DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj
Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih
Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

Kordeževa hiša prodana krepko nad izklicno ceno

Čas branja: 1 min
02.12.2014  11:27
Nepremičninska družba Zelena hiša, ki je že lastnica tudi druge polovice hiše ter Kordeževa upnica, je za pol hiše odštela 322 tisoč evrov
avtor
Kordeževa hiša prodana krepko nad izklicno ceno
Foto: Irena Herak

Obveščaj me o novih člankih:  

Po več poskusih je radovljiško okrajno sodišče na današnji tretji javni dražbi vendarle uspelo prodati polovico hiše nekdanjega prvega moža nakelskega Merkurja Bineta Kordeža. 322 tisoč evrov je zanjo ponudila celjska nepremičninska družba Zelena hiša, ki je že lastnica tudi druge polovice hiše ter Kordeževa upnica.

Konkurenca na dražbi močno dvignila ceno

Dosežena cena na dražbi je bila precej višja od tokratne izklicne v višini 170 tisoč evrov in se je približala prvotni ceni 340 tisoč evrov. Dražbe se je namreč poleg Zelene hiše udeležil še en dražitelj, in sicer družba Terra Australis v lasti avstralskega podjetnik slovenskega rodu Anthonyja Tomažina, ki med drugim upravlja ljubljanski Nebotičnik. Dražitelja sta na približno uro trajajoči dražbi močno dvignila ceno.

Na koncu je bila za Terro Australis cena previsoka in je pri ponudbi 320 tisoč evrov odstopila. Kot je pojasnil Tomažin, je nameraval kupiti celotno Kordeževo hišo na Plani v Lescah, vendar se ni mogel dogovoriti z Zeleno hišo in Kordežem.

Zelena hiša mora sedaj kot najboljši ponudnik sodišču v roku meseca dni plačati kupnino 322 tisoč evrov, v nasprotnem primeru bo k nakupu po ceni 320 tisoč pozvala Terro Australis. Če tudi ta ne bi plačala kupnine, bi sodišče ponovilo dražbo.

hisa-kordez-ih.1409509663.jpg.o.600px.jpg
Hiša nekdanjega šefa Merkurja Bineta Kordeža v Lescah.

Denar bodo kot upnik dobili nazaj

Končna cena je sicer precej visoka, vendar kot je pojasnil pooblaščenec Zelene hiše Janko Žičkar, to za družbo ni tako pomembno, saj je tudi prvi upnik in naj bi prejela sredstva iz kupnine. Skupaj Kordež družbi, ki bo po dogovoru z Gorenjsko banko leta 2012 in plačilu kupnine lastnica celotne hiše in pripadajočega zemljišča, dolguje 2,5 milijona evrov. Terjatev se bo sedaj znižala za višino kupnine.

Kordež še vedno dolguje milijone

Prodajo Kordeževe hiše je sicer zahtevalo kar šestih upnikov, ki jim Kordež dolguje več kot pet milijonov evrov. Poleg Zelene hiše tudi Factor banka zahteva 2,6 milijona evrov, po nekaj tisoč evrov pa Kordež dolguje še Gorenjski banki, Zavarovalnici Triglav, Diners Clubu Slovenija in davčni upravi.

Dolgovi Kordeža izhajajo predvsem iz menedžerskega prevzema Merkurja, za katerega je bil primoran vzeti osemmilijonski kredit. Merkur pa zaradi oškodovanja pri prodaji trgovskega centra na Primskovem od njega terja devet milijonov evrov.

Dodajmo, da je zaradi sodbe v primeru Primskovo Kordež prestajal zaporno kazen šest letih in pet mesecev, a je sodišče konec oktobra ugodilo zahtevi Kordeža za varstvo zakonitosti in ga predčasno izpustilo iz zapora.Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
DRAŽBE
Članki
Članki Mega dražba v stečaju Primorja: jeseni naprodaj 38 počitniških hiš na Cresu 12

Propadli ajdovski gradbinec je po dolgih letih vendarle vpisan kot zemljiškoknjižni lastnik počitniških hiš na Cresu

DRAŽBE
Članki
Članki Bodo stečajne dražbe vendarle stekle? To bo naprodaj

Katere prodaje iz stečajev so predvidene konec maja in na začetku junija

DRAŽBE
Članki
Članki DUTB prodaja kot še nikoli. Kaj se dogaja? 1

Zakaj je DUTB pospešila prodajo nepremičnin in kaj je naprodaj

DRAŽBE
Članki
Članki Zemljišča za gradnjo hiš, stanovanjskih sosesk in poslovnih objektov, ki so naprodaj na dražbah 2

Pregledali smo ponudbo zemljišč, ki jih boste do konca junija lahko kupili na dražbah; izklicne cene se začnejo pri 25 tisoč evrih

DRAŽBE
Članki
Članki Stečaj garažne hranilnice v Komendi: upnikom prve drobtinice, upravitelj nad nekdanje vodstvo

Upnikom, ki terjajo pet milijonov evrov, je bilo do zdaj nakazanih 300 tisoč evrov.

DRAŽBE
Članki