile.

Težave tudi pri prodaji Samskega doma Hudinja

Hohnjec se srečuje tudi s težavami pri prodaji Samskega doma Hudinja, ki ga bo prodajal na novi javni dražbi, izklicna cena pa je določena v višini 920.000 evrov. Ocenjuje, da bo to nepremičnino prodal do konca septembra letos, stečaj pa bo predvidoma zaključen konec letošnjega leta.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Moje finance
Nakup
Saša do drugega stanovanja prek dražbe. ga bo našla?
Moje finance
Pameten nakupKsenija Sedej Saša do drugega stanovanja prek dražbe. ga bo našla?

Na dražbenem trgu je še živahno, a za odtenek manj, kot smo bili vajeni v minulih dveh letih. fotografinja saša pa kljub temu razmišlja o nakupu že drugega stanovanja prav na dražbi. kaj se dogaja na dražbah? kje bo našla stanovanje?

FINANCE
Dražbe
TOP dražbe: apartmaji v Kranjski Gori in na Cresu, stanovanje v Izoli, renault kangoo in VW crafter
FINANCE
Dražbe
TOP dražbe: stanovanji v Ljubljani in Ribnici, vikendica na Pohorju, zemljišče v Domžalah, Tobačna, ...
Dražbe
DražbeRedakcija Dražbe TOP dražbe: stanovanji v Ljubljani in Ribnici, vikendica na Pohorju, zemljišče v Domžalah, Tobačna, ...

Najboljše nakupne priložnosti v prihodnjem tednu