DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Nihče ne mara Jankovićevega mercedesa. Ga bo na drugi dražbi?

Čas branja: 2 min
29.12.2014  09:56  Dopolnjeno: 29.12.2014 11:59
386-kilovatni mercedes s pestro zgodovino na današnji dražbi ni dobil novega lastnika
Nihče ne mara Jankovićevega mercedesa. Ga bo na drugi dražbi?

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
S-Leasing dodaj
Sparkasse dodaj

Sodni izvršitelj Dragan Vuković je za danes ob 11. uri razpisal dražbo mercedesa CL 63 AMG, ki je v lasti Electe naložb Damijana Jankovića. A nihče ni vplačal varščine, zato dražba ni uspela, je povedal Vuković. Kakšni so razlogi? "Morda je razlog za neuspeh dražbe postavljena cena 36 tisoč evrov, za katero pa ocenjujem, da je realna. Isti avto se na spletu denimo prodaja za 43 tisoč evrov," pravi Vukovič.

Kdaj bo naslednja dražba? "Naslednja dražba bo razpisana predvidoma v dveh do treh tednih, ko jo bodo odobrili tudi upniki. Pričakujem, da bo izklicna cena takrat postavljena pri 15 tisoč evrov," pravi Vukovič.

mercedes_jankovic.20141229123209.jpg.c.600px.jpg

36 tisočakov je bilo za kupce preveč

386-kilovatni mercedes s pestro zgodovino je bil na prodaj za 36 tisoč evrov, kar je bilo po mnenju potencialnih kupcev, ki so si avto ogledali, preveč. Avto so si sicer ogledali trije kandidati. "Cena je previsoka. Na spletu je primerljiv avto cenejši," nam je povedal eden od njih.

Drugi pa nam je dejal, da si je avto prišel ogledat za morebiten nakup na naslednji dražbi. "Trenutno je cena previsoka," je komentiral.

jankovic_mercedes.20141229123417.jpg.c.600px.jpg

Kaj bo moral narediti kupec vozila?

Mercedes, ki je predmet prodaje ima manjše poškodbe na levem delu sprednjega odbijača in zadnjem levem blatniku. Po neuradnih ocenah prisotnih na dražbi, bi popravilo lahko stalo med 1.200 in 2.000 evrov.

Poleg tega je avto opremljen z letnimi pnevmatikami, ki jih bo potencialni kupec moral zamenjati z zimskimi.

electa_mercedes.20141229094806.jpg.c.600px.jpg

Od policijskega zasega do rubeža

Mercedes CL 63 AMG je policija Damijanu Jankoviću zasegla v sredini leta 2011, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja. Avto je bil nato prodan na dražbi, leto kasneje pa se je v njem spet vozil Damijan Janković.

electa_mercedes3.20141229094924.jpg.c.600px.jpg

»Res se že kakšen mesec znova vozim v istem mercedesu, vendar le na sovoznikovem sedežu, saj sam nimam vozniškega izpita. Avto je lizinška hiša (S-Leasing iz skupine Sparkasse, op. a.) prodala na dražbi, kjer ga je kupila neka tretja oseba, od nje pa ena od družb v skupini Electa, Electa Naložbe,« nam je leta 2012 pojasnil Damijan Janković. Več v članku Damijan Janković spet v svojem starem mercedesu

electa_mercedes2.20141229094824.jpg.c.600px.jpg

Pri nakupu utajeni davki?

V Financah smo pisali tudi, da naj bi bila pri nakupu vozila utajena davek na motorna vozila in DDV v skupni vrednosti 50 tisoč evrov.

»Avto je bil septembra 2007 uvožen v Slovenijo. Uvozila ga je fizična oseba, upokojenec B. C., in ga pri koprskem podjetju Avtoplus tudi homologirala. Naslednji lastnik je bila prav tako fizična oseba, in sicer brezposelna oseba. Šele potem je bil avto registriran in prodan lizinški hiši S Leasing, od tega pa ga je vzela v najem Electa, družba županovih sinov Damjana in Jureta Jankovića,« nam je leta 2011 povedal vir.

Damijan Janković mu je pritrdil v delu, da je avto »na lizing« pri S Leasingu , hčerinski družbi Sparkasse . »Kaj se je dogajalo prej, nimam pojma,« je takrat povedal Damijan Janković. Več v članku .

electa_mercedes4.20141229094858.jpg.c.600px.jpg


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki