DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Mercedes D. Jankovića prodan za 24 tisočakov

Čas branja: 1 min
11.02.2015  12:19
Izklicna cena se je iz začetnih 16 povečala na 24 tisočakov. Dražilo je 11 interesentov, kupec zaenkrat še neznan
Mercedes D. Jankovića prodan za 24 tisočakov

Obveščaj me o novih člankih:  

Sodnemu izvršitelju Draganu Vukoviću je uspelo na današnji drugi dražbi prodati mercedes Damijana Jankovića, ki je bil v lasti Electe naložb. Izklicna cena je bila postavljena pri 16 tisoč evrov, najboljši kupec, ki zaenkrat ostaja neznan, pa je zanj odštel 24 tisoč evrov. Spomnimo, na prvi dražbi, na kateri je bila cena postavljena pri 36 tisoč evrov, varščine ni vplačal nihče.

Današnje druge dražbe se je udeležilo okoli 20 ljudi, varščino je vplačalo 11 dražiteljev.

IMAG0124.1423654370.jpg.c.600px.jpg

Vse Jankovićeve težave

S kupnino od prodaje vozila Electa naložb bo v majhni meri poplačana Hypo oziroma njegova slaba banka Heta, ki je sprožila izvršbo. Kot nam je decembra lani povedal Damijan Janković, direktor Electe naložb, ima Electa do Hypa in Hete okoli 16 milijonov evrov dolga iz naslova lizinških pogodb (sell and lease back) pri zakupu zemljišč ob Cesti dveh cesarjev.

Konec lanskega leta je bilo na javni dražbi prodano tudi več Electinih zemljišč v Ankaranu, natančneje v katastrski občini Oltra. Zemljišča je na koncu za 780 tisoč evrov "kupila" Deželna banka upnica, ki je bila hipotekarna upnica na zemljiščih. Za višino kupnino je Electa pobotala del dolga do DBS, ki pa še vseeno znaša več kot 6 milijonov evrov, nam je povedal Janković.

Odzivi na terenu

Ob ogledu avtomobila smo enega od kupcev povprašali za mnenje o avtomobilu. "Realna vrednost tega avta je 22 tisoč evrov. Marsikaj bi bilo treba popraviti, denimo zavore in zavorne ploščice, kar pri takem vozilu zagotovo stane okoli 3.500 evrov," je ocenil. "Tudi, če se avto v celoti popravi, ga bo novi kupec lahko prodal za največ 30 tisoč evrov," je dodal.

IMAG0125.20150211122821.jpg.c.600px.jpg

Drugi interesent je preveril stanje olja v motorju in ugotovil, da je v njem le kaka kapljica. Tretji interesent si je ogledoval odrgnine na vozilu in ocenil, da bodo za popravilo potrebna kleparska dela, kar bi lahko stalo okoli 1.500 evrov.

IMAG0123.20150211122804.jpg.c.600px.jpgNapišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki