Dražbe
Oglasno sporočilo

Dobra tretjina stanovanj v Rimskih dvorih prodana

Factor banka v likvidaciji je letos izvedla že tretjo večjo dražbo nepremičnin
Avtor
23.11.2014 22:30
Čas branja: 1 min

V Trebnjem so prejšnji teden dražili 36 stanovanj in poslovni prostor v soseski Rimski dvori. Prodali so 13 stanovanj. Preostala stanovanja je kupila družba Factor IN, hčerinsko podjetje Factor banke. To bo nadaljevalo prodajo stanovanj.

pilon.1416766834.jpg.o.600px.jpg
Vila Pilon

140110-Krk-Rustika-02
Apartmaji na Krku

rimski-dvori.1416766836.jpg.o.600px.jpg
Rimski dvori

Stanovanja, poslovni prostor in parkirišča je prodajala ljubljanska družba MTI, ki je v lasti Stanislava Žvanuta in Tomislava Stegovca. MTI je bil dolžnik Factor banke.

Vplačanih je bilo 14 varščin, 13 so jih plačali podjetja in posamezniki, eno pa družba Factor IN, hčerinsko podjetje Factor banke. Trinajst stanovanj so kupili podjetja in posamezniki (dobra tretjina ponujenih), hkrati pa so prodali še 11 parkirnih prostorov.

Na izklicne cene - na kvadratni meter so se gibale od tisoč evrov navzgor - je bilo doseženega 19 tisoč evrov pribitka, pod črto pa je prodajalec dosegel približno 1,2 milijona evrov kupnine (z vključenim DDV).

Prodaja stanovanj bo tekla naprej

Od 23 neprodanih stanovanj jih je pet zasedenih z najemniki, preostala ostajajo prazna. Factor banka bo stanovanja prodajala naprej, nadaljnje strategije pa ne razkrivajo.

Apartmaji na Krku so šli za med

Spomladi je Factor banka v Čižićih na otoku Krku prodajala 30 apartmajev. Vse so prodali slovenskim kupcem. Izklicne cene so bile pri 27 tisoč evrih, nekatere apartmaje so prodali po dvakratniku izklicne cene.

Stanovanja v Pilonu so razgrabili

Po dopustih je Factor banka prodajala 15 stanovanj v soseski Pilon v Ljubljani. Stanovanja so med avtocesto in hribom, kljub vsemu pa so pritegnila dovolj dražiteljev. Dosežene cene so bile 1.700 evrov za kvadratni meter (brez DDV), stnovanja je gradil GIP Gradbinec in niso imela jamstva za stvarne napake.

Kakšna stanovanja ima Factor banka še na zalogi?

Prek neposredne prodaje iščejo lastnika:

-za 11 stanovanj v Divači, Gabrovo naselje, zgrajena leta 2008;

-v Mariboru so na voljo štiri hiše na Sprehajalni poti;

-stanovanjsko naselje Brnistra v Kolombanu ponuja 11 stanovanj višjega cenovnega razreda.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.