DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Novolesova kompleksa v roke Metalke Commerce

Čas branja: 1 min
30.12.2014  15:02
Metalka Commerce je postala lastnica celotnega kompleksa nekdanjega Novolesa v Straži
avtor
Novolesova kompleksa v roke Metalke Commerce

Nepremičnine straškega Novolesa Primare v stečaju so na današnji javni dražbi, ki je v prostorih družbe 3M v Ljubljani potekala z zniževanjem izklicne cene, za nekaj manj kot 200 tisoč evrov prodali Metalki Commerce. Ta bo lahko kot lastnik celotnega kompleksa nekdanjega Novolesa v Straži zdaj nadaljevala s tamkajšnjo lesno-predelovalno dejavnostjo.

V Metalki Commerce so povedali, da so straško lesno proizvodnjo začeli oživljati v jeseni, zdaj, ko jim je uspelo odkupiti oba straška kompleksa - poslovni kompleks Novolesa v stečaju in nepremičnine proizvodnega kompleksa Novolesa Primare v stečaju -, pa bodo na združenih zemljiščih lahko nadaljevali z oživljanjem lesno-predelovalne dejavnosti in proizvodnje vezanih plošč.

Nepremičnine Novolesa Primare so po več neuspelih dražbah danes začeli prodajati po izklicni ceni 1,172 milijona evrov, Metalka Commerce pa ga je po draženju navzdol kupila za nekaj manj kot 200 tisoč evrov brez davka in drugih stroškov, so še pojasnili. Po neuradnih podatkih bodo proizvodnjo nadaljevali kot Lesni center Straža.

Metalka Commerce, ki je v stečajnem postopku straškega Novolesa zgodaj letos kupila njegov poslovni kompleks, je sicer v jeseni najela njegov proizvodni del Novoles Primara, ki ga je stečajni upravitelj Leon Benigar Tošič večkrat neuspešno skušal prodati. Omenjeni kompleks pa je začela pripravljati za proizvodnjo.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki