DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Varščine za hotel Kanin ni plačal nihče, dražba odpade

Čas branja: 1 min
31.01.2015  09:49
Zanimanje za bovški hotel sicer obstaja, vendar je povezano s tem, kako se bo iztekla prodaja žičnic, pravi upraviteljica Sara Pušenjak
avtor
Varščine za hotel Kanin ni plačal nihče, dražba odpade

Napovedane dražbe hotela Kanin v Bovcu v ponedeljek ne bo, saj nihče izmed potencialnih kupcev do včeraj popoldan ni vplačal varščine, je povedala stečajna upraviteljica družbe Hit Bovec Sara Pušenjak.

To je že druga neuspela dražba hotela Kanin. Pušenjakova je sicer povedala, da razmišlja tudi o razpisu tretje dražbe, če se bodo zanjo odločili, pa bo potekala v aprilu ali maju.

Vse odvisno od usode ATC Kanin, bo vskočila tudi država?

Zanimanje za bovški hotel sicer obstaja, vendar je povezano s tem, kako se bo iztekla prodaja družbe ATC Kanin. Dodajmo, da je pred dnevi gospdoarski minister Zdravko Počivalšek potrdil pripravljenost države, da pod določenimi pogoji pomaga sanirati ATC Kanin. Več na [www.finance.si] .

Največji upnik družbe Hit Bovec je banka NKBM, ki bo zaradi višine priznane terjatve ob prodaji hotela dobila poplačan njihov del.

hotel-kanin-5494358323b15.jpg.s.960px.jpg

Hotel propada

Hotel Kanin je zadnjih nekaj let ustvarjal le izgubo, stanje pa se je po prenehanju delovanja smučišča na Kaninu le še slabšalo, zato so se v Hitu odločili svojo bovško hčerinsko družbo najprej poslati v likvidacijo. Ker ta ni bila uspešna, so predlagali stečaj.

Hotel Kanin pa je v času po zaprtju začel propadati, vanj so tudi vlamljali, saj ga ni nihče ne vzdrževal ne varoval. Iz dela javnosti so v zvezi s tem očitki leteli tudi na Hit kot lastnika hotela, vendar so v Hitu vse očitke zavrnili. Po njihovem prepričanju bi za to moral poskrbeti največji upnik, ki bo tudi poplačan s celotno kupnino hotela.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki