DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Za Aha Muro tudi na drugi dražbi ni bilo kupca

Čas branja: 2 min
16.02.2015  15:00
Zadnji rok za prodajo je 17. julij, v nasprotnem primeru se proizvodnja ustavi, premoženje pa se prodaja po klasičnem postopku
avtor
Za Aha Muro tudi na drugi dražbi ni bilo kupca

Obveščaj me o novih člankih:  
Aha dodaj
Mura v stečaju dodaj
Mura dodaj
Stevo Radovanović dodaj
Hugo Boss dodaj

Na današnji drugi dražbi delujočega dela podjetja Aha Mura v stečaju in blagovne znamke Mura kupca znova ni bilo. Ali bo sledila nova dražba ali kakšna druga oblika prodaje, stečajni upravitelj Stevo Radovanović še ne ve, prav tako ne, za koliko bi prodal družbo. Pravi pa, da bo to poskušal storiti čim prej.

Čeprav je bila izklicna cena s 4,6 milijona evrov s prve dražbe tokrat znižana na 3,029 milijona evrov, kar je likvidacijska vrednost družbe, družbe, varščine ni plačal nihče. Naprodaj so bili poslovna cona s tremi industrijskimi objekti, stroji in oprema, zavarovana blagovna znamka Mura ter nezavarovana blagovna znamka eMura.

"O nadaljnjih ukrepih moram še razmisliti ter se posvetovati s sodiščem in upniškim odborom, bomo pa celotni postopek pospešili, saj nimamo veliko časa," je po neuspeli dražbi povedal Radovanović in pojasnil, da se mora poslovna celota prodati v roku enega leta, vendar ne od začetka stečaja, pač pa od predloga stečajnega upravitelja za prodajo premoženja, kar pomeni, da je zadnji rok za prodajo 17. julij. V nasprotnem primeru se proizvodnja ustavi, premoženje pa se prodaja po klasičnem postopku kot prodaja premoženja stečajnega dolžnika.

Upravitelj: Vse možnosti so še odprte

Radovanović zagotavlja, da pogovori z morebitnimi kupci intenzivno potekajo in da se za nakup resno zanimajo tisti, ki imajo kapital ter jih zanimajo Murino znanje, strokovnost in kadri.

"Sklepni pogovori potekajo, nismo se pogovarjali o ceni, vendar spremljajo vse dogajanje, prihajajo pa tujci, tudi iz Liechtensteina, Kitajske. Ne razmišljam, da bi zniževal izklicno ceno, sicer pa so odprte vse možnosti, od ponovne dražbe, zavezujočega ali nezavezujočega zbiranja ponudb, neposredne pogodbe, mogoče bomo imeli javno dražbo z zniževanjem cen, čakam odgovore potencialnih kupcev in potem se bomo odločili," je pojasnil Radovanovič.

mura-stavka14-be.1400441704.jpg.c.600px.jpg

Ob črnem scenariju, torej če ne bi prodali družbe, pa razmišlja, da bi za ohranitev delovnih mest ustanovili podjetje, na katero bi prenesli dejavnost, mu dali v najem stroje, opremo in nepremičnine.

V Aha Muri danes dela 435 ljudi, kot poslovna celota poslujejo pozitivno, naročil pa imajo dovolj do prodaje oziroma do julija.

Družba Hugo Boss se je po Radovanovićevih besedah pripravljena v Muro vrniti le, če zaženejo proizvodnjo v hčerinski družbi Aha Mura Prvi maj Pirot, kjer naj bi po številnih zapletih na začetku marca le začeli šivati. Zagotovljeno imajo delo za 200 ljudi, vendar potrebujejo obratni kapital, naročniki pa zdaj od srbske vlade čakajo jamstva, da bo delo res steklo. Potem bi lahko po Radovanoviću zaposlili od 500 do 600 delavcev.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki