DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DUTB kupila nedokončan dom starejših občanov

Čas branja: 1 min
13.01.2015  14:43
"S konverzijo terjatve v lastništvo predmetne nepremičnine želi DUTB preprečiti nadaljnje propadanje objekta," sporočajo iz DUTB
avtor
DUTB kupila nedokončan dom starejših občanov

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je na današnji dražbi kupila stavbo in pripadajoča zemljišča v velikosti 11.000 kvadratnih metrov Zavoda za izgradnjo socialnega centra Vrtojba. V stavbi naj bi nastal dom starejših občanov s 120 posteljami, v neposredni bližini pa je tudi stavba z 38 varovanimi stanovanji.

Nepremičnine je danes kupil DUTB na tretji javni dražbi za 4,2 milijona evrov. DUTB je edini vplačal varščino, poleg tega pa je na dražbi nastopal kot upnik, saj je Abanka Vipa nanj prenesla terjatve v višini dobrih 8,4 milijona evrov.

"Z nakupom oziroma konverzijo terjatve v lastništvo predmetne nepremičnine želi DUTB preprečiti nadaljnje propadanje objekta. Po pridobitvi lastninske pravice in zaključeni sanaciji objekta bo DUTB pričel s prodajnimi postopki," so za STA pojasnili na DUTB.

Dražba se lahko tudi razveljavi

V kompleks nepremičnin sodi tudi delno kmetijsko zemljišče, za nakup katerega mora DUTB pridobiti odobritev za prenos lastninske pravice. Če te odobritve ne bo, bo moralo novogoriško okrajno sodišče javno dražbo razveljaviti in razpisati novo.

Dom starejših občanov in varovana stanovanja je gradil zavod, ki je v 55-odstotni lasti družbe Kampa, katere 100-odstotni lastnik je Gradbeništvo Marc iz Ajdovščine, 45-odstotni lastnik zavoda pa je Občina Šempeter-Vrtojba. Občina je sicer v zavod vložila zemljišče, katerega vrednost je ob začetku gradnje doma znašala okrog milijona evrov.

dutb-tabla06-be.1419279015.jpg.c.600px.jpg

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki