DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Višje sodišče zavrglo pritožbo na izglasovano prisilko Aha Emmi

Čas branja: 1 min
27.01.2015  10:09
Sodišče ni ugodilo pritožbi nekdanjih lastnikov Aha Mure Mojce Lukančič in Nigela Buxtona
avtor
Višje sodišče zavrglo pritožbo na izglasovano prisilko Aha Emmi

Ljubljansko višje sodišče je kot neutemeljeno zavrglo pritožbo lastnikov skupine Aha Mojce Lukančič in Nigela Buxtona na izglasovano prisilno poravnavo v podjetju Aha Emmi iz Slovenske Bistrice. Upniki so namreč potrdili načrt finančnega prestrukturiranja, po katerem njun lastniški delež prevzema Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Kot je razvidno iz sklepa sodišča, objavljenega na spletni strani Ajpesa, sta Lukančičeva in njen partner v pritožbi skušala dokazovati, da imata položaj upnikov in lastnikov bistriške družbe, a sodišče temu ni pritrdilo.

Lastnik podjetja Aha Emmi je namreč skupina Aha, ki se je prav tako pritožila, ker naj ne bi bili izpolnjeni pogoji za glasovanje o prisilni poravnavi.

Na kaj sta se sklicevala Lukančičeva in Buxton

Pritožnik se je pri tem skliceval na dejstvo, da bi pred glasovanjem o prisilni poravnavi moral sklep o ugotovitvi, da so izpolnjeni pogoji za glasovanje o naknadnem predlogu prisilne poravnave, postati pravnomočen. Sodišče je tej ugotovitvi sicer pritrdilo, a dodalo, da to dejstvo na izpeljavo postopka o glasovanju ni moglo vplivati.

V podjetju, ki ga vodi Roman Stegne si sicer želijo čim hitrejše pravnomočne potrditve prisilne poravnave, v kateri navadnim upnikom obljubljajo desetodstotno poplačilo terjatev v naslednjih treh letih. Kot je razvidno iz zadnjega poročila uprave, je njihovo poslovanje zelo oteženo predvsem zaradi dolgotrajnega postopka prisilne poravnave, saj imajo pri poslovnih partnerjih zelo slab in omejen pogajalski položaj.

Podjetje je lani beležilo za skoraj četrtino nižje prihodke od prodaje. V prvih 11 mesecih so ustvarili slabih 19,8 milijona evrov prihodkov, v enakem obdobju leto prej pa dobrih 26 milijonov evrov. Je pa zato čista izguba v tem obdobju lani znašala nekaj nad dva milijona evrov, medtem ko je v enakem času leto prej zaradi slabitev in obveznosti do bank ta znašala 27 milijonov evrov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki